Dzisiaj wymieniłem olej po zrobieniu 1700km tj 14 dni jazdy. Do przegladu pokazywało mi 120 dni ale ja nie o tym chcę napisać.
Przyjechałem do serwisu Honda Aries i mówię:
- jestem umówiony na serwis olejowy i ze zrobiłem 1700km.
- ok a wyświetlił się Panu komunikat?
- Nie, sam chce wymienić, przy docieraniu mam taki zwyczaj.
- Rozumiemy, oczywiscie. A jaki olej mamy Panu wlać?
(Tutaj moje zdziwienie, naczytalem się na forum ze leją tylko 0W20 Hondy i nie chcą innego lać)
- Yyyyy no ten 0W20 to ekoolej a ja bym wolał coś innego...coś co lepiej chroni silnik.
- No tak to prawda ten 0W20 to praktycznie woda, może życzy Pan sobie 5W30?
- chetnie ale czy on przypadkiem nie jest też eko tj oszczedza paliwo a nie silnik? Bo wie Pan ja chce A3 do chrony.
- Sprawdzę i jak będzie to Panu ten wleje a jak nie...
- To wlejcie ten 0W20 Hondy i tak za 8 tys km u was będę zmieniał olej to wtedy..
- Proszę przywieźć olej jaki Pan sobie życzy albo proszę o kontakt wczesniejszy w tej sprawie.
Byłem kompletnie zaskoczony ich postawą. Nie przygptowalem się na zmianę oleju bo myślałem ze bedzie problem jak będę chcial swój.
Zaplacilem 600zl za serwis olejowy.
Aha i jeszcze jedno. Super tam mają bo siedząc na poczekalni przez wielką szklaną sciane widzialem co robi się na serwisie z moim samochodem i jaki ciemno brązowy syf leciał po 1700km przebiegu. Jezeli chodzi o serwis olejowy to polecam Aries.
Przyjechałem do serwisu Honda Aries i mówię:
- jestem umówiony na serwis olejowy i ze zrobiłem 1700km.
- ok a wyświetlił się Panu komunikat?
- Nie, sam chce wymienić, przy docieraniu mam taki zwyczaj.
- Rozumiemy, oczywiscie. A jaki olej mamy Panu wlać?
(Tutaj moje zdziwienie, naczytalem się na forum ze leją tylko 0W20 Hondy i nie chcą innego lać)
- Yyyyy no ten 0W20 to ekoolej a ja bym wolał coś innego...coś co lepiej chroni silnik.
- No tak to prawda ten 0W20 to praktycznie woda, może życzy Pan sobie 5W30?
- chetnie ale czy on przypadkiem nie jest też eko tj oszczedza paliwo a nie silnik? Bo wie Pan ja chce A3 do chrony.
- Sprawdzę i jak będzie to Panu ten wleje a jak nie...
- To wlejcie ten 0W20 Hondy i tak za 8 tys km u was będę zmieniał olej to wtedy..
- Proszę przywieźć olej jaki Pan sobie życzy albo proszę o kontakt wczesniejszy w tej sprawie.
Byłem kompletnie zaskoczony ich postawą. Nie przygptowalem się na zmianę oleju bo myślałem ze bedzie problem jak będę chcial swój.
Zaplacilem 600zl za serwis olejowy.
Aha i jeszcze jedno. Super tam mają bo siedząc na poczekalni przez wielką szklaną sciane widzialem co robi się na serwisie z moim samochodem i jaki ciemno brązowy syf leciał po 1700km przebiegu. Jezeli chodzi o serwis olejowy to polecam Aries.
Comment