Zanim przegnije na wylot to jeszcze minie dużo czasu... Nie ruszał bym tego na razie. Albo bym poszukał kogoś od napraw typu "smart" co by w mniejszych pieniądzach to ogarną niż lakierowanie całego elementu
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
Screenshot_2024-10-06-14-37-27-776_com.miui.gallery.jpg
Pytanie. Jak to naprawić? Rozdłubałem to trochę i pod spodem pod lakierem obszar jest skorodowany dużo bardziej. Rdza jest pod farbą na około 1 cm2. Wyczyściłem rdzę, zamalowałem brunoxem tym 2 w 1 który wchodzi w reakcję ze rdzą i jest jako podkład epoksydowy. Po odczekaniu tak jak na instrukcji 24 godzin zamalowałem oryginalną zaprawką hondy. I po 48 godzinach od zaprawki zaczął padać deszcz i wszytko rozpuściło się i zeszło po przetarciu palcem. Teraz zastanawiam się czy po ponownym oczyszczeniu dać podkład epoksydowy ten szary czy dać czerwoną minie? I po odczekaniu tygodnia czy dwóch dać dopiero zaprawkę na bazie wody?
Po drugiej stronie drzwi jest ta plastikowa maskownica ozdobna. Wie ktos jak się ją demontuje? Bo od drugiej strony pewnie też jest rdza.Last edited by Fireblade929; 06-10-2024, 14:47.
Comment
-
Problem jest większy, listwy przy oknach są jednorazowe. Musisz zamówić w serwisie to dość wysoki koszt:/ malowanie nic Ci nie da, to korozja szczelinowa, na łączeniu blach. Rdza wychodzi od wewnątrz, nie da się tego usunąć. Musisz się z tym pogodzić lub go sprzedać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaTo tak oryginalnie było polakierowane?
Zamieszczone przez Paweł_ Zobacz postamalowanie nic Ci nie da, to korozja szczelinowa, na łączeniu blach. Rdza wychodzi od wewnątrz, nie da się tego usunąć
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTak. Taka jakość hondy.
Wiem że to wychodzi ze szczeliny łączenia blach ale chce chociaż trochę spowolnić proces. Chciał bym to zrobić jak najlepiej się da. Jakieś pomysły?
Comment
-
Zamieszczone przez Paweł_ Zobacz postaSprzedałem
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTo chyba nie jest rozwiązanie problemu. Bo sprzedam i musze dołożyć jakieś 100 tys za nowego kompakta z salonu. Kolejne 15 aby go zakonserwować, bo obecnie nikt dobrze nie zabezpiecza fabrycznie. Do tego te nowe auta to w większości hybrydy albo inne wynalazki. Civic ogólnie jest bezproblemowy po za tą korozją....generalnie civica bardzo dobrze wspominam, ale co innego gdy rdzewieje podwozie, a gdy nadwozie, wszystkie drzwi, zawiasy klapy bagażnika …
A w temacie, to ogarnij nowe listwy przy oknach, nie zamontujesz ich ponownie.
Comment
-
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaPytanie. Jak to naprawić? Rozdłubałem to trochę i pod spodem pod lakierem obszar jest skorodowany dużo bardziej. Rdza jest pod farbą na około 1 cm2. Wyczyściłem rdzę, zamalowałem brunoxem tym 2 w 1
Comment
-
Tak też zrobiłem. Oczyściłem i epoksydem zamalowałem.Ciekawe na ile wystarczy. Widać że rdza już porobiła wżery. Jak to ruszyłem to właściwie pod paznokciem lakier schodził na takim obszarze.
Screenshot_2024-10-07-15-32-31-972_com.miui.gallery.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaA czy ty nie miałeś robionych zaprawek na gwarancji ?
Zamieszczone przez Fireblade929 Zobacz postaTak też zrobiłem. Oczyściłem i epoksydem zamalowałem.Ciekawe na ile wystarczy. Widać że rdza już porobiła wżery. Jak to ruszyłem to właściwie pod paznokciem lakier schodził na takim obszarze.
[ATTACH=CONFIG]66110[/ATTACH]
Comment
Comment