Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Wybuchający" szklany szyberdach w Civicu Sport Plus rocznik 2021

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Szklany dach to problem nie tylko hondy. Kolega posiada golfa gt r. 2020 i ten sam problem co w hołdzie.ASO VW też nie uznało naprawy gwarancyjnej. Dach pękł w prywatnym garażu gdzie nikt obcy nie miał dostępu.

Comment

hołda ? a co to znaczy ? któraś z tych osób miała też ten problem w Hondzie ?

wg wiki:
      Osoby o tym nazwisku:

Arkadiusz Hołda – polski przedsiębiorca
      Edward Hołda – polski poeta, prozaik, reportażysta
      Józef Hołda – polski prawnik, wykładowca
      Mateusz Hołda – polski lekarz i naukowiec, kardiomorfolog
      Zbigniew Hołda – polski prawnik
      Inne:

Hołda – leśny rezerwat przyrody w miejscowości Konopnica

Comment

E tam, czepiasz się. Zapewne chodziło o Zbyszka Hołdysa. Też hondą jeździł.

Comment

Aktualizacja wątku:
          Wypłynął kolejny przypadek rozwalonego szyberdachu. Dowiedziałem się o nim już chwilę temu ale na prośbę tej osoby nie informowałem na naszym forum. Mogę tylko napisać, że szyba wybuchła gdy samochód stał zaparkowany i było jeszcze ciepło na dworze. Samochód został naprawiony dopiero po zgłoszeniu informacji do centrali Hondy (ASO w którym został zgłoszony przypadek, odprawiło tego Pana z kwitkiem). Jest to samochód z tego samego rocznika produkcji (2021 i podobny okres odbioru samochodu). Użytkownicy tego rocznika (info które posiadam dotyczy jak na razie rocznika 2021-odbiór samochodu w terminie maj-październik oglądajcie uważnie wasze szyberdachy). Jeżeli ktoś ma info o innych przypadkach proszę o info, tel. i mail jest podany w którymś z postów tego wątku.
          Oba przypadki opisane w tym wątku zostały naprawione przez Hondę z tzw. "gestu handlowego Hondy", mój jako pierwszy już nie.
          Osoba która skontaktowała się ze mną uzyskała info z naszego forum co bardzo mnie cieszy, tym bardziej, że nie jest zarejestrowana na naszym forum.
          Walczę dalej.

Comment

Zamieszczone przez auer73 Zobacz posta
            Aktualizacja wątku:
            Wypłynął kolejny przypadek rozwalonego szyberdachu. Dowiedziałem się o nim już chwilę temu ale na prośbę tej osoby nie informowałem na naszym forum. Mogę tylko napisać, że szyba wybuchła gdy samochód stał zaparkowany i było jeszcze ciepło na dworze. Samochód został naprawiony dopiero po zgłoszeniu informacji do centrali Hondy (ASO w którym został zgłoszony przypadek, odprawiło tego Pana z kwitkiem). Jest to samochód z tego samego rocznika produkcji (2021 i podobny okres odbioru samochodu). Użytkownicy tego rocznika (info które posiadam dotyczy jak na razie rocznika 2021-odbiór samochodu w terminie maj-październik oglądajcie uważnie wasze szyberdachy). Jeżeli ktoś ma info o innych przypadkach proszę o info, tel. i mail jest podany w którymś z postów tego wątku.
            Oba przypadki opisane w tym wątku zostały naprawione przez Hondę z tzw. "gestu handlowego Hondy", mój jako pierwszy już nie.
            Osoba która skontaktowała się ze mną uzyskała info z naszego forum co bardzo mnie cieszy, tym bardziej, że nie jest zarejestrowana na naszym forum.
            Walczę dalej.
            Dobra wiadomość, że Honda zaczyna dostrzegać, że coś jednak spiep..ne jest z tym szkłem. Wygląda, że to dotyczy poliftów. Czyżby zmiana producenta lub składu szkła....?
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

robi się reguła, czyli co zima i mrozy to jakaś pęka.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

rambo7 nie do końca jest to "reguła". Mi strzeliła w lutym, kobiecie chyba w marcu ale już w ostatnim przypadku to były jeszcze ciepłe dni. Stawiam, bardziej na partię wadliwych szyb.
                Nie pisałem tego jeszcze ale ja mam wymienioną szybę już drugi raz. Pierwsza tak źle leżała, że złożyłem reklamację w ASO Rzeszów na poprawkę zamontowania i po ostrej wymianie zdań ASO zdecydowało się na reklamację zamontowanej szyby. Szyba została zamontowana i leży już całkiem dobrze. Dokonano pomiarów reklamowanej szyby i okazuje się iż, była źle wyprofilowana (wygięta). Takie info podało mi ASO.

Comment

Auer73 pamiętasz jak porównywaliśmy nasze szyby? Twoja ewidentnie w środkowej części była za bardzo wygięta do góry i było to widać gołym okiem. Fajnie, że i honda to zauważyła.

Comment

Tak, pamiętam "lisu". Sam widziałeś jak ona leżała na dachu. Dokładnie tak jak piszesz. Dodatkowo przedni róg szyby ewidentnie był niżej niż drugi.

Comment

• W zeszłą sobotę skontaktowała się ze mną osoba, którą również spotkał przypadek eksplozji szklanego dachu w Hondzie Civic X, podczas prowadzenia samochodu. Nie miała zasuniętej roletki wewnętrznej więc całe szkło wpadło do środka zasypując kierowcę jak i pasażera siedzącego z przodu. Samochód z rocznika 2021, termin odbioru to sierpień 2021. Za jej zgodą umieszczam kilka fotek z zdarzenia. Jak się zarejestruje na naszym forum to dowiemy się czegoś więcej jak to było w jej przypadku.
                      zdj 1.jpgzdj 2.jpgzdj 3.jpgzdj 4.jpgzdj 5.jpgzdj 1.jpgzdj 2.jpgzdj 3.jpgzdj 4.jpgzdj 5.jpg

Comment

• Fuck. Przykro patrzeć. Mam nadzieję, że nic się nikomu nie stało.
                        I to kolejny polift...
                        Moja Hania
                        http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Jakie są różnice w przed i polift w budowie szklanego dachu. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji, a co widać wady szklanego dachu dotyczą tylko końcówki produkcji...

Comment

• Różnic w budowie szklanego dachu w wersji przed i polift chyba nie ma żadnych. Oba dachy pod względem rozmiaru i sposobu montażu są takie same. Podejrzewam że problem leży w jakości szkła, ewentualnie montażu i to najbardziej dotknęło samochody z rocznika 2021 (być może wadliwa partia szyb). Na dzień dzisiejszy nie mam wiedzy o tego typu uszkodzeniach w Hondach z innych roczników, co nie znaczy że ich nie ma. W wszystkich znanych mi przypadkach, że taki problem jednak istnieje ludzie dowiedzieli się z tego forum ale już po fakcie.

Comment

• Mogę dodać ze mam polifta sedan z 2019 roku i auto ma 3 lata i póki co cisza, tyle że auto więcej stało niż jeździło.
                              Last edited by Youras; 11-04-2023, 13:31.

Comment

• Sedan nie ma szklanych dachów, jak w wersji 5D.

Comment

Working...
                                X