Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny dźwięk we wnętrzu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwny dźwięk we wnętrzu

Czy ktoś z forumowiczów spotkał się lub ma u siebie taki dziwny dźwięk dochodzący z chyba z okolic prędkościomierza? Mianowicie, przy prędkości zwykle powyżej 70km/h słyszę dźwięk podobny do iskrzącego akumulatora. Oczywiście jest znacznie cichszy ale słyszalny i dochodzi chyba właśnie z okolic prędkościomierza. Nie mam pojęcia co może być przyczyną i dlaczego pojawia sie przy wyższej prędkości. Początkowo myślałem, że to któryś z głośników „trzeszczy” ale to nie ro. Do trzeszczącego lekko słupka A kierowcy przyzwyczaiłem się ale ten dziwny dźwięk mnie niepokoi. Czy macie jakieś sugestie co to może być?

Jak będziesz słyszał znowu taki dzięki to spróbuj przycisnąć lekko ten materiał między kierownicą a zegarami i zobacz czy przestanie. U mnie czasami pojawia się dziwny dźwięk z tego miejsca, przycisnę i cisza.
    Moja Honda
    https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Dziękuje za info. Próbowałem tego bo widziałem opis w innym wątku ale nic nie pomaga nacisk w tym miejscu.

Comment

Może trzeba zdemontowac osłonę anteny GPS (tą nad licznikiem). Demontuje się ja łatwo - po prostu trzeba podważyć do góry i wychodzi z zatrzasków.
        Ja po jej ściągnięciu okleiłem co się dało pianką. Przewody zabezpieczyłem.
        Jak się to otworzy widać co i jak.
        Samą osłonę również podkleiłem w miejscu styku z deską. Jest ok.

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
          Może trzeba zdemontowac osłonę anteny GPS (tą nad licznikiem).
          Dziękuje za info ale nie za bardzo wiem, o jaką osłonę anteny GPS, która byłaby nad licznikiem chodzi. Masz na myśli demontaż pokrywy/osłony licznika na desce rozdzielczej?

Comment

Nad wyświetlaczem prędkościomierza jest "daszek" - o niego mi chodzi.

Comment

Working...
            X