Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stuki przy hamowaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dołączam do grona osób ze stukającymi hamulcami. U mnie też stuka jak cofam i przyhamuje. Jest to wkurzające bo jeździłem wieloma samochodami od złomów po klasy premium i nigdzie nie stukało tak. Zgłoszę to na przeglądzie. Zabawne jest to że honda stoi na stanowisku że ze względów bezpieczeństwa zrobili taki luz. Moim zdaniem cisną ścieme bo zrobili bubla i tak to tłumaczą. Dziwne że począwszy od polonezów, trabantów i maluchów poprzez inne meganki, focusy, golfy a skończywszy na porsche 911 i mercedesach amg wszędzie hamulce działają bezpiecznie i nie stukają. Ale honda musiała zrobić większy luz dla bezpieczeństwa i stuka. Hahahhah firma bez honoru co nie potrsfi się przyznać do bubla. Ale najlepszym tego przykładem są skrzynie w type r gdzie biegi zgrzytają z winy kierowcy. Bezczelność...
    Last edited by Fireblade929; 25-02-2020, 22:28.

Comment

Stuka tylko przy cofaniu? W ostatniej fazie hamowania tuż przed samym zatrzymaniem? Jeśli tak to tak jak koledzy pisali, z czasem przestanie jak trochę się zabrudzi - z własnego doświadczenia z IX gen mogę to potwierdzić - też przerabiałem stuki - a w zasadzie jedno stuknięcie tuż przed samym zatrzymaniem - niezależnie od kierunku jazdy. Po jakimś czasie ustąpiło, teraz 104k km przebiegu, hamulce OEM i stuków nie ma.
      Btw. OEM hamulce w X gen to nie bubel, a porządne części od ATE, w dodatku ze skutecznością hamowania taką, jaką jeszcze nie dawno miały auta usportowione.

Comment

Tak jak piszesz przy cofaniu w ostatniej fazie. Masz racje hamulce są mocne w hamowaniu ale cały układ moim zdaniem niedopracowany. To jest żenujące że na poziomie takim jak honda coś stuka i trzeba czekać aż zajdzie brudem aby przestało. Wkurza mnie w tym układzie również to że abs bardzo szybko czuć na pedale hamulca- za szybko. Takie delikatne „tryk” podczas gdy koła jeszcze nie są zblokowane.

Comment

Working...
        X