Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Właściwe ciśnienie w oponach - porady

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

no na tym to właśnie polega. Nic tu nie odkryliśmy.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Komunikat taki może też wyskakiwać po wymianie kół, np z letnich na zimowe, lub w ogóle o wymianie jednego koła.
      U mnie pojawił się dopiero po trzech dniach od zamiany.
      Prosta kalibracja, wciśnięcie odpowiedniego przycisku na konsoli, przejechanie ok. 10 kilometrów i jest OK

Comment

Takie pytanie, wentyle (zaworki) ? czy wymieniać i jak często w kołach. Wyważyć od czasu do czasu trzeba, a czy przy tych wentylach coś trzeba działać. Opony nie są zdejmowane tylko wymieniane całe koła.

Comment

Jeżeli nie ucieka powietrze gdzieś z okolic wentyli, to nic nie trzeba robić na siłę. Wulkanizator przy wymianie opon zazwyczaj się pyta, czy wymienić też wentyle na nowe. Wtedy można to zrobić dla świętego spokoju, bo to niewielki wydatek. Na jednym komplecie opon jeździ się kilka lat, więc tyle spokojnie wytrzymają wentylki.
          Pozdrawiam Czarodziej
          Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
            Takie pytanie, wentyle (zaworki) ? czy wymieniać i jak często w kołach...
            Generalnie lepiej jest gdy zdejmowane są opony na tych samych felgach bo wtedy można ocenić i sprawdzić stan wentylków, opon i felg. Gdy nic nie ucieka to raczej nie trzeba, ale zazwyczaj dzieje się coś dopiero po wymianie. Tak dla spokoju duszy po 3 wymianach wypadałoby wymienić. Przynajmniej ja tak od lat robię.

Comment

Working...
            X