Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gumowe dywaniki z aliexpre...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gumowe dywaniki z aliexpre...

Słuchajcie, jak myślcie, czy takie gumowe dywaniki będą dobre/pasowały do naszych XI stek ? https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Obecnie mam welurowe i wydaje mi się, że zimą trochę ciężko będzie je utrzymać w czystości... guma to jednak guma.. wszystko zniesie.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Ktoś w opinii napisał, że do 11-stki pasują. Problemem może być skład gumy, czasami z tych no name zapach jest nie do przyjęcia.
    U nas przynajmniej, gdy coś nie przypasuje, można zawsze zwrócić lub wymienić :-)

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
      czasami z tych no name zapach jest nie do przyjęcia.
      O tym nie pomyślałem, faktycznie jak auto nagrzeje się od słońca w środku, to może być zagwozdka...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        jak auto nagrzeje się od słońca w środku, to może być zagwozdka...
        Jakiś czas temu z Alibaby połakomiłem się na wygląd na fotce i atrakcyjną cenę.
        Zanim je odpakowałem, a już przejechały się z 6000 km, wyczuwałem nosem, że mogą być problemy.
        Po otwarciu paki (folia) już nie były takie piękne i śliczne, a zapach gumy był mocno drażniący.
        Nawet po 2 tygodniowym wietrzeniu się na balkonie nie zaryzykowałem zamontowania ich w samochodzie.
        Poszły do szwagra do Żuka
        Dlatego kupuję takie, które można zwrócić.
        Hanki to piękne auta i są takie ładne i nowoczesne EVA, ale nie zawsze są ponoć cyfrowo dopasowane, a cena trochę odrzuca.

Comment

@Grzechu, ja konsekwentnie polecam gumowe dywaniki Rezaw-Plast. Stosuje je w trzech autach i nie mam zastrzeżeń. Dobrze dopasowane, bardzo trwałe, nie odkształcają się no i nie generują żadnych przykrych, drażniących zapachów.
          Może nie są najtańsze na rynku ale jakość to rekompensuje z nawiązką.
          I mają w ofercie także XI gen. (również matę do bagażnika)

Comment

no
            Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
            Dlatego kupuję takie, które można zwrócić.
            Hanki to piękne auta i są takie ładne i nowoczesne EVA, ale nie zawsze są ponoć cyfrowo dopasowane, a cena trochę odrzuca.
            jak dla mnie tragiczne i żałosne - każdy ma swój punkt widzenia. zbierają błoto i trzymają je w tych ryflach - beznadzieja. za darmo bym ich nie chciał. I nie odbierz moje wypowiedzi jako ataku tylko serio nie rozumiem fenomenu tych dywaników i wkurza mnie ich napastliwa reklama w necie pojawiająca się w wielu miejscach...
            tak jak każdych innych gumowych. no ale są sytuacje (dzieci, trudny teren itp. itd) i te co pokazał zyga
            Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
            https://www.carmager.com/hpeciai/a7a...t-103877_1.jpg
            mam takie, pasują nie pachną wg mnie super
            to chyba najfajniejsze co mozna znaleźć... widziałem to na żywo i jakbym już musiał to właśnie takie cos
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Super, dzięki Panowie! Jednak "siłą" doświadczeń tylu osób można uzyskać wartościowe informacje.. fajnie, że mamy to nasze forum.. wiem już co i jak..
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                jak dla mnie tragiczne i żałosne - każdy ma swój punkt widzenia. zbierają błoto i trzymają je w tych ryflach - beznadzieja. za darmo bym ich nie chciał. I nie odbierz moje wypowiedzi jako ataku tylko serio nie rozumiem fenomenu tych dywaników i wkurza mnie ich napastliwa reklama w necie pojawiająca się w wielu miejscach...
                Fakt, są nachalnie reklamowane i drogie. Jednakże czy są aż tak złe? Zbierają syf i im więcej znajdzie się na gumie, tym mniej będzie na wykładzinie pod spodem.
                A że się brudzą? Wszystkie się brudzą, to znaczy same się nie brudzą, a ludzie butków dokładnie nie trzepią przed wejściem, więc nanoszą
                Jeśli ktoś lubi estetykę, to gdy są nowe, wyglądają naprawdę ładniej od innych.
                Tylko jak wcześniej wspomniałem, produkcja ma problemy z ich dokładnym dopasowaniem do samochodu.
                Przy zamówieniu niby robią według marki, typu, silnika, napędu, lecz dodatkowo chcą aby wysyłać im zdjęcia podłogi.
                I tak im nie wychodzi.

Aha, jakby co nie mam ich, mam stare, welurowe od nowości, tak jak pióra wycieraczek
                Last edited by Typek®; 28-04-2025, 23:23.

Comment

wiem już co i jak..
                  Ja tylko dodam, że masz super auto z bardzo ładnym wnętrzem i trzeba zwrócić uwagę przede wszystkim na wygląd żeby nie zepsuły Ci estetyki. Niestety z gumą o to trochę trudno.

Comment

witam
                    ja przy zakupie zrezygnowałem z welurowych i wziąłem gumowe były w tej samej cenie nic nie śmierdziało i bardzo dobrze się je myje mam je już prawie 2 lata i po każdym umyciu na bezdotykowej wyglądają jak fabryczne ... polecam choć nie wiem ile kosztują

Comment

Słuchajcie, jak myślcie, czy takie gumowe dywaniki będą dobre/pasowały do naszych XI stek ? https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Obecnie mam welurowe i wydaje mi się, że zimą trochę ciężko będzie je utrzymać w czystości... guma to jednak guma.. wszystko zniesie.

Mam OEM w Xgen i nie miałem nigdy tak dobrze zrobionych "gumiaków" - OEM do XI kosztują 480 zł a pewnie jakiś rabat wyrwiesz. Te od Majfrienda wyjdą 400 i nie wiesz co dostaniesz z plusów - osłonka na tunel z tyłu, której nie ma w OEM

Comment

Również jestem z OEM gumowych zadowolony. Mam je od początku i nie wymieniam na welurowe nawet w sezonie letnim, bo nie mam potrzeby.

Comment

Też jestem posiadaczem OEM gumowych i będąc zdecydowanym przeciwnikiem takiego rozwiązania muszę przyznać że są bardzo dobre . Pasują idealnie nie śmierdzą i co bardzo ważne nie piszczą w styczności z mokrym obuwiem . Jest możliwe że na zimę ponownie założę gumiaki

Comment

Ja tez mam OEM od nowości i są OK. Podobnie jak matę do bagażnika a aluminiowymi listwami/przegródkami. Guma jest jest dobrej jakości i nie śmierdzi. Jedynie to, że na powierzchni widać jakby zarysowania od użytkowania. Ale pewnie jakiś preparat do nabłyszczania tworzyw by to usunął.

Comment

Working...
                            X