Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadwozie jazda w deszczu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ListeR Zobacz posta
    Zastanawiałem się nad skopiowaniem twojego rozwiązania, tylko mam obawy czy pod tą uszczelka z czasem nie pojawi się ruda.
    Myśle na przetestowanie tego: https://allegro.pl/oferta/owiewki-he...zt-11650103569 koszt nie jest jakiś duży, moze woda będzie szła góra
    Ruda nie powinna od tego pojawić bo niby czemu, taśma dwustronna i tyle podobnie jak np.listwy boczne itp.
    Owiewki kompletnie nie moja bajka,30lat temu może tak

Comment

Zastanawiam się jak ogarnąć ten temat. Niesamowicie mnie denerwuje ta woda lecąca po szybie kierowcy. Nawet wystarczy że spryskam szybę spryskiwaczami i płyn od razu leci bokiem auta. Poradził sobie ktoś z tym w jakiś sposób, pomijając wklejanie uszczelki z okien tak jak kolega pisał wcześniej?

Comment

Opisywałem to wcześniej jak to rozwiązałem. Mam przyklejoną taką gumową taśmę, uszczelkę czy voś podobnego na tym bocznym rancie szyby z lewej strony. Tak, żeby wodę skierować w trakcie jazdy na dach auta.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
          Zrobiłem coś takiego z uszczelki do okien, obciąłem wzdłuż uszczelki ten kawałek ,przykleiłem wzdłuż słupka.
          Zobaczymy jak się zachowa.
          Spryskiwacz przy 110 i zero brudzenia szyby bocznej i tak powinno być fabrycznie.[ATTACH=CONFIG]63179[/ATTACH]
          Możesz podesłać jaką dokładnie uszczelkę kupiłeś?
          Moja Honda
          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zastanawiam się czy nie wystarczyłoby podkleić tą uszczelkę tylko tam na wysokości łączenia elementów karoserii.

Comment

Odcinałem po długości fragment z takiego profilu uszczelki Screenshot_20250131_082548_Chrome.jpg
              Screenshot_20250131_082548_Chrome.jpg

Kleiłem do słupka na mocną cienką taśmę dwustronną ,trzyma się cały czas a to już chyba z dwa lata.
              Last edited by gabler; 31-01-2025, 10:32.

Comment

Wystarczy zwykły pasek gumy ok 2cm szerokości

Comment

Working...
                X