Witam. Jaki olej do skrzyni biegów ? honda mtf3 to jaki to odpowiednik innych olejów ? RAVENOL 75W MTF-3 czy inny lepszy jest jakiś ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Olej skrzyni biegów manualnej
Collapse
X
-
Zamieszczone przez MaxMax Zobacz postaJa jeżdżę szybko tak wiec chce zalewać cos lepszego a nie cos gorszegoSilnikowy olej mam Amsa 0w30 i chwale sobie . No juz cos na szybko ogladalem za granica o oleju skrzyni i widze ze temat prawie tak ciezki jak oleje silnikowe do Hondy
Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postazmień olej częściej jak skrzynia ma u Ciebie trudniej na zalecany i nie szukaj cudownego bo takich nie ma
Comment
-
Zamieszczone przez diamento Zobacz posta@MaxMax przy jakim przebiegu będziesz wymieniał?
Comment
-
Zamieszczone przez MaxMax Zobacz postaCzyli RAVENOL 75W MTF-3 jest odpowiednikiem mtf3 honda jeżeli mam się trzymać ,,książkowo" i nie zmieniać , kombinować ?
Comment
-
Zamieszczone przez diamento Zobacz postaJa będe wymieniał w tym roku przy przebiegu około 75k. Przy okazji poprawią mi 2jke bo od nowości nie działa idealnie na zimnym.
Nie rozumiem tego stwierdzenia "poprawią mi 2jkę bo...."
Przecież "nieinwazyjnie" się nie da..
Comment
Comment