Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Adaptacyjny zawias a jazda po dużych nierównościach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Niedawno przesiadłem się na X prestige, tylko rok produkcji 2017 rejestracja 2018sty rok....i już ma 50000 przejechane to tak średnio z przebiegiem. Po tej przesiadce z 9 civika czuje sie jak bym jechał wozem drabiniastym na dołach czasami tak zawieszenie nie potrafi wyłapać nierówności, co nie raz az tyłek boli. Podkreslam jezdze bez wł zawieszenia dynamicznego, jest jeszcze na gwarancji auto kupione w polskim salonie, jak myślicie mogą wymienić w zawieszeniu troche wybitych odbojników gum w wielowachaczu- nie będzie żadnych problemow tutaj widzę główną przyczynę. Czy przy tak słabym wyłapywaniu nierówności jest możliwe ze już amorki niektóre padły po 50 tysiach. ???
    zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Proponuję przejechać się innym Civiciem z adapt. zawieszeniem, może po prostu tak ma być tylko Twoje wrażenia są takiej jak opisujesz.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Czyli mój wcześniejszy civic 9 którym jeżdżę do pracy 3 lata ta sama trasą i krótkim odcinku z nierównościami z przebiegiem prawie 200000, lepiej reaguje na wyboje i je tłumi niż dwuletni z 50000 przebiegiem.
        Poza tym jezdzilem prezentacyjnymi hondami z salonu tej klasy ... ba nawet jak zostawiłem swoja hanie do regulacji zaworów również dostałem X tej samej klasy na cala dobę do jazdy zastępczej i takich odczuć w niej nie było
        zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta
          Czyli mój wcześniejszy civic 9 którym jeżdżę do pracy 3 lata ta sama trasą i krótkim odcinku z nierównościami z przebiegiem prawie 200000, lepiej reaguje na wyboje i je tłumi niż dwuletni z 50000 przebiegiem.
          Poza tym jezdzilem prezentacyjnymi hondami z salonu tej klasy ... ba nawet jak zostawiłem swoja hanie do regulacji zaworów również dostałem X tej samej klasy na cala dobę do jazdy zastępczej i takich odczuć w niej nie było
          Jeśli masz porównanie z innym X i tam działa to inaczej to nie pozostaje nic innego jak zgłosić to w serwisie. Niech sprawdzą może jest jakiś błąd i nie działa adaptacja?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

To prawdopodobnie jest tak jak opisujesz.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Kupilem z salonu Hondy dwulatka na trasie normalnej drodze oki bez zarzutów nie mówiąc o przyspieszeniu i uczuciu towarzyszącym jak by mnie wystrzelili ciebie z procy, piękne uczucie warto miec za taka kase X już po tamtych umawianych jazdach próbnych wiedzialem o tym, po porostu auto ideal a tutaj emocje opadły z tym nierównym odcinkiem który od lat pokonuje

Comment

Sprawa dość dziwna bo opinie w zasadzie chodzą jednoznaczne, że X jest bardziej komfortowa niz IX.

Comment

Dokladnie zgadzam sie ale czy przy tej klasie samochodu czujesz na swoim siedzeniu jakby twoja dup.. zaliczyła deche na huśtawce w czasie najechanie na niewielki dołek na krótkim wyboistym odcinku

Comment

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta
                    Dokladnie zgadzam sie ale czy przy tej klasie samochodu czujesz na swoim siedzeniu jakby twoja dup.. zaliczyła deche na huśtawce w czasie najechanie na niewielki dołek na krótkim wyboistym odcinku
                    Nie miałem takiej sytuacji jeszcze. Być może masz jakąś specyficzną drogę. Nie wiem, ciężko powiedzieć. Ja przesiadłem się z VIII gena i komorft jazdy jest nieporównywalnie lepszy.

Comment

To jest swoista polska lepianka asfaltowa na ktora wjeżdżasz z obwodnicy expresowej

Nie piszemy posta pod postem. W ciągu 12 godzin masz możliwość edycji poprzedniego.
                      Last edited by rob1986; 04-08-2020, 20:30.

Comment

jedziesz na pierwszą lepsza stację diagnostyczną płacisz 20 zł i wiesz wszytko.
                        wystarczy najechać na dobra dziurę i coś padnie.
                        Ja po wizycie na Ukrainie starym civiciem z przodu miałem 0 i 17%
                        Civic X 2.0 USA

Comment

Napije się piwa po 12 godzinach dam odpowiedz forumowiczom, o tym problemie jak odwiedzę serwis...

Comment

Zgodnie z obietnica przesyłam zdjęcia z stacji
                            Przód

Tył

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Mam ten sam efekt na obwodnicy trojmiasta i innych drogach szybkiego ruchu. w Pt ide na przeglad i zglosilem im to. Pewnie rozloza rece Ale moze dadza sie przejechac innym egzemplarzem to chociaz porownam

Comment

Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
                                Mam ten sam efekt na obwodnicy trojmiasta i innych drogach szybkiego ruchu. w Pt ide na przeglad i zglosilem im to. Pewnie rozloza rece Ale moze dadza sie przejechac innym egzemplarzem to chociaz porownam
                                W którym miejscu na obwodnicy? Przetestuję u siebie jak to wygląda .

p.s. czyżbyśmy mieli się spotkać w pt? Też mam przegląd

Comment

Working...
                                X