Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komunikaty na wyświetlaczu Acc, ESP.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Komunikaty na wyświetlaczu Acc, ESP.

Witam
    Dziś po zgasnieciu auta podczas ruszania
    Po ponownym uruchomieniu pojawiły się
    Błędy komunikaty
    Błąd Acc błąd ESP ruszania na wzniesieniu
    I wszystkie te wspomagacze
    Czy ktoś miał coś takiego

Jak tak sobie czytam czasami to forum, to najpierw bym sprawdził ile mam prądu w prądzie. Te akumulatory coraz bardziej niedoladowane i generują problemy. I nie przejmuj się, że masz nowe auto. Ja miałem pierwszysygnal, że trzeba się zająć ładowaniem jakoś 3-4 miesiące po zakupie.

Comment

Czasami tak się zdarza jak masz czujniki na przedniej szybie zasłonięte liśćmi, rosą, szronem, śniegiem, itp.
      Ponowne przekręcenie stacyjki po oczyszczeniu szyby, rozwiązuje problem.
      Sunday Driver

Comment

Zmieniłem tytuł tematu bo to nie są "błędy" to są Komunikaty:
        Dowiedz się, co to jest ABS, ACC, ADAS, CMBS, CVT i wiele innych pojęć motoryzacyjnych. Zostań ekspertem motoryzacji i innowacyjnych technologii.

ESP? czy VSA?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez mapmen Zobacz posta
          Witam
          Dziś po zgasnieciu auta podczas ruszania
          Po ponownym uruchomieniu pojawiły się
          Błędy komunikaty
          Błąd Acc błąd ESP ruszania na wzniesieniu
          I wszystkie te wspomagacze
          Czy ktoś miał coś takiego
          Zdarza się czasami - pojazd musi mieć chwilę czasu na uruchomienie wszystkich systemów. Mnie się zdarzyło tak ze dwa razy jak chciałem bardzo szybko ruszyć po uruchomieniu auta gdy dosłownie ledwo co zakręcił i ruszyłem to pokazał błąd ACC i CMBS ale zaraz wszystko skalibrował sobie i informacja zniknęła. Tak więc pewnie tutaj zaistniała taka sama sytuacja.
          Moja Hania
          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

czyli incydent, nie usterka. Czyli nie od razu uruchamiać jak zgaśnie, tylko OFF - ONII i odczekać aż wszystkie kontrolki się zaświecą i część zgaśnie i dopiero uruchamiamy. Niektórzy jak wkładają kluczyk to uruchamiają silnik jak kiedyś w Żuku od razu zapłon, z pominięciem chwili w pozycji ONII dla testu systemów. Wiem w panice człowiek chce jak najszybciej uruchomić silnik u uciec z miejsca gdzie stoi, ale to błąd, trzeba odczekać 2 sek, nikomu nic się nie stanie, najwyżej będą barany trąbić. Honda ważniejsza.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

W opcji z kluczykiem tak, w opcje bezkluczykowej było by to upierdliwe. Ja mam druga opcję, zawsze od razu odpalam i nie zdarzyło mi się tak jeszcze.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Nie czekasz aż Ci się obrotomierz wyswietli i kontrolki pogasną? Raz jak po prostu wszedłem i do razu zapaliłem (z pośpiechu) nie wyswietliły mi się linie pomocnicze na kamerce cofania.

Comment

Są dwie opcje, albo wciskam guzik bez sprzędła i włączam sam zapłon 1 czyli tylko Connect itp, albo ze sprzęgłem i odpala się silnik i wszystko inne. Żeby włączyć zapłon 2 to bym musiał dwa razy guzik wciskać bez sprzęgła.
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                    W opcji z kluczykiem tak, w opcje bezkluczykowej było by to upierdliwe. Ja mam druga opcję, zawsze od razu odpalam i nie zdarzyło mi się tak jeszcze.
                    Chodziło mi o to, że zdarzyło mi się to po ruszeniu tuż po odpaleniu - wtedy pojawił się komunikat o błędzie ACC i CMBS i zaraz zniknął czyli system pewnie był w trakcie sprawdzania a pojazd już w ruchu. W takim przypadku jak Ty mówisz nigdy nie pojawił się "błąd"
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

taka sytuacja to nie jest usterka. Taki incydent może się zdarzyć gdy jest nagły spadek napięcia w sieci instalacji elektrycznej, wiadomo że akumulatorek jest w Hondzie mały jak ma parę lat, to w momencie rozruchu (szybkiej sekwencji uruchomienia) zanim alternator doładuje sieć, to napięcie na tyle klęka że poszczególne systemy są odłączane i po chwili jak jest ładowanie, aktywowane. Co innego gdyby kontrolki zostały i nie zgasły.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam ponawiam temat dziś znów zapaliły mi się komunikaty na desce
                        Wszystko ABS czujniniki ciśnienia ESP Radar wspomaganie automatyczne światła i reszta tych wspomagaczy bezpieczeństwa automatyczny hamulec
                        Komunikaty na pomaranczowo
                        Czy akumulator czy starte klocki mogą powodować takie rzeczy

Comment

Akumulator a dokładniej spadki napięcia. Klocki nic do tego nie mają.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Podłączyłem aku do prostownika automatycznego
                            Pokazuje 12.5V po 3 godzinach ladowania 12.8
                            Odpalam zapłon na chwilę i napięcie 12.3V

Comment

Miałem to już u siebie wiele razy. Zgłaszałem w ASO. Nigdzie nie wiedzą co jest i dla nich wszystko jest ok bo komp nie pokazuje błędów. Dzieje się to u mnie jak odpalam auto od razu nie czekając aż kontrolki pogasną. Przez 2 lata zdarzyło mi się to również dwa razy podczas jazdy. Po zgaszeniu i uruchomieniu ponownym samochodu wszystko jest ok. Zastanawiam się co może być przyczyną...

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                              Akumulator a dokładniej spadki napięcia. Klocki nic do tego nie mają.
                              U mnie akumulator naładowany. A i tak to się dzieje. Przecież nowe auto, nowy akumulator. Dzieje się to nawet po dłuższej jeździe na włączonych światłach, wiec aku powinien być naładowany. Ale może faktycznie jakiś spadek napięcia...
                              Last edited by Fireblade929; 28-08-2021, 21:24.

Comment

Working...
                              X