Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Krzywo ustawiona obręcz kierownicy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Telefon do serwisu w poniedziałek o 9:00, umówiona wizyta tego samego dnia na 15:00. Krótka rozmowa z pracownikiem serwisu i mechanikiem + 40 minut czekania z dobrą kawą i po kłopocie. Kierownica ustawiona do jazdy na wprost i auto jedzie na wprost. Wzorowa akcja w ASO Honda Gdynia. Polecam

Comment

U mnie to samo w Civic X SP. Odebrany w piątek, na następny piątek umówiona wizyta (nie mogę wcześniej) i mam nadzieję, będzie po sprawie (Gezet Szczecin).

Ciekawostka - Serwis w Szczecinie nie ustawia geometrii - zabierają auto do "zaprzyjaźnionego warsztatu" i potrzebują na to cały dzień. -_-

Comment

Niestety po wizycie w serwisie lekko poprawiono tył. Zbierzność jest wg nich cacy.

Czy ktoś z Was miał takie wrażenia, że skręcanie kierownicy w lewo jest lżejsze niż w prawo? Zastanawiam się czy elektronika albo wspomaganie czegoś tu nie psuje. Jak jade na wprost i depnę to ściąga mnie niestety na lewo (przy puszczonej kierownicy) - tak jakby ściągało tam gdzie mniejszy opór spotyka.

Comment

Zamieszczone przez StudentX Zobacz posta
          Jak jade na wprost i depnę to ściąga mnie niestety na lewo (przy puszczonej kierownicy)
          To jest raczej normalne, natomiast wykluczyli to w Type-R FK8, lepiej sprawdź czy podczas hamowania Ci nie ściąga.
          https://www.youtube.com/watch?v=Gw5-lVlzNoY
          Last edited by malina84; 07-12-2018, 11:22.
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Powrót z serwisu. Jest znacznie lepiej ale nadal nie jest idealnie. Kierownica na wprost, a na odcinku 300m mnie znosi na lewo. Białej gorączki dostanę. Czy ktoś z okolic Szczecina ma X Gena i miał podobnie?

Comment

w Civicu mojej żony również od początku była kierownica przestawiona lekko w lewo, a usterka została usunieta bezpłatnie przed pierwszym przeglądem

Comment

Też tak miałem i poprawili bez problemu ASO Avia w Opolu

Comment

Odświeżam temat. Jestem po 3 albo 4 wizytach w serwisie, błędów wspomagania brak, zbieżność niby jest, a auto dalej nie jedzie jak powinno. Żeby wyeliminować czepialstwo z mojej strony, czy ktoś ze Szczecina, Stargardu lub okolic miałby chwilię by:
                  - przejechać się moim autem;
                  - dać się przejechać swoim (ale musi to być 1.5 CVT HB z aktywnym zawieszeniem - chcę porównać 1:1);

Poza tym czy znacie jakiś serwis w Szczecinie i okolicach, który słynie z ustawiania zbieżności? Poniważ Szczeciński serwis korzysta z usłyu osób trzecich do ustawiania zbieżności chciałbym żeby kto inny mi to ustawił (pytałem w serwisie i nie wpływa to na gwarancję).

Dzięki!

Comment

U mnie kierownica była krzywo ustawiona w lewą stronę (sporo) od nowości. Na pierwszej wizycie ustawili ją, ale nadal była minimalnie w prawą stronę. Skoro nowy samochód to chciałem mieć idealnie prosto. Na drugiej wizycie "poprawili" i tym razem znowu krzywo (sporo) w lewo (jazda testowa i mówię że jest jeszcze gorzej) - drugiej podejście na tej samej wizycie i udało się im ustawić całkowicie prosto. Dodam tylko, że u mnie tylko kierownica była krzywo ustawiono, nie ściągało mi samochodu po puszczeniu kierownicy (trzymanie tej samej prędkości bez deptania do dechy).

Comment

Zamieszczone przez StudentX Zobacz posta
                      Odświeżam temat. Jestem po 3 albo 4 wizytach w serwisie, błędów wspomagania brak, zbieżność niby jest, a auto dalej nie jedzie jak powinno. Żeby wyeliminować czepialstwo z mojej strony, czy ktoś ze Szczecina, Stargardu lub okolic miałby chwilię by:
                      - przejechać się moim autem;
                      - dać się przejechać swoim (ale musi to być 1.5 CVT HB z aktywnym zawieszeniem - chcę porównać 1:1);

Poza tym czy znacie jakiś serwis w Szczecinie i okolicach, który słynie z ustawiania zbieżności? Poniważ Szczeciński serwis korzysta z usłyu osób trzecich do ustawiania zbieżności chciałbym żeby kto inny mi to ustawił (pytałem w serwisie i nie wpływa to na gwarancję).

Dzięki!
                      Mogę dać się przejechać na siedzeniu pasażera jeśli cię to satysfakcjonuje EDIT: manual.

Comment

Zamieszczone przez tomkowz Zobacz posta
                        Mogę dać się przejechać na siedzeniu pasażera jeśli cię to satysfakcjonuje EDIT: manual.
                        Heh, dzięki. To raczej strata czasu, bo chodzi o układ kierowniczy. Natomiast, jeżeli masz czas to możemy się umówić i przejedziesz się moim. W tym tygodniu będę gadał z rzeczoznawcą i zobaczymy co On na to. Dzięki!

Comment

Working...
                        X