Czy ktoś z forumowiczów spotkał się lub ma u siebie taki dziwny dźwięk dochodzący z chyba z okolic prędkościomierza? Mianowicie, przy prędkości zwykle powyżej 70km/h słyszę dźwięk podobny do iskrzącego akumulatora. Oczywiście jest znacznie cichszy ale słyszalny i dochodzi chyba właśnie z okolic prędkościomierza. Nie mam pojęcia co może być przyczyną i dlaczego pojawia sie przy wyższej prędkości. Początkowo myślałem, że to któryś z głośników „trzeszczy” ale to nie ro. Do trzeszczącego lekko słupka A kierowcy przyzwyczaiłem się ale ten dziwny dźwięk mnie niepokoi. Czy macie jakieś sugestie co to może być?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
dziwny dźwięk we wnętrzu
Collapse
X
-
Jak będziesz słyszał znowu taki dzięki to spróbuj przycisnąć lekko ten materiał między kierownicą a zegarami i zobacz czy przestanie. U mnie czasami pojawia się dziwny dźwięk z tego miejsca, przycisnę i cisza.
-
Może trzeba zdemontowac osłonę anteny GPS (tą nad licznikiem). Demontuje się ja łatwo - po prostu trzeba podważyć do góry i wychodzi z zatrzasków.
Ja po jej ściągnięciu okleiłem co się dało pianką. Przewody zabezpieczyłem.
Jak się to otworzy widać co i jak.
Samą osłonę również podkleiłem w miejscu styku z deską. Jest ok.
Comment
-
Zamieszczone przez Theo74 Zobacz postaMoże trzeba zdemontowac osłonę anteny GPS (tą nad licznikiem).
Comment
Comment