Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

OBDII i Honda Connect

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jakie ciekawe PID'y masz? Ja ustawiłem takie ale niestety nie wszystkie działają, jak ten nieszczęsny od temperatury oleju, mimo, że okazało się, że w FK8 jest ten czujnik.
    IMG-8196.jpg

Comment

Niezły zestaw. Moja jest mniejsza [emoji12]
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

A u mnie lipa. Connect nie widzi po BT modułu. Telefon łapie bez problemu. A telefonu nie mam zrootowanego a z tego co zrozumiałem, żeby wykorzystać wymuszone łączenie connecta, muszę najpierw zrobić to telefonem z root'em i poźniej pobrać katalog i wgrać do connecta ?
        Da się to jakoś inaczej obejść? Mega mi zależy na tej apce

Comment

Inaczej chyba się nie da, nie masz jakiegoś starego telefonu który możesz zrootowac?
          Moja Honda

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
            Inaczej chyba się nie da, nie masz jakiegoś starego telefonu który możesz zrootowac?
            No będę musiał coś wymyślić.
            Czyli wystarczy później wgrać katalog do conecta?
            Pamiętasz pod jaką ścieżką ?

Comment

W linku z 4 posta jest.
              /data/misc/bluetoothd/
              Moja Honda

Comment

cześć wszystkim , przepraszam jeśli warte tego zupełnie nie dotyczy ale jestem tutaj zupełnie nowa osoba i tak właściwie pierwszy raz udzielająca się na forum. Posiadam Civic x 2017 rok 2.0 , auto pochodzi ze stanów zjednoczonych. Chciałbym je przeprogramować na Europe. Psoida ktoś może informacje gdzie można coś takie zrobić lub jaki sprzęt trzeba mieć aby takie rzeczy można było w hondzie przeprogramować/wgrać. Dodatkowo płynie jeszcze do mnie CRV z 2018 oraz civic 2019 tam też chciałbym zrobić mody na Europe. Ewentualnie podam numer do kontaktu. 503371582

Comment

Witam, może ktoś podpowiedzieć, gdzie jest gniazdo ODB umieszczone, bo chcę uruchomić moduł ELM i nie wiem gdzie szukać pozdrawiam

Comment

nad nogami bliżej lewej strony.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

A tak bardziej szczegółowo, gdzieś pod plastikiem, coś trzeba otworzyć?

Comment

Nic nie musisz otwierać. Kończy się plastik pod kierownicą i tam jest złącze.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Dzięki serdeczne podziękowania i Wesołych świąt

Comment

Zamieszczone przez radekr Zobacz posta
                            Torque Pro 1.8.205, na HC mam uruchomione. Może głupie pytanie ale zapłon masz włączony jak sprawdzasz? Bo ja się męczyłem z uruchomieniem tylko na pozycji akcesoria i wtedy nie łączy się z ECU, trzeba na pozycji zapłon co najmniej.
                            Witam, mam tą samą wersję Torque i ten sam ELM, może ktoś łopatologicznie napisać jak uruchomić ten sprzęt na HC, za diabła BT nie znajduje interfejsu, coś widziałem po angielsku, ale u mnie słabo z english, ktoś pomoże pozdrawiam

Comment

Google tłumacz prawdę Ci powie [emoji13]
                              Ale musisz mieć zrootowany telefon żeby wydobyć pliki dla OBD. Później już pójdzie.
                              Moja Honda

Comment

Co fajnego pokazuje Torque w naszym civicu? Temperatura oleju? Cisnienie oleju? cisnienie doladowania?

Comment

Working...
                                X