Czy możliwe jest np w moim przypadku z postu 22, że ta korozja jest tylko w miejscu widocznym na zdjęciu czyli że np nie było domalowane i od wody tylko to miejsce jest zardzewiałe a dalej pod zagiętą blachą jest ok?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Korozja na elementach lakierowanych
Collapse
X
-
-
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaCzy możliwe jest np w moim przypadku z postu 22, że ta korozja jest tylko w miejscu widocznym na zdjęciu czyli że np nie było domalowane i od wody tylko to miejsce jest zardzewiałe a dalej pod zagiętą blachą jest ok?
Mało prawdopodobne, wg mnie po prostu wycieka to tędy. Jest gdzieś niesczelność na łączeniu blach. A nawet jeśli zaczęło się od tego miejsca które jest widoczne na twoich zdjęciach to rdza bez problemu niestety pójdzie sobie wyżej i głębiej.
Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz postaSprawdziłem u mnie i jest ok, sedan 2018. Sedany są produkowane w Turcji, a hatchbacki w Wielkiej Brytanii, może z tego wynika ta różnica o ile to tylko przypadłość 5d.
U mnie w HB póki co jest czysto..
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaLast edited by Paluch; 20-04-2020, 19:14.
Comment
-
Zawsze wewnętrzną stronę drzwi wycieram do sucha mikrofibrą, garaż jest wentylowany, trochę już aut miałem, a mam wrażenie, że o ten dbam jeszcze lepiej, więc tym bardziej to wkurza.. U Stacha jest to ewidentnie lepiej wykończone niż u mnie, więc może pod lakierem jest też warstwa zabezpieczającą i nigdy nie będzie z tym problemu.
Nie wiem, co oni zrobią, mam tylko nadzieję, że coś zrobią i nie będę musiał jeździć skorodowanym 3 latkiem i naprawiać tego z własnej kieszeni. Z tego co wiem to na ich naprawę jest 2 lata gwarancji (przynajmniej tak było w 2016 jak mi wyleciała sarna).
Poza tym jest to dobrze widoczne miejsce, które można i powinno się łatwo po myciu wysuszać, bez bicia się przyznam, że dolną część drzwi pod uszczelką nie za każdym razem wycieram, więc przede wszystkim tamtego miejsca najbardziej bym się obawiał, ale tam jest czyściutko, zero rudej.
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaX gen sedan jest w Turcji robiony??? Wiem że w VIII tak było.
Comment
-
Mam podobne zdanie. W ubiegłym roku zabezpieczyłem podwozie ale to co widać w moim 2-wu letnim Civicu mnie rozwaliło. Miałem Peugeota 206 oraz dwie Toyoty ( Yaris 6 lat Avensis II 10 lat) i naprawdę nie było tam korozji z wyłączeniem układu wydechowego.
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaCzy możliwe jest np w moim przypadku z postu 22, że ta korozja jest tylko w miejscu widocznym
Comment
-
Dobrze by było, tylko żeby sprawdzić co się dzieje wyżej to zostaje chyba tylko rozginanie co mi się nie widzi.
Comment
-
Kiedyś w 2005 bodajże wymieniali drzwi w Hondzie Accord VI z 2002 r u mojego ojczyma, wszystkie 4, więc coś jest na rzeczy w brytyjskiej fabryce, ktoś zaspał na zmianie i myślę, że to dotyczy tylko 5d, ale pewnie bez względu na rocznik. Nie oszukujmy się te spawy też do estetycznych nie należą.
Comment
-
Zamieszczone przez katana Zobacz postaKiedyś w 2005 bodajże wymieniali drzwi w Hondzie Accord VI z 2002 r u mojego ojczyma, wszystkie 4, więc coś jest na rzeczy w brytyjskiej fabryce, ktoś zaspał na zmianie i myślę, że to dotyczy tylko 5d, ale pewnie bez względu na rocznik. Nie oszukujmy się te spawy też do estetycznych nie należą.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Chodziło mi bardziej o końcową kontrolę jakości, zobacz zdjęcie Stacha, u niego ten fragment jest wykończony prawidłowo, niestety nie mam zdjęcia sprzed korozji, ale być może u mnie od początku ten malutki fragment był nie zabezpieczony i nie polakierowany.
Comment
Comment