Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ale się wszyscy napalili na tego Ravenola

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
      Ale się wszyscy napalili na tego Ravenola
      Z tym że liqui moly ma więcej ZDDP. Ja już dawno się na ravenola napaliłem lecz nie zdążyłem zakupić. Ale kumpla na ravenola 5w30 A3 namówiłem do zakupu, by do swego gulfa 5 zalał.

Comment

• Zostaje przy LM, ma więcej cynku, za dużo PAO też nie dobrze.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
          Zostaje przy LM, ma więcej cynku, za dużo PAO też nie dobrze.
          To w końcu jak jest ? zmieniasz zdanie co chwilę więc co lepsze? bo już maiłem zamawiać ten Revanol.....

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
            To w końcu jak jest ? zmieniasz zdanie co chwilę więc co lepsze? bo już maiłem zamawiać ten Revanol.....
            Obydwa oleje to extra premium. Wybierz ten który ci lepiej pasuje. Ravenol ma lepsze parametry na papierze, liqui moly ma więcej dodatków przeciwzużyciowych więc w perspektywie czasu hipotetycznie powinien lepiej chronić silnik.

Comment

• Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
              To w końcu jak jest ? zmieniasz zdanie co chwilę więc co lepsze?
              Widzisz, wybór oleju to trudny temat, a jak się mocniej wnika, to jeszcze trudniejszy.. teoretycznie jest tak jak gkill powyżej napisał.. ale tak do końca to czort go wie jakie tam są jeszcze dodatki przeciw zużyciowe i który z tych olei w perspektywie czasu okaże się lepszy.. sam musisz podjąć decyzję. Mi do wymiany zostało jeszcze 8 tys. km przebiegu więc możliwe, że jeszcze zdanie będę zmieniał nie raz Póki co od dwóch sezonów latam na LM 0W30.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Dobra będę testerem zamawiam Revanol!))

Zamówiony ...jak wymienię to dam znać
                Last edited by MarekComau1122; 25-01-2018, 15:15.

Comment

• Dostępny również w opakowaniach na dolewki
                  4872808.jpg

Comment

• Rivanolem czas wątek zamknąć.....

Comment

• Witam
                      Dziś przyszedł olej
                      1 Marca jestem umówiony na wymianę
                      Dzięki za pomoc
                      20180206_175712.jpg

Comment

• Witajcie.
                        Pod koniec marca odbieram swoją Hondę 4D 1.5T. Przeczytałem cały wątek i zdania są podzielone. Ja mam taki plan. Napiszcie co o tym myślicie...
                        1. Moja jazda 80% miasto reszta trasa.
                        2. Jeżdżę raczej spokojnie ale z możliwości autka chętnie się skorzysta od czasu do czasu.
                        3. W sierpniu śmigam z rodziną do Chorwacji na urlop.

Planuje do sierpnia na spokojnie przejeździć na oleju fabrycznym a przed wyjazdem wymienić na LM SYNTHOIL LONGTIME 0W-30

Witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, tam umieszczamy 1 wpis.
                        Last edited by rambo7; 09-03-2018, 15:28. Powód: Regulamin pkt 2.

Comment

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                          Witajcie.
                          Pod koniec marca odbieram swoją Hondę 4D 1.5T. Przeczytałem cały wątek i zdania są podzielone. Ja mam taki plan. Napiszcie co o tym myślicie...
                          1. Moja jazda 80% miasto reszta trasa.
                          2. Jeżdżę raczej spokojnie ale z możliwości autka chętnie się skorzysta od czasu do czasu.
                          3. W sierpniu śmigam z rodziną do Chorwacji na urlop.

Planuje do sierpnia na spokojnie przejeździć na oleju fabrycznym a przed wyjazdem wymienić na LM SYNTHOIL LONGTIME 0W-30
                          Każdy ma Swoje podejście , ja pytałem w Serwisie i powiedzieli że nie ma potrzeby wcześniejszej wymiany pyzatym teraz jest taka obróbka silnika wiem bo pracuję na wszystkich fabrykach europy że nie ma szans na jakieś opiłki czy coś takiego to MIT!!! może 20 lat temu można było tak stwierdzić ale nie teraz to całkiem inna technologia i standardy.
                          Ale decyzję musisz podjąć SAM, ja nie wymieniałem , zrobiłem to po roku przy przebiegu 7tyś km

Pozdrawiam

Comment

teraz jest taka obróbka silnika wiem bo pracuję na wszystkich fabrykach europy
                            ...nie, no to mega.
                            Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                            Pod koniec marca odbieram swoją Hondę 4D 1.5T.
                            jaka skrzynia biegów będzie w tym silniku?
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Każdy ma Swoje podejście , ja pytałem w Serwisie i powiedzieli że nie ma potrzeby wcześniejszej wymiany pyzatym teraz jest taka obróbka silnika wiem bo pracuję na wszystkich fabrykach europy że nie ma szans na jakieś opiłki czy coś takiego to MIT!!! może 20 lat temu można było tak stwierdzić ale nie teraz to całkiem inna technologia i standardy.
                              ...dopóki nie przydarzy się jakaś niespodziewana awaria:

wymiana dużo nie kosztuje, na pewno mniej, niż święty spokój.

Comment

• nie cytujemy całości wypowiedzi. r7.

Jak jestes zdecydowany na wymiane to badz konsekwentny. Zmien nie przed samym wyjazdem tylko troche wczesniej. Nakulasz kilka kilometrow i nabierzesz pewnosci, ze wszystko jest OK. Glowa spokojna przed wyjazdem.
                                Last edited by rambo7; 10-03-2018, 12:10. Powód: edit

Comment

Working...
                                X