Posiadam civic 1.5T 182km bez gpf i padła mi sonda lambda (brak podgrzewania) kasowanie błędu dawało efekt krótko trwały . Koszt w serwisie to 1700 netto chyba z tego co pamiętam i nigdzie nie ma zamiennika . JA ZNALAZLEM ngk które robi dla hondy . Sprowadzilem z usa sondę ngk i wyszło mnie na gotowo 750zl wiec myślę ze to pomoże innym . Mogę podać sklep na priv lub sami poszukacie . Sonda której szukacie to ........ NTK 27033 .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sonda lambda Civic X
Collapse
X
-
-
-
Zamieszczone przez MaxMax Zobacz postaPosiadam civic 1.5T 182km bez gpf i padła mi sonda lambda (brak podgrzewania) kasowanie błędu dawało efekt krótko trwały . Koszt w serwisie to 1700 netto chyba z tego co pamiętam i nigdzie nie ma zamiennika . JA ZNALAZLEM ngk które robi dla hondy . Sprowadzilem z usa sondę ngk i wyszło mnie na gotowo 750zl wiec myślę ze to pomoże innym . Mogę podać sklep na priv lub sami poszukacie . Sonda której szukacie to ........ NTK 27033 .Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Frędzel Zobacz postaogólnie nie było by taniej ją wyłączyć?
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaPrzecież nie jest do niczego potrzebna prawda?
Comment
-
mowa o wyłączeniu pierwszej czy drugiej???Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postamowa o wyłączeniu pierwszej czy drugiej???
Comment
-
Zamieszczone przez Frędzel Zobacz postajakby była, to by jej nikt nie wyłączał. ja czekam na programowe wyłączenie GPF (mechanicznie już usunięty) oraz wyłączenie i zaślepienie EGR. Nie potrzebuje pseudoekologii....
FC1 by Frędzel
W benzynowym silniku akurat raczej nie powinno być problemów z GPF takich jak były są w DPF. Wiec jeżeli wszystko chodzi jak należy to po co się bawić w wycinanie tego? Rozumiem wycinanie jak już pozapychane i źle działa.
Hmm chyba że jest jeszcze inna kwestia i gdy się go wytnie i zrobi inną mieszankę poprzez mapę to może nie będzie takiej tendencji do spalania stukowego, może silnik dłużej pociągnie....
Comment
-
Zamieszczone przez Frędzel Zobacz postaoczywiście, że drugiej
to taka sonda jak tu https://www.ngk.com/ntk-27033-oe-identical-afr-sensor
i ma charakterystyczny kapturek, jest 5 żyłowa.
Dość trudno dostępna w PL - serwis właśnie krzyczy w granicach 1700 - 1800zł niestety
Ja kupiłem używkę, z gwarancją rozruchową i śmiga do dziś.
Generalnie rozmawiając z zaprzyjaźnionym serwisem w tych nowych hondach te sony lubią padac. Ciekawostka że czesto się to dziej w przypadku pierwszych większych mrozów - u mnie dokładnie w takim momencie też sie to stało.
Zamieszczone przez MaxMax Zobacz postaja szukałem po numerze z katalogu hondy i nie znalazłem żadnej używanej .... w każdym razie jak ktoś chce nowa to moja opcja jedyne rozwiązanie
sonda do 1,5 T z określonych lat plus identyfikacja wyglądu, wtyczki i kabelków - tak było w moim przypadkuStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaNo spoko, też uważam że to wszystko co się dzieje to jest niepotrzebne i pseudoekologiczne. Tylko że usuniesz kata, odetniesz sondę to trzeba też silnik nową mapą pod to wystroić itd. Do tego dochodzi fakt że już auto nie spełnia chorych norm o ile w polsce to przejdzie to za granicą już nie.
W benzynowym silniku akurat raczej nie powinno być problemów z GPF takich jak były są w DPF. Wiec jeżeli wszystko chodzi jak należy to po co się bawić w wycinanie tego? Rozumiem wycinanie jak już pozapychane i źle działa.
Hmm chyba że jest jeszcze inna kwestia i gdy się go wytnie i zrobi inną mieszankę poprzez mapę to może nie będzie takiej tendencji do spalania stukowego, może silnik dłużej pociągnie....
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postaa mowa jest o pierwszej...
Comment
Comment