Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wibracje podczas wyłączania silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wibracje podczas wyłączania silnika

Od pewnego czasu mam taką dziwną sytuację, że podczas wyłączania silnika w ostatniej fazie zapewne tak wibruje wydech, że aż mam uczucie, że klapa drży. Jestem wyjątkiem? Zauważyłem też, że zrobiło się głośniej wewnątrz.
    Civic 1.5T

Varadero

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
    Od pewnego czasu mam taką dziwną sytuację, że podczas wyłączania silnika w ostatniej fazie zapewne tak wibruje wydech, że aż mam uczucie, że klapa drży. Jestem wyjątkiem? Zauważyłem też, że zrobiło się głośniej wewnątrz.
    Wibracje a bardziej takie zatelepotanie silnikiem przy gaszeniu to ja mam od nowości i wszystkie tak mają. Sprawdzałem na dwóch demówkach i było to samo. Chyba że mówisz o jakimś innym objawie.

Comment

To nie silnik. Normalnie klapą mi trzepie.
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

To nie silnik. Normalnie klapą mi trzepie.
        Nie no to czegoś takiego nie mam na pewno. Jedź do ASO.

Comment

ciekawe czy nie dwumasa... objawy jakie mówisz mogą na to wskazywać

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
            ciekawe czy nie dwumasa... objawy jakie mówisz mogą na to wskazywać

A jaki przebieg? Dwumasa to raczej od 100 tys w górę może dawać objawy

Comment

Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
              A jaki przebieg? Dwumasa to raczej od 100 tys w górę może dawać objawy
              chyba, że jest wadliwa i sie rozsypała jak wszystko w tych czasach. Ile razy zakłada się zamienniki niby wiodących marek i jest gorzej niż na starych

Comment

Tak, już dwumasa, na pewno i jeszcze taka, że aż szarpie za tylną klapę.

Comment

wykluczyć nie można. Dwumasa często daje o sobie znać przy gaszeniu silnika. A może faktycznie coś z wydechem

Comment

Muszę się dostać pod spód i sprawdzić. Dwumasa przy 13tys to chyba przeginka. Przeszlo mi to przez myśl ale w volvo mi padła i wyczulony jestem na poprawną zmianę biegów.
                    Civic 1.5T

Varadero

Comment

Muszę się dostać pod spód i sprawdzić. Dwumasa przy 13tys to chyba przeginka. Przeszlo mi to przez myśl ale w volvo mi padła i wyczulony jestem na poprawną zmianę biegów.
                      13 tys, auto na gwarancji. Ja bym nie rozkminial tylko od razu uderzał do ASO.

Comment

Lepiej sprawdzic. W moim cos stukalo przy odpalaniu i po sprawdzeniu okazalo sie, ze to dwumasa.

Comment

Zamieszczone przez civic67 Zobacz posta
                          Lepiej sprawdzic. W moim cos stukalo przy odpalaniu i po sprawdzeniu okazalo sie, ze to dwumasa.
                          hahaha a jak mówiłem to mnie tu wyśmiali, że niemożliwe żeby dwumasa dawała znać przy takim przebiegu.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Stukać może nawet wydech.

Comment

Najpierw sprawdź, bo może u ciebie chodzi o coś innego. Natomiast mnie czeka wymiana dwumasy lub całego kompletu. Tylko zastanawiam się czy inwestować w oryginalne sprzęgło. Może coś mi podpowiecie?

Comment

Working...
                              X