Od początku nie pasuje mi zawieszenie silnika. Jest po prostu za miękkie i buja całym silnikiem. Najbardziej czuć to przy ruszaniu i jazda w korku na 2 biegu. Dziś znalazłem takie rozwiązanie....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poduszki silnika X gen
Collapse
X
-
Powiem tak, mam haspotra 62a i nie liczać tego, że na zimnym i w korku, budą trzęsie co nie miara, to auto poprawia trakcje, nawet zimą - ale nadal trzęsie przy niskich obrotach tak do 1500 rpm. Do tego stopnia, że przy cofaniu nie wiesz cos sie dzieje patrzać w lusterko czy kamere. Hard race jest mniej twardy niż hasport. Ja na twoim miejscu wzialbym wkladke od whitelinea : https://whitelineperformance.com/pro...s-mount-insert
-
Poducha zamontowana... brak efektów o których pisze Badyl...
Ruszanie bajka... biegi duża poprawa... silnikiem już tak nie buja. Na wolnych jest lepiej niż na poduszcze fabrycznej zero drgań. Żadnych dziwnych dźwięków itp....Chętnie bym resztę poduszek wymienił...
Zostały jeszcze testy na zimnym silniku. Dam znać o efektach....
Comment
-
Troche sie zaskoczylem ze trzesienie mozna zalatwic poduszka. Ja planowalem podniesc obroty biegu jalowego aby to wyeliminowac. Mowa o jezdzie w korku bez uzycia gazu. Teraz przy takiej twardszej poduszce to te drgania ida na dwumase ?
Comment
-
Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta. Żadnych dziwnych dźwięków itp....Chętnie bym resztę poduszek wymienił...
Jedna ta tylna poduszka wymieniona powoduje, że silnikiem nie buja przy gwałtownych startach oraz delikatnie usztywnia jego normalne położenie. Temat też znany z Fiesty ST. Wymiana tej poduszki wpływa na poprawienie trakcji przy ruszaniu - jest to zauważalne - mniej buksują koła, szybciej łapią przyczepność.
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaTroche sie zaskoczylem ze trzesienie mozna zalatwic poduszka.
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaPoczytalem troche zagranicznych forow i pisza ze wibracje sa wieksze mozecie potwierdzic po wymianach ze wibracje na niskich obrotach z klima pozostaly na tym samym poziomie. Prawie juz zamowilem Whitelina na amazonie
Możesz spróbować innego wyjścia. Takie bardziej lowcost. Swoją poduszkę demontujesz i zalewasz klejem do szyb puste miejsca lub wypełniasz wkładkami z gumy. Takie rozwiązanie stosowałem i w fieście i w integrze. Mimo, że wydaje się druciarskieto działa. Koszt tego śmieszny. Z czasem klej się potrafi wybić od pracy silnika. Usztywnienie jest zauważalne ale na pewno nie będzie drgań silnika związanych z tym, że to jest za sztywne.
Można też kupić taka poduszkę w sieci (100zł używka) i sobie na niej eksperymentować rozwiązanie (klej, wkładka itp) i podmieniać. Podmiana poduszek nie jest problematyczna
Wbrew pozorom to działa.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Badyl1989 Zobacz postaJa to zapomniałem powiedzieć, że mam przednią rozpórkę i sanki whitealine przod 27mm i tyl 22mm.Last edited by Lcfr; 21-10-2021, 13:17.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Rozpórka do fk7, fk8 i sedana. Taniej kupić z ich strony.
Jak poszukasz to dorwiesz taniej, idzie black friday to za 2k caly zestaw kupisz:
Stabilizatory zawieszenia z łącznikami Whiteline BHK017 (przód: 27 mm, tył: 22 mm) Honda Civic Type R 2.0 Turbo (FK8), Civic (FK, FC) to produkt najwyższej jakości. Sprawdź pozostałe profesjonalne części do tuningu!
Co do poprawy, w codziennej jedzie nic nie czuje.
Ale żonie przy 90kmh, robiacej niekontrolowany "test łosia" na a2, bo dziad matizem przed maskę wyjechał - dupe uratowało. Opony piszczały a auto jak po szynach, nawet sie nie wychyliło.
I przy lekkim poslizgu kontrolowanym nadsterownym, odpuszczasz gaz i auto wraca na tor. I to bylo akurat dziwne przy tej masie, fwd i mokrej nawierzchni.
Potem miałem rozkmine czy przód zamienic na serie i tylko tył zostawić, aby było bardziej naturalnie... ale na rozkminach się skończyło.
Teraz moim marzeniem to jest przejechać się dla porównania serią i moim na torze i sprawdzić różnice w zawieszeniu. Wtedy bym Ci powiedział co się poprawiło, ale subiektywnie mogę powiedzieć, że czuć różnicę
Ps. Dokreciłem śrubę w łapie, przestało trząść budą, a zaczelo delikatnie masowaćjutro tor łódź stage 3, to dopisze wnioski i spostrzeżenia...
Comment
-
No i wnioski:
Na suchym super jak po szynach, na mokrym nadsterowny i to odczuwalnie, gaz odpuszczasz i wraca na tor jazdy. Łapa pozwala na możliwość ciut większego butowania przy wyjsciu z zakrętu, ale mimo wszystko, przy 2000 obr mam ponad 325 nm i poszukiwania trakcji, łapa zmienia na plus ale nie niweluje problemu. Jeździłem w parze z seryjnym golfem vii gti. Mocą porównywalnie, u mnie odczuwalny brak szpery i walka w ciasnych zakrętach. Zaciski brembo ciut lepiej hamują i dłużej wytrzymują. I jedno ważne spostrzeżenie - za twarda mieszanka opon michelin primacy 3 w hatchbacku.
Comment
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaHej, czy ktos widzial aby te inserty whiteline albo perrin byly dostepne w unii europejskiej ? Sam nie moge znalesc
Comment
Comment