Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wibracje podczas wyłączania silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez civic67 Zobacz posta
    Najpierw sprawdź, bo może u ciebie chodzi o coś innego. Natomiast mnie czeka wymiana dwumasy lub całego kompletu. Tylko zastanawiam się czy inwestować w oryginalne sprzęgło. Może coś mi podpowiecie?
    ale ty masz X gena? Bo piszesz w dziale X a w profilu masz inne auto.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Posiadam dwie hondy, tak mam x gena. Co prawda żona nim jeździ, ale jak coś się psuje to ja muszę naprawiać heh....właśnie przeglądam tę stronę https://www.sprzegla24.pl/sprzeglo-c...od-2017/626522 cz ten model sprzęgła będzie pasować do x gena?

Comment

Zamieszczone przez civic67 Zobacz posta
        Posiadam dwie hondy, tak mam x gena. Co prawda żona nim jeździ, ale jak coś się psuje to ja muszę naprawiać heh....właśnie przeglądam tę stronę https://www.sprzegla24.pl/sprzeglo-c...od-2017/626522 cz ten model sprzęgła będzie pasować do x gena?
        Rozumiem, że auto na gwarancji. Próbowałeś dwumasę reklamować w ASO? sprzęgło to odrzucą na 99.9% ale dwumase może warto spróbować?

Comment

Gaszenie silnika - wibracje

Cześć,

dobiłem do 20tys po 1.5roku użytkownia. Od dwóch tygodni widzę dziwny objaw przy wyłączaniu samochodu - strasznie trzęsie, ostatnia faza wyłączania to bardzo wyczuwalne szarpnięcie, wyraźnie też słychać to. Czy macie jakiś pomysł co to może być? Ktoś tak miał? Komputer pokazuje przeglad za 60dni więc może wybiorę się na dniach sprawdzić co się dzieje..

Nie dubluj tematów. KORZYSTAJ Z WYSZUKIWARKI TEMATÓW.
          Last edited by rambo7; 18-06-2019, 14:27. Powód: Regulamin pkt 5.

Comment

Zamieszczone przez damianX Zobacz posta
            Cześć,

dobiłem do 20tys po 1.5roku użytkownia. Od dwóch tygodni widzę dziwny objaw przy wyłączaniu samochodu - strasznie trzęsie, ostatnia faza wyłączania to bardzo wyczuwalne szarpnięcie, wyraźnie też słychać to. Czy macie jakiś pomysł co to może być? Ktoś tak miał? Komputer pokazuje przeglad za 60dni więc może wybiorę się na dniach sprawdzić co się dzieje..
            Kłania się wyszukiwarka. Jest już taki temat:

Od pewnego czasu mam taką dziwną sytuację, że podczas wyłączania silnika w ostatniej fazie zapewne tak wibruje wydech, że aż mam uczucie, że klapa drży. Jestem wyjątkiem? Zauważyłem też, że zrobiło się głośniej wewnątrz.

W skrócie albo dwumasa albo elementy wydechu. Zgaś auto na wciśniętym sprzęgle i zobacz czy mniej trzęsie.

Comment

U mnie zdarza się to przy dużym obciążeniu - klima pracuje na maksa itp. Po wyłączeniu klimy gaśnie zawsze normalnie.

Comment

Dwumasa, wydech lub poduszki

Comment

Working...
                X