Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oświetlenie bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wydaje mi się że najlepiej byłoby sobie zamontować drugie takie światełko po prawej stronie bagażnika. Może ktoś podesłać link do żarówki led jaką trzeba kupić? Czy to jest sama żaróweczka czy całe światełko?

Comment

Dzięki za link, właśnie odebrałem i zamontowałem. To faktycznie oświetla bagażnik.
      Próbowałem z żarówkami ledowymi, ale to tylko zmieniało barwę światła, a bagażnik nadal był niedoświetlony.

Comment

Zamontowałeś jedną czy dwie lampki?

Comment

Mnie pytasz? Zamontowałem jedną w miejsce fabrycznej i dla mnie jest już dobrze.
          Po drugiej stronie przydałaby się przy załadowanym bagażniku, bo łatwo z jednej strony przysłonić np. walizką, ale nie chcę robić jakiejś rzeźby i zostaje z tym rozwiązaniem.

Comment

Zamieszczone przez blata Zobacz posta
            Mnie pytasz? Zamontowałem jedną w miejsce fabrycznej i dla mnie jest już dobrze.
            Po drugiej stronie przydałaby się przy załadowanym bagażniku, bo łatwo z jednej strony przysłonić np. walizką, ale nie chcę robić jakiejś rzeźby i zostaje z tym rozwiązaniem.
            Dzięki za odpowiedź. Jedyny problem jaki widzę to wtyczki do podłączenia lampek tak żeby nie ciąć instalacji i podłączyć drugą lampkę. Z przeciągnięciem kabelka i wycięciem gniazda na lampkę w tapicerce nie powinno być problemu.

Comment

Zamieszczone przez mistrzpp Zobacz posta
              Dzięki za odpowiedź. Jedyny problem jaki widzę to wtyczki do podłączenia lampek tak żeby nie ciąć instalacji i podłączyć drugą lampkę. Z przeciągnięciem kabelka i wycięciem gniazda na lampkę w tapicerce nie powinno być problemu.
              Tak właśnie chce zrobić. Lampki 2szt już idą. 1wsza prosta podmiana a przy drugiej wezmę kawałek plastiku płaskiego i wytnę otwór dopasowując osadzenie lampki a potem szablon naniosę na lewa stronę i wytnę. Tylko jeszcze ogarnę wtyczkę do lampki - jest standardowa dość wiec z allegro powinno pomóc. Zasilanie chce podpiąć z prawej lampki.
              Myślałem o lampce w klapie ale nie chce mi się tam ciągnąc zasilania a przyznam, że także nie chce mi się tam szukać plusa po otwarciu klapy
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Jak znajdziesz takie wtyczki to wrzuć linka.

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                  nie ,żadnego problemu i obawy o plastik,podważasz,cienkim śrubokrętem i wyciagasz
                  Lamka zamontowana. Działa elegancko

Comment

Zamieszczone przez LazyHorses Zobacz posta
                    Lamka zamontowana. Działa elegancko
                    Potwierdzam, też dziś założyłem.
                    Tutaj foto jak to wygląda

20240314_185232.jpg20240314_185246.jpg

Dodatkowo dodam, że ten pomysł
                    Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                    plastiku płaskiego i wytnę otwór dopasowując osadzenie lampki a potem szablon naniosę na lewa stronę i wytnę.
                    troszkę upadł z 2 powodów:
                    1. założenie pierwszej lampki w miejsce seryjnej daje naprawdę sporo światła na tyle, że zrezygnowałem z montażu 2giej
                    2. po lewej stronie jest mało miejsca, tzn. jest miejsce ale chcąc zamontować symetrycznie lampkę z prawa stroną jest tam chyba od wewnątrz jakiś odlew plastiku. Wiec trzeba by to zrobić lekko niesymetrycznie niestety a na aucie jest trochę roboty z tym precyzyjnej. Gdyby był zdjęty ten plastik osłonowy to robota byłaby na 10minut a tak to jednak trzeba sie nagimnastykować. A że po zamontowaniu lampki z prawej strony światła jest dość to dałem sobie spokój z tematem - druga lampka zostanie na zapas
                    Last edited by Lcfr; 14-03-2024, 19:17.
                    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Potwierdzam, też dziś założyłem.
                      Tutaj foto jak to wygląda

[ATTACH=CONFIG]64727[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]64726[/ATTACH]

Dodatkowo dodam, że ten pomysł

troszkę upadł z 2 powodów:
                      1. założenie pierwszej lampki w miejsce seryjnej daje naprawdę sporo światła na tyle, że zrezygnowałem z montażu 2giej
                      2. po lewej stronie jest mało miejsca, tzn. jest miejsce ale chcąc zamontować symetrycznie lampkę z prawa stroną jest tam chyba od wewnątrz jakiś odlew plastiku. Wiec trzeba by to zrobić lekko niesymetrycznie niestety a na aucie jest trochę roboty z tym precyzyjnej. Gdyby był zdjęty ten plastik osłonowy to robota byłaby na 10minut a tak to jednak trzeba sie nagimnastykować. A że po zamontowaniu lampki z prawej strony światła jest dość to dałem sobie spokój z tematem - druga lampka zostanie na zapas
                      Coś czułem ,że tak zakończy się rzeźba z lampką po lewej stronie

Comment

Macie może jakiś link jeszcze do tej polecanej lampki? załączony do tematu u mnie nie działa - błąd 404

Comment

Wpisz w wyszukiwarce na Aliexpres albo na allegro i znajdziesz coś napewno

Comment

Są 2 rodzaje wielkości lampek
                            do XIgen pasuje ta - stąd zamawiałem: https://pl.aliexpress.com/item/40001...yAdapt=glo2pol

Comment

Są 2 rodzaje wielkości lampek
                              do XIgen pasuje ta - stąd zamawiałem: https://pl.aliexpress.com/item/40001...yAdapt=glo2pol
                              Nie wiem o jakich 2 rodzajach wielkościach piszesz,przy wpisaniu w Ali pokazuje się jeden rodzaj lampki różniący się może jasnością itp,ale to jeden standardowy rozmiar.

Comment

wg mnie są 2 rodzaje
                                oba w opisach maja tak:
                                - Honda Civic Fit Jazz Accord miasto wgląd HR-V Acura MDX YL RDX TLX TSX
                                - Hondy Civic Accord Fit Insight do Acura MDX ILX TL RSX
                                tutaj masz lampke co pokazałem - długość 65mm (bez wsuwki)

a tutaj 75mm (bez wsuwki) https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A

wiec jak dla mnie są co najmniej 2 rodzaje i można je pomylić. Przykładowa lampka, którą pokazałem pasuje do XIgen (bo ją tam włożyłem) i pasuje do JAzz/Fitt a juz nie pasuje do HRV mimo opisu...
                                więc jak dla mnie nie jest to jeden standardowy rozmiar....

Comment

Working...
                                X