Słuchajcie, jak myślcie, czy takie gumowe dywaniki będą dobre/pasowały do naszych XI stek ? https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Obecnie mam welurowe i wydaje mi się, że zimą trochę ciężko będzie je utrzymać w czystości... guma to jednak guma.. wszystko zniesie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gumowe dywaniki z aliexpre...
Collapse
X
-
Gumowe dywaniki z aliexpre...
Tagi: Brak
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaczasami z tych no name zapach jest nie do przyjęcia.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postajak auto nagrzeje się od słońca w środku, to może być zagwozdka...
Zanim je odpakowałem, a już przejechały się z 6000 km, wyczuwałem nosem, że mogą być problemy.
Po otwarciu paki (folia) już nie były takie piękne i śliczne, a zapach gumy był mocno drażniący.
Nawet po 2 tygodniowym wietrzeniu się na balkonie nie zaryzykowałem zamontowania ich w samochodzie.
Poszły do szwagra do Żuka
Dlatego kupuję takie, które można zwrócić.
Hanki to piękne auta i są takie ładne i nowoczesne EVA, ale nie zawsze są ponoć cyfrowo dopasowane, a cena trochę odrzuca.
Comment
-
-
@Grzechu, ja konsekwentnie polecam gumowe dywaniki Rezaw-Plast. Stosuje je w trzech autach i nie mam zastrzeżeń. Dobrze dopasowane, bardzo trwałe, nie odkształcają się no i nie generują żadnych przykrych, drażniących zapachów.
Może nie są najtańsze na rynku ale jakość to rekompensuje z nawiązką.
I mają w ofercie także XI gen.(również matę do bagażnika)
Comment
-
no
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaDlatego kupuję takie, które można zwrócić.
Hanki to piękne auta i są takie ładne i nowoczesne EVA, ale nie zawsze są ponoć cyfrowo dopasowane, a cena trochę odrzuca.
tak jak każdych innych gumowych. no ale są sytuacje (dzieci, trudny teren itp. itd) i te co pokazał zyga
Zamieszczone przez zyga502 Zobacz postahttps://www.carmager.com/hpeciai/a7a...t-103877_1.jpg
mam takie, pasują nie pachną wg mnie superStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Super, dzięki Panowie! Jednak "siłą" doświadczeń tylu osób można uzyskać wartościowe informacje.. fajnie, że mamy to nasze forum.. wiem już co i jak..
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postajak dla mnie tragiczne i żałosne - każdy ma swój punkt widzenia. zbierają błoto i trzymają je w tych ryflach - beznadzieja. za darmo bym ich nie chciał. I nie odbierz moje wypowiedzi jako ataku tylko serio nie rozumiem fenomenu tych dywaników i wkurza mnie ich napastliwa reklama w necie pojawiająca się w wielu miejscach...
A że się brudzą? Wszystkie się brudzą, to znaczy same się nie brudzą, a ludzie butków dokładnie nie trzepią przed wejściem, więc nanoszą
Jeśli ktoś lubi estetykę, to gdy są nowe, wyglądają naprawdę ładniej od innych.
Tylko jak wcześniej wspomniałem, produkcja ma problemy z ich dokładnym dopasowaniem do samochodu.
Przy zamówieniu niby robią według marki, typu, silnika, napędu, lecz dodatkowo chcą aby wysyłać im zdjęcia podłogi.
I tak im nie wychodzi.
Aha, jakby co nie mam ich, mam stare, welurowe od nowości, tak jak pióra wycieraczekLast edited by Typek®; 28-04-2025, 23:23.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postawiem już co i jak..
Comment
-
witam
ja przy zakupie zrezygnowałem z welurowych i wziąłem gumowe były w tej samej cenie nic nie śmierdziało i bardzo dobrze się je myje mam je już prawie 2 lata i po każdym umyciu na bezdotykowej wyglądają jak fabryczne ... polecam choć nie wiem ile kosztują
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaSłuchajcie, jak myślcie, czy takie gumowe dywaniki będą dobre/pasowały do naszych XI stek ? https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A Obecnie mam welurowe i wydaje mi się, że zimą trochę ciężko będzie je utrzymać w czystości... guma to jednak guma.. wszystko zniesie.
Mam OEM w Xgen i nie miałem nigdy tak dobrze zrobionych "gumiaków" - OEM do XI kosztują 480 zł a pewnie jakiś rabat wyrwiesz. Te od Majfrienda wyjdą 400 i nie wiesz co dostanieszz plusów - osłonka na tunel z tyłu, której nie ma w OEM
Comment
-
Też jestem posiadaczem OEM gumowych i będąc zdecydowanym przeciwnikiem takiego rozwiązania muszę przyznać że są bardzo dobre . Pasują idealnie nie śmierdzą i co bardzo ważne nie piszczą w styczności z mokrym obuwiem .Jest możliwe że na zimę ponownie założę gumiaki
Comment
-
Ja tez mam OEM od nowości i są OK. Podobnie jak matę do bagażnika a aluminiowymi listwami/przegródkami. Guma jest jest dobrej jakości i nie śmierdzi. Jedynie to, że na powierzchni widać jakby zarysowania od użytkowania. Ale pewnie jakiś preparat do nabłyszczania tworzyw by to usunął.
Comment
Comment