Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła, Oświetlenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
    Wielkiej filozofi w tym nie ma.Wyklejasz na mokro.Formatka jest wycieta pod daną markę
    Chroni pzred kamykami ale moim zdaniem pogorszy jasnośc
    jak pogorszy to ja zdejmę...
    kupiłem i założę na zimę nie był to majątek
    potem się zobaczy
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz posta
      Wielkiej filozofi w tym nie ma.Wyklejasz na mokro.Formatka jest wycieta pod daną markę
      Chroni pzred kamykami ale moim zdaniem pogorszy jasnośc
      Ja miałem w X-genie oklejone lampy PPF-ką po usunięciu zmatowienia i nalotu. Nie zauważyłem żadnej różnicy w jakości, a ponad 50% przebiegu to trasy.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
        zabieg zauważalnie poprawił widoczność, jakby doszło z 5% światła.
        Kurde, normalnie Sokole Oko gratulacje świetnego wzroku

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
          Kurde, normalnie Sokole Oko gratulacje świetnego wzroku
          akurat wzrok to ja mam słaby więc każdą ilość światła chwalę i zwracam na nią uwagę.
          Nie wiem jak to inaczej określić niż napisałem niemniej jednak przypadkiem do takich wniosków doszedłem
          możesz się czepiać czy to 5% czy 7% czy 12% a może tylko 2% - chodziło mi o to, że potencjalnie czysty i dość nowy reflektor po takim zabiegu też zyskał.
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Oj tam, oj tam, dla żartu przeca miało być :-)
            Ja po wymianie filtra na K&N czułem poprawę, a to ponoć niemożliwe jest.
            A nawet słyszałem zmianę po wymianie kabli sygnałowych w domowym sprzęcie stereo

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
              Oj tam, oj tam, dla żartu przeca miało być :-)
              Ja po wymianie filtra na K&N czułem poprawę, a to ponoć niemożliwe jest.
              A nawet słyszałem zmianę po wymianie kabli sygnałowych w domowym sprzęcie stereo
              Spoko ja się nie czepiam....
              Tylko jeżeli chodzi o światła to honda zawsze miała słabe reflektory i cieniutkie przewody.
              Do turlania sie wystarczy. Jak chcesz szybciej pojechać wieczorem to "zapas" widoczności szybko się kończył.
              Mój słaby wzrok (komputer i siłownia pogorszyły jesze bardziej) powodował że każde przysłowiowe 5% było nawagę zlota - wolałem miec ksenony niż klime
              Pierwsze konkretne światła miałem w Integrze wkładając retrofity w soczewki, potem to samo w 10genie. mimo, że to świeciło dobrze i nie oślepiało było nielegalne niestety.
              Tu w XIgen mam super światła i full legal wiec sie bardzo ciesze...

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                Spoko ja się nie czepiam....
                Tylko jeżeli chodzi o światła to honda zawsze miała słabe reflektory i cieniutkie przewody.
                Zależy pewnie do czego się porównuje :-) W starszych Lancerach, przy tej mojej nowej 4 letniej Hondzie, praktycznie nic nie było widać

Comment

W czwartek jak będę wracał z Gdańska do domu i zapewne ciemność mnie zastanie, to przetestuję światła w XI, jestem bardzo ciekaw, czy będzie rozczarowanie czy nie, a jeździłem wieloma nowymi samochodami i będę miał jakiś tam "benchmark" porównawczy, tak więc zobaczymy nie mogę już się doczekać..
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                    Może i ja bym coś takiego zrobił jak jeszcze będą nowe..
                    Konieczne to zrób. U siebie położyłem folię z dużym opóźnieniem ale też jest ok. Teraz ściągam robale i inne dziadostwa z folii a nie bezpośrednio z lampy. Gotowa forma jest dziecinnie łatwa w założeniu, nawet w X gen, gdzie powierzchnia wcale nie jest prosta.

Comment

schemat lampy przedniej civic 11gen

witam posiada ktoś schemat przednich lamp chce wykonać mostek dla obrysówek pomarańczowych czyli sparować je z przerywaczem kierunku skrętu pytanie do elektromechaników ?

Comment

Przed weekendem w trakcie jazdy przytrafiła mi się kilkunastominutowa zamieć śnieżna i wcześniej na to nie zwracałem uwagi, ale też pewna niedogodność. W poprzednich autach przy żarówkach H4/H7 lub ksenonach te źródła światła wydzielają ciepło, które podgrzewa reflektory na tyle, że śnieg na nich topnieje. Przy ledach niestety są zimne i w krótkim czasie miałem całkowicie oblepiony przód śniegiem. Klosze lamp także i musiałem się zatrzymać żeby oczyścić szczotką. Szkoda, że nie ma spryskiwaczy, przy takich warunkach bardzo przydałyby się.

Comment

Working...
                        X