Tak tylko u mnie dzieje się to już po przekręceniu zapłonu nie muszę odpalać silnika żeby te błędy wyskakiwały
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Komunikaty na wyświetlaczu Acc, ESP.
Collapse
X
-
W nowych autach jeden system/czujnik odpowiada wielu funkcjom stąd sypie różnymi błędami naraz. Ostatnio znajomemu w X rozkalibrowal się czujnik skrętu. Błędy występowały od tpms/vsa/abs/systemy bezpieczeństwa. Choinka po prostu. Przeprowadziłem mu kalibrację i wszystkie zniknęły. Pozostało Tobie podpiąć komputer i zobaczyć o co chodzi.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaU mnie akumulator naładowany. A i tak to się dzieje. Przecież nowe auto, nowy akumulator. Dzieje się to nawet po dłuższej jeździe na włączonych światłach, wiec aku powinien być naładowany. Ale może faktycznie jakiś spadek napięcia...
Comment
-
Witam
mam podobny problem. ASO nie ma pojęcia co się dzieje z systemami. Akumulator wymieniony na nowy (stary 3 lata, auto garażowane). Działania ASO to podpięcie kompa i usuniecie błędów. A następnego dnia przy rozruchu to samo. Po kilku kilometrach jazdy wszystko wraca do normy. Proszę o pomoc w tym temacie.
Comment
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaNależy udać się do ASO i podpiąć auto pod komputer.
czujnik jakiś mógł być w danym momencie zaparowany/zabrudzony, ale to tylko głupie ściemnianie z ich strony, bo pewnie nie umieją znaleźć przyczyny. Pod kompa podpinali i niby wszystko było ok.
Na obecnym poziomie częstotliwości występowania tego zjawiska jestem w stanie to zaakceptować, boje się jednak że jest to zalążek kosztownej awarii po gwarancji.
Zastanawiam się czy nie udać się do jakiegoś dobrego elektromechanika z po za aso aby mi to posprawdzał.Last edited by Fireblade929; 03-10-2021, 11:18.
Comment
Comment