Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak szybko "znika" wam w oczach wskaźnik zdrowia oleju?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nic się nie stanie nawet jak będzie 0%. To jest tylko informacja , że olej trzeba wymienić.

Comment

• Dzieki. Czy można sprawdzić, ze olej rzeczywiście jest do wymiany, a nie jest to błąd komputera? Olej wymieniałem w kwietniu, przejechałem 6/7 tys. Km.

Comment

• Można ,w laboratorium.
        Skasowałeś przy wymianie oleju?

Comment

• Można dać do badania (analizy) ale czy warto ?. Może jazda była w ciężkich warunkach .

Comment

• Nie, nie kasowałem. Mechanik tylko wymienił olej po zakupie samochodu.

Comment

• Zamieszczone przez chmiel22 Zobacz posta
              Nie, nie kasowałem. Mechanik tylko wymienił olej po zakupie samochodu.
              Więc być może nie skasowany został interwał olejowy i woła o wymianę.
              Moja Hania
              http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Czyli trzeba zachować się jak w przypadku samochodu bez tych wynalazków.
                Dojeździć do przebiegu i wymienić.

Comment

• Czy ta kontrolka jest taka sama w X gen? Tu ponoć odlicza w kilometrach.

Comment

• Ww. opis problemu wystąpił właśnie w X generacji wersja amerykańska.

Comment

• u mnie w wolnossacym USA wymieniam co 10tyś km i po takim dystansie olej na komputerze ma 50%
                      To pewnie zależy tez od tego jakie kto robi odcinki (wymieniam 2 razy w roku)
                      Civic X 2.0 USA

Comment

Working...
                      X