Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dzięki za opinie...a jeśli w rozmiarze standardowym, to może macie jakieś sprawdzone opony?
    Skłaniam się ku Uniroyal RainSport 5. Miałem w IX gen i były OK, choć trochę miękkie. Może jakieś inne propozycje?

Comment

• Wątków o oponach masz mnóstwo na tym forum. Przy doborze warto określać czego się potrzebuje i jest priorytetem. Jeden chce wartości sportowe dla innego priorytetem będzie cisza i ktoś inny postawi na zachowanie w deszczu...
      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez meseba Zobacz posta
        Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem X gen, po przesiadce z IX a wcześniej VIII. Auto kupiłem z dwoma kompletami kół. O ile zimowe z oponami Continental są OK, mają bardzo dobrą przyczepność, to już oryginalne Micheliny nie koniecznie. Na suchej, czy mokerej nawierzchni dużo lepiej trzymają zimowe opony (mowa o temperaturach powyżej 10 stopni). W związku z tym zastanawiam się nad zmianą opon i tu zacząłem się zastanawiać nad rozmiarem opony 245/17/40 zamiast fabrycznych 235/17/45...czy ktoś już przerabiał taki temat, ewentualnie mogę liczyć na jakieś Wasze sugestie? Dodatkowo, czy szerokość felgi jest wystarczająca?
        U mnie po zmianie fabrycznych Primacy3 na Continental Conti Premium 6 skończył się temat pomarańczowej lampki Naprawdę polecam tak jak napisali powyżej malina i Lcfr - kup nowe z marki premium w rozmiarze OEM i skończą się Twoje kłopoty.
        Moja Hania
        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Cześć wszystkim za kilka dni stanę się właścicielem Hondy Civic x sedan, niestety muszę dokupić jakieś ładne felgi.
          Proszę podpowiedzcie mi jakie felgi wybrać 16" czy 17" o jakich parametrach i jaki rozmiar opon do nich będzie pasował. Dzięki za podpowiedzi z góry

Comment

• Celuj w 17 lub 18. Rozmiary odpowiednio dla 17 i 18 masz na słupku.
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Mój nowy zakup.
              20220527_190849.jpg

Comment

• Poluje na ten model felg
                Jak założysz to pochwal się jak siedzą na samochodzie!

Comment

• Znalazłem pare zdjęć. Moim zdaniem ładnie to wygląda. Moge Ci dać namiar bo facet miał 3 komplety. Zdecydowanie polecam go.
                  Car 3.jpgCar 1.jpgCar 2.jpg
                  received_3134309016828718.jpg
                  received_1120500998682439.jpg
                  Last edited by mareckiabc; 28-05-2022, 00:18.

Comment

• Ładniej w srebrnym to wygląda.

Comment

• Mam te felgi w setupie letnim od nowości. Trzeba tylko uważać na krawężniki aby nie porysować hehe.

Pozdro!

Comment

• Przy niskim profilu na krawężniki trzeba zawsze uważać i to bez względu na design felgi i bez względu na to, czy opona posiada ranty zabezpieczające.

Comment

• Duża różnica w odczuciu twardości auta jest po przesiadce z 17 na 18 ?

Comment

• Nie, nie duża.
                            Przy prawidłowym ciśnieniu - nie za wysokim - różnica prawie nie zauważalna przy felgach 18 cali.

Comment

• Też tak uważam. Dla mnie niezauważalna.

Comment

• Witam proszę o pomoc. Jako że w temacie felg jestem kompletnym laikiem...
                                Mam możliwość kupna felg 17" 7jjx17 5x114.3 et 52.5 czy będą odpowiednie do x gen sedan?? Z góry dzięki za wszelką pomoc

Comment

Working...
                                X