Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła, Oświetlenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła, Oświetlenie

Subiektywne odczucia na temat oświetlenia wersji turystycznej USA

Po ostatniej podróży może trochę te zdjęcie przybliży działanie aktywnych świateł w Advance

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta
      Po ostatniej podróży może trochę te zdjęcie przybliży działanie aktywnych świateł w Advance

Nie znam się więc się wypowiem
      Dla mnie świecą super

Ps co to za zielone poświaty nas obrotomierzem oraz prędkościomierzem?

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

Comment

A czy ktoś z forumowiczów ma realne porównania świateł Elegance/Sport vs Advance? Czy faktycznie jest taka przepaść? Mijania rozumiem mają takie same czy też się czymś różnią? Miałem jazdy próbne ale wszystko w dzień niestety.

Comment

Swoją drogą mało albo wcale nie ma porównania świateł obok siebie różnych wersji ale na postoju.
          Taki coś robił Saturday car fever mając Leony Cupra ,było to coś co dawało porównanie i jakiś pogląd na zasięg ,jasność itp.
          Może ktoś kiedyś by się o takie porównanie pokusił.

Comment

Zamieszczone przez Tomahawk5000 Zobacz posta

Ps co to za zielone poświaty nas obrotomierzem oraz prędkościomierzem?
            Wygląda mi to na wskaźnik eko. Czy podczas mocnego przyspieszania zmienia się ku czerwieni? W X jest taki wskaźnik, może to to. Pzdr

Comment

Czy światła w wersji advance zawsze są ustawione na auto? Szperałem w instrukcji ale za cholere nie mogę wyłączyć automatycznego wyłączenua świateł. Jeśli już to na manetce jest pokrętło off , ale wraca z powrotem i odbija na auto. Chodzi mi o to że zawsze jak wjeżdżam do garażu czy startuje honde to światła mi się niepotrzebnie załanczają. Jest na to myk czy coś źle robie. W opcjach na panelu znalazłem tylko wyłącznik auto świateł adaptacyjnych.Chyba poprostu dla wygody światła zawsze są w auto

Comment

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta

Spoko zasięg i spalanie

spalanie.jpg

W type R światła są super, na oko na jedno światło samochodu składają się 4 (led u góry na boku i dwa światła drogowe).

Tak działa off, że odbija i przy następnym starcie silnika masz włączone - dla mnie spoko bo serwis mi wyłączał światło i potem jeździłem bez, a tak same się odpalają. Jednocześnie światła w zależności od wykrytego poziomu oświetlenia się zapalają bądź nie. Ja akurat chciałbym mieć zawsze włączone, ale tak się nie dzieje. Jak wyjeżdżałem z garażu to były zawsze zapalone, ale jak zacząłem parkować pod domem to już się nie zapalały.
                Last edited by brumzium; 03-06-2024, 22:56.

Comment

Ok czyli tak jak się spodziewałem, że nie ma możliwości by światła mi się nie włączały we własnym garażu. Poprostu mnie to zastanawia czy w dłuższej perspektywie czasu takie " pstrykanie" będzie miało na żywotność ledów. Mam nadzieje że nie. Co do fotki zasięg i pełny bak - ależ musi być frajda z jazdy!

Comment

Na pewno wpływa na żywotność, ale jeśli w ogóle to wymienisz to raz zanim auto trafi na gruz :-). Mi się nigdy żadna lampa w żadnej Hondzie nie spaliła, tam są jakieś ogromne czasy żywotności. Prawdopodobnie nawet włącz/wyłącz nie ma znaczenia w porównaniu do liczby przepracowanych godzin.

Ja to w drugą stronę - chciałbym mieć jak w poprzednim Civicu, zawsze zapalone, a tutaj jak jest jasno to się nie palą np. z tyłu, co uważam, że lekko negatywnie wpływa na bezpieczeństwo. Sam też bardziej wracam uwagę na auta, gdzie są zapalone światła.

Comment

Też ubolewam nad tym że tylne światła nie świecą z dziennymi. Na szczęście czerwony lakier auta przyciąga więc jestem widoczny :-)

Comment

Zamieszczone przez hondzia-81 Zobacz posta
                        Też ubolewam nad tym że tylne światła nie świecą z dziennymi. Na szczęście czerwony lakier auta przyciąga więc jestem widoczny :-)
                        Wrzuć fotki, jestem ciekaw jak wygląda odcień - czy taki jak type r

Comment

Światła adaptacyjne w mojej opini są fenomenalne. Mam porównania osobiste z autami wysokiej klasy. Bardzo dobrze kierują wiązką światła tam gdzie trzeba. Jest bardzo dobra widoczność i jazda jest bezpieczna. Kolor światła jasny i nawet na ultra czarnej i mokrej nawierzchni można pewnie prowadzić. Tylko jeden raz ktoś mi mrugnął światłami...Ciągle mam je w trybie auto. Jeśli warunki są dobre na drodze to powinien się sprawdzać ten tryb bez dwóch zdań. A wy koledzy jakieś uwagi macie co do świateł adaptacyjnych?

Comment

Wybaczcie bo wcześniej się nie interesowałem. Adaptacyjne Hondy czyli matrycowe jak w innych markach?

Comment

Tak-dotyczy tylko wersji Advance

Comment

Working...
                              X