Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oświetlenie bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oświetlenie bagażnika

Cześć

Ma ktoś namiary na ledowe oswietlenie bagażnika? To żarówka w bagażniku aż razi...

powoli podchodzę do tego tematu bo faktycznie jest mizernie... ale jakoś za powoli bo nie obejrzałem lampki na żywo z pomiarem i jak siadam do kompa to tylko z pamięci wzorów szukając śmigam po aliex...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Nic nie trzeba mierzyć sie babrać wszystko jest znormalizowane i P&P
      Poniżej link

Szczerze Polecam

Comment

Ja wymieniłem żarówkę na LED i dodatkowo kupiłem na ali lampkę ledowa,zamocowana na przeklejane magnesy,z czujnikiem ruchu i ładowaniem przez USB.
        Fajny patent ,bo oprócz oświetlenie bagażnika ,można wziąć ją do oświetlenia czegokolwiek,np przy sprawdzeniu oleju,albo dolania płynu do spryskiwaczy.

20240130_034650.jpg

20240130_034722.jpg
        Last edited by zyga502; 30-01-2024, 17:11.

Comment

A potem będę sprawdzał czy w bagażniku zgasiłem światło (jak w lodówce)

Comment

no tak, tylko za jakiś czas musisz pamiętać by ją naładować
            Ja finalnie chce kupić zamiennik naszej oryginalnej z wkładem led - są takie na aliex i chyba dodać 2gą taka samą z lewej strony podpinając pod ta z prawej
            musze tylko chwile się zebrać na poszukanie tego na aliex
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
              no tak, tylko za jakiś czas musisz pamiętać by ją naładować
              Ja finalnie chce kupić zamiennik naszej oryginalnej z wkładem led - są takie na aliex i chyba dodać 2gą taka samą z lewej strony podpinając pod ta z prawej
              musze tylko chwile się zebrać na poszukanie tego na aliex
              nic nie musisz pamiętać,bo jak nie naładujesz i zgaśnie to auto i tak pojedzie....
              lampka z prawej strony nadal będzie świecić,jak w lodówce...

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                nic nie musisz pamiętać,bo jak nie naładujesz i zgaśnie to auto i tak pojedzie....
                lampka z prawej strony nadal będzie świecić,jak w lodówce...
                tak to można wozić mnóstwo rzeczy w aucie, które przydają się tylko raz na jakiś czas... tylko czy ma to sens...

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                  tak to można wozić mnóstwo rzeczy w aucie, które przydają się tylko raz na jakiś czas... tylko czy ma to sens...
                  chyba,nie zrozumiałeś mojego opisu,dodatkowa lampka zamontowana jest jak na zdjęciu
                  dziala kiedy chcesz,bo czujnik ruchu,latem,pewnie naładujesz ja raz na kilka miesięcy,zima pewnie raz na 3 miesiące z kabelka np jadąc autem
                  ledy mają regulacje mocy świecenia
                  ja nie namawiam nikogo,tylko przedstawiam swój pomysł bo auto świeże ,więc ludzie szukają pomysłów na różne gadżety

na pewno lepsze to niż rzeźbić druga lampkę seryjna po lewej stronie bagaznika

Comment

na pewno lepsze to niż rzeźbić druga lampkę seryjna po lewej stronie bagaznika
                    skoro tak piszesz to nie mam co przedstawiać...

Mnie interesują jednak rozwiązania związane z jak Ty to nazywasz tzw. rzeźbą. To co pokazujesz to jak podświetlenie podłokietnika, które... musisz pamiętać by ładować.
                    A ja zwyczajnie mam w nosie pamiętanie o ładowaniu bo lampka jest mi głownie potrzebna w ciemności, która w zimie jest zjawiskiem wzmożonym a wtedy właśnie bateria pada najszybciej z racji niskich temperatur. Takie rozwiązanie to cos jak wożenie latarki w bagażniku. Ja wole rozwiązania, które zrobię i zapominam bo działają zawsze po przekręceniu kluczyka tak jak całe auto. A latarkę wożę siebie awaryjnie w schowku albo mam w telefonie...
                    Dodanie 2giej lampki identycznej jak seryjna tylko z mocniejszym światłem led po przeciwnej stronie nadkola -dokładnie w tym samym miejscu - to nie jest żadna rzeźba wg mnie - będzie wyglądać jak OEM.
                    Tak ja to widzę - każdy wybiera co lubi. Dla mnie Twoje rozwiązanie to rozwiązanie dobre ale z tzw. zastępcze/doraźne. Ja sobie pójdę rzeźbić jak tylko czas pozwoli ogarnąć temat

Comment

Wolałbym raczej oświetlenie w drzwiach na zawiasach, takie jak mają oryginalne akcesoria w Japonii.
                      LED-Civic.jpg
                      Załączone pliki

Comment

Fajne jak najbardziej...
                        osobiście widzę 2 wady:
                        - ciekawe czy człowiek sam sobą nie zasłania światła pochylając się nad gratami w bagażniku
                        - trzeba przeciągnąć zasilanie do klapy lub...zrobić jakiś wyłącznik po jej zamknięciu

Comment

Ja wymieniłem żarówkę na LED i dodatkowo kupiłem na ali lampkę ledowa,

[ATTACH=CONFIG]64531[/ATTACH]

jak z trudnoscią demontowania plastiku,aby dostac sie do lampki LED ? łamliwe to bardzo?

Comment

nie ,żadnego problemu i obawy o plastik,podważasz,cienkim śrubokrętem i wyciagasz

Comment

Can you share the link of both lamps? Thank you

Comment

Working...
                              X