Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dźwięk przy uruchamianiu zimnego silnika 1,5T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Może akumulator już niedomaga?
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Ogólnie wykluczam bo kręci rozrusznik żwawo wiec to nie to. A auto ma 15k przebiegu
      Póki co kilka razy się tak zdarzyło i tylko po nocy nie ma reguły czasem przy -5 pali od strzała, zastanawiam się może jakieś słabe paliwo zatankowałem choć tankuje zawsze na tej samej stacji.

Comment

Masz wersję z kluczykiem czy przyciskiem do odpalania? Jak masz kluczyk to może spróbuj przekręcić zapłon odczekać z 2 sekundy niech poda paliwo i dopiero start, zobaczysz czy szybciej odpali. No jeśli masz z przycisku to nie sprawdzisz, może paliwo się cofa (stoisz na pochylonym) i zanim dopompuje to dłużej kręci?
        Moja Honda

Comment

Stoję na prostym terenie, bezkluczykowa wersja, ale czy paliwo powinno się cofać? Jakiś zaworek powinien być?

Comment

Nie powinno za bardzo, kiedyś w starym Civicu ta było że trzeba było odczekać i od razu odpalał, a tak to kręcił dłużej, no ale Ciebie tak się nie sprawdzi.
            Moja Honda

Comment

Wszystko zależy jak się tłoki ustawią w silniku, raz pali szybciej raz wolniej, szczególnie na zimno, każde mało-cylindrowe auto tak ma. Ciężko powiedzieć, czy masz problem czy może tylko to wymysł.. nagraj nam moment odpalania i ocenimy.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

Można sprawdzić w sumie, włączyć start bez wciskania hamulca i się włączy zapłon, odczekać chwile i odpalić z hamulcem. Ale to musiał bym mieć pewność ze w tym przypadku bankowo będzie dłużej kręcił bo może akurat będzie normalnie
                Trudny temat, zatankuje tez do pełna na innej stacji i zobaczymy.

Postaram się nagrać jak to wyglada i podeśle filmik
                Last edited by Grzechu; 20-12-2021, 10:29. Powód: post pisany jeden po drugim w krótkim odstępie czasu/ używamy fukcji edytuj.

Comment

Zamieszczone przez Gallus Zobacz posta
                  pompa paliwa na gwarancji już wymieniana w ramach akcji serwisowej.
                  Ja bym raczej tutaj szukał przyczyny, czyli w ASO.

Comment

Taki edit:

Przy obecnych mrozach po nocy auto pali od strzała dlatego nie udało mi się nagrać filmu , póki co będę obserwował może to jednorazowe wybryki.

Comment

U mnie ok 1.5 t Cvt brak jakichkolwiek dziwnych dźwięków auto pali przy -10stC od razu, za to 3 dni zmagałem się z zalepionym radarem ciekawe czy na to są jakieś rozwiązania w mroźne dni oprócz myjki . Pozdrawiam

Comment

Mam tak samo przy przebiegu 18tysi.mi powiedzieli że to 'normalna praca silnika' brak słów

Comment

Zmień ASO może to coś pomoże

Comment

Myślałem o tym ale najbliższe mam w Elblągu.Blizej mam do sądu. Aut z tą wadą, pewnie materiałową, fabryczną jest bez liku.Duża część ludzi rezygnuje i odpuszcza. Niestety przy odsprzedaży zostanie to zweryfikowane....

Comment

Z tego co mi wiadomo to Hondy w Elblągu nie ma już od paru lat.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                              X