Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nadwozie jazda w deszczu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nadwozie jazda w deszczu

Podczas jazdy w deszczu (niejednokrotnie), woda z lusterka od strony kierowcy spływa na boczną szybę w taki sposób , że na wysokości lusterka kierowcy mam bardzo ograniczoną widoczność. Natomiast od strony pasażera problem ten nie występuje. Zastanawiam się czy to może być problem jakiejś uszczelki. Jak to wygląda u was ?

Wcieraczki zgarniają wodę na lewą stronę i jest jej więcej

Comment

Mam ten sam problem, a dokładniej woda wchodzi pod plastik (czarny trójkąt) i później krople porywa wiatr = boczna szyba brudna. Gdyby to łączenie było szczelne to pewnie nie byłoby tego problemu

Comment

IMG_20200925_103116.jpg

W Toyotach i Lexusach dają taką łezkę przy lusterkach, to pewnie ma za zadanie skierowanie strugi powietrza w jakimś konkretnym kierunku, może trzeba by coś z takim patentem pokombinować, gdzieś kiedyś na aliexpress widziałem takie samoprzylepne zestawy

Comment

Pod względem wycieraczek, ich działania i chlapania na boczną szybę kierowcy, to się Honda nie popisała. Do tego trzeba dodać, że jakie wycieraczki bym nie kupił, to kierowcy szybko zaczyna mazać, ponadto ten wymuszony tryb dźwigienką do góry, żeby jednorazowo zgarnęły jest tragiczny i chlapie jak ktoś stoi obok.

Comment

O dziwo całki m niedawno w ramce okna Type-R widziałem coś takiego

Comment

Czy ktoś rozwiązał ten problem ?

Myśle o montażu owiewek Heko, ktos może montował jakies opinie ?

Jeszcze na Ali coś takiego znalazłem, na wzór tej łezki z toyoty

https://a.aliexpress.com/_EvqzACZ

Comment

Ja przykleiłem ,na brzegu obramowania szyby , gumową taśmę szer. 1cm i brak chlapania na boczną szybę. Cała woda idzie do góry.

Comment

Zamieszczone przez Jedwabnik Zobacz posta
                  Ja przykleiłem ,na brzegu obramowania szyby , gumową taśmę szer. 1cm i brak chlapania na boczną szybę. Cała woda idzie do góry.
                  Możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda?
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Proszę1000012841.jpg

Comment

Proszę[ATTACH=CONFIG]62896[/ATTACH]
                      Możesz dać jakąś fotę z zewnątrz, ciężko mi to jest sobie wyobrazić.
                      A może by na rancie słupka a od strony szyby dać niską gumę żeby woda nie przeskakiwała za słupekIMG_20190608_211130_copy_793x1587.jpg
                      A może ta woda przelatuje przy połączeniu błotnika że słupkiem?
                      Last edited by gabler; 02-06-2023, 11:31.

Comment

Właśnie ta guma, taśma, podwyższa słupek A i woda idzie do góry na dach a nie przez słupek na lusterko i boczną szybę. Najlepiej gdyby ta guma była lekko wywinięta w stronę przedniej szyby. Moja jest wywinięta przeciwnie ale daje rady.
                        Last edited by Jedwabnik; 02-06-2023, 12:07.

Comment

Właśnie ta guma, taśma, podwyższa słupek A i woda idzie do góry na dach a nie przez słupek na lusterko i boczną szybę. Najlepiej gdyby ta guma była lekko wywinięta w stronę przedniej szyby. Moja jest wywinięta przeciwnie ale daje rady.
                          A to teraz rozumiem jak to masz naklejone,zmyliło mnie złożone lusterko.
                          Patrząc na inne marki aut te słupki a mają mniej łagodne przejście w stronę szyby bocznej u nas jest trochę za mało pionowy rant.

Comment

Zrobiłem coś takiego z uszczelki do okien, obciąłem wzdłuż uszczelki ten kawałek ,przykleiłem wzdłuż słupka.
                            Zobaczymy jak się zachowa.
                            Spryskiwacz przy 110 i zero brudzenia szyby bocznej i tak powinno być fabrycznie.20230603_180111.jpg
                            Załączone pliki
                            Last edited by gabler; 03-06-2023, 18:34.

Comment

Zastanawiałem się nad skopiowaniem twojego rozwiązania, tylko mam obawy czy pod tą uszczelka z czasem nie pojawi się ruda.
                              Myśle na przetestowanie tego: https://allegro.pl/oferta/owiewki-he...zt-11650103569 koszt nie jest jakiś duży, moze woda będzie szła góra

Comment

Working...
                              X