Kupiłem najprostszy moduł OBDII ELM327 BT. Problem jest taki, że Honda Connect nie widzi tego urządzenia po BT. Czy komuś udało się to sparować. Ewentualnie czy ktoś ma taki moduł z komunikacją wifi i może potwierdzić, że działa to na Honda Connect?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
OBDII i Honda Connect
Collapse
X
-
Ja mam i da się zrobić żeby connect widział bluetooth, ale niestety po aktualizacjach systemu nie chce się połączyć z ECU. Moduł na wi-fi teoretycznie działa, ale w moim przypadku to słabe rozwiązanie,bo mam modem wi-fi i musiał bym przełączać sieci, albo Internet albo ELM.
-
To jak sparowałeś go z Honda Connect? U mnie jak wyszukuje urządzenie BT to nie wykrywa modułu. Kupiłem takie coś https://allegro.pl/interfejs-diagnos...YjRjZjAzOTg%3D
Tel widzi ten moduł.
Comment
-
No z tym jest trochę zabawy, tu masz jak to zrobić, post 321.
Daj znać czy Ci się połączył, bo może u mnie jest coś skopane, ja próbowałem przez Torque.
Comment
-
Wydaje mi się, że nie jest to problem aplikacji tylko zablokowali coś w systemie Connecta, u mnie to działało przed ostatnią aktualizacją systemową Connecta.
Comment
-
Comment
-
Sprawdzałem na wszystkie sposoby, ale sprawdzę jeszcze raz i chyba mam inną wersję torque.
Comment
-
Udało się, okazało się, że po całej operacji z podmianą plików trzeba usunąć OBDII z listy bluetooth i Torque samo znalazło i sparowało. Teraz jeszcze zostało PIDy poustawiać.
Comment
-
Dodatkowe czujniki, np tem. płynu chłodniczego, powietrza wlotowego itp.
Comment
Comment