W takim razie byłoby super gdyby ktoś kompetentny wypowiedział się w temacie co może być przyczyną skoro nie wszyscy tak mają.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Skrzynia manualna biegi 1-2 wchodzą z oporem i nieprecyzyjnie
Collapse
X
-
Po pierwsze wymiana oleju, po drugie regulacja pedału sprzęgła i to na pewno pomoże . Jeśli po tych zabiegach będzie mała poprawa to olej do skrzyni Red Line MTL, Amsoil SynchromeshLast edited by maciej_mariusz; 22-12-2020, 23:56.
Comment
-
Czyżby była to przypadłość Japońców? W Lancerze miałem identycznie, a nawet jeszcze gorzej, bo rozgrzanie silnika nie dawało większej poprawy.
Na forum Mitsu sporo ludzi sygnalizowało ten sam problem, szukali pomocy w ASO (niestety bezskutecznie) i generalnie nic nie pomagało.
Choć byli i też nieliczni, którzy tego problemu nie mieli. Co by jednak nie gadać, w przypadku Civica, nie jest tak źle (choć też występuje, to dużo łagodniej).
Comment
-
U mnie jest to samo od samego początku problem z 2ką, zgłaszałem to w aso to powiedział mechanik, że jest coś z tą 2ką wchodzi jakby na 2 razy i z oporem ale wchodzi....więc skrzynia sprawna i tyle gadki. Tyle nasłuchałem i naczytałem się zachwalania skrzyni przed kupnem a uważam, że chyba jest najgorsza ze wszystkich moich 6 Hond. Co do samej skrzyni wymieniłem olej, wlałem ceramizer i czułem poprawę po kilkuset kilometrach, aczkolwiek problem jest nadal.
Comment
-
Może coś w poliftach. Przez prawie 50kkm nigdy mi ta skrzynia nie zazgrzytała, nigdy też nie miałem problemów z wbiciem jedynki czy wstecznego, co parę razy zdarzyło mi się w poprzedniku, tam czasem nie mogłem wbić jedynki, bo również nigdy nie zgrzytała.
A sama skrzynia w X gen działa dosyć sportowo.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaMoże coś w poliftach. Przez prawie 50kkm nigdy mi ta skrzynia nie zazgrzytała, nigdy też nie miałem problemów z wbiciem jedynki czy wstecznego, co parę razy zdarzyło mi się w poprzedniku, tam czasem nie mogłem wbić jedynki, bo również nigdy nie zgrzytała.
A sama skrzynia w X gen działa dosyć sportowo.
Comment
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaDwójka to pikuś. Ostatnio w krótkim okresie czasu kilka razy zdarzyło mi się wbić dwójkę zamiast czwórki. ......
Comment
-
U mnie skrzynia padła przy 60 tys. przebiegu (ostatni miesiąc przedłużonej gwarancji). Zblokowała się na wstecznym.
Została wymieniona na nową. Co ciekawe, do ASO chwilę wcześniej trafił inny CIVIC X również z uszkodzoną skrzynią, którą wymieniali więc coś jest na rzeczy.
Nowa skrzynia podobno ma inne numery seryjne. W ASO podejrzewali, że została poprawiona, choć Honda nie przyznaje, żeby coś było nie tak.
To co zauważyłem, to że po wymianie czasami podobnie ciężko wchodzi 1 lub 2 bieg. W skrzyni, która się rozsypała nie było tego problemu, biegi wchodziły idealnie...do czasu.
Comment
-
Zamieszczone przez meseba Zobacz postaU mnie skrzynia padła przy 60 tys. przebiegu (ostatni miesiąc przedłużonej gwarancji). Zblokowała się na wstecznym.
Comment
-
Podobno jakiś element z 1 biegu się oberwał i zblokował wsteczny. Po tym jak skrzynia mi się zblokowała (w trakcie wjeżdżania do garażu), udało mi się wyrzucić "siłowo" na luz żeby przepchnąć auto. Wtedy przy próbie wrzucenia 1 biegu słyszalny był zgrzyt, a pozostałe biegi wchodziły. W ASO zblokowało się ponownie na wstecznym.
Comment
-
Czyli jakaś wada mechaniczna/wytrzymałościowa, skoro coś się odłamało i zblokowało elementy ruchome. W sumie u nas na forum chyba nie było jeszcze takiego przypadku.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaW sumie u nas na forum chyba nie było jeszcze takiego przypadku.
Comment
Comment