Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Korozja na elementach lakierowanych

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Proponuję jeszcze zerknąć pod uszczelkę na narożniku górnym drzwi tam jest spaw i ruda może tam też być lub jak co u niektórych widać nawet spływać. Myślę, że oprócz walki z ASO dobrze by było jakiś środek do zamkniętych profili zapodać jak TimeMAX lub Mike Sanders.

Comment

Mam nadzieję, że to nie będzie żadna walka, tylko formalność.

Comment

a próbował to ktoś z was zmyć? ja miałem coś podobnego na zawiasach tylnej klapy wyglądało jak korozja okazało się brudem

Comment

Sam nalot zmyjesz tylko on tam wypływa od rdzy między blachami. To nie jest rozwiązanie. Dodatkowo u autora tematu widać już pęcherze i odpadający lakier.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Dokładnie, to nie żaden brud, tylko rdza, dzwoniłem, mam wysłać zdjęcia, sprawa w toku.

Comment

Osoby które potwierdziły występowanie rdzy ,to macie 4d czy 5 d?
              I jakiś konkrettny rok produkcji?

Comment

Wersja 5d 2018 rok.

Comment

5d rocznik 2017.
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                    Bo skoro jest na wszystkich drzwiach u katana to warto spojrzeć co u nas w trawie piszczy...
                    Sprawdziłem u siebie dokładnie wszystkie miejsca. Nic się nie dzieje. 5d 2017 rok.
                    Załączone pliki
                    Last edited by Stach13; 20-04-2020, 12:36.

Comment

Tak, to właśnie powinno prawidłowo wyglądać jak u Ciebie Stachu, u mnie jakby im lakieru zabrakło we wszystkich 4 drzwiach.

Comment

Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                        u mnie jakby im lakieru zabrakło we wszystkich 4 drzwiach
                        No właśnie, tak to wygląda. Szkoda ,że to tak wyszło, ale z drugiej strony dobrze się stało, że zauważyłeś problem przed zakończeniem gwarancji i przy okazji dałeś sygnał kolegom forumowiczom.

Comment

W moim aucie niestety wygląda to podobnie czyli więcej rudej jest na tylnych drzwiach, a po dotknięciu paznokciem lakier odłazi. Auto kupione z wyprzedaży rocznika 2017.

Comment

Dzwoniłem dziś do ASO. Bardzo zdziwieni, pierwsze słyszą. Muszą to zobaczyć i ocenić...

Comment

Mój jest rocznik 2017, l rej 06.17.
                              Dzwoniłem dzisiaj, kazali zrobić zdjęcia albo przyjechać, więc jutro do nich pojadę, również byli bardzo zdziwieni.
                              Mam znajomego lakiernika w ASO Forda i powiedział, że w Fordzie bez problemu by się tym zajęli, ale sądząc po ich dzisiejszym podejściu przez telefon obawiam się, że to nie będzie taka formalność jak się spodziewałem.

Comment

Ford w Mondeo mkIII miał problem z korozją drzwi. Wymieniali całe drzwi w autach na gwarancji, ale też trochę trwało zanim przyznali się do problemu. Potem było to akcją serwisową.

Comment

Working...
                                X