Ta firma o której wspomiałem z Rumii podchodzi z tego co widzę bardzo profesjonalnie do sprawy i każde zlecenie traktuje bardzo indywidualnie. Tutaj potrzeba czegoś wiecej niż dobrego rzemieślinka. Ocieramy się o sztukę, artyzm.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Obszycie podłokietnika konsoli centralnej skórą
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz postaWyszło super
PrzeZar-dostarczałeś im poszczególne elementy do obszycia czy sami to rozbierali?
Ile trwała taka operacja?
Comment
-
Firma tapicerska prowadzona przez jedną osobę / rzemieślnika. Umówiliśmy się, że prace nie będą trwać dłużej niż 1 tydzień i nie krócej niż 7 dni. Z tego co wiem, to najwięcej czasu zabiera tapicerowi wykonanie wykrojów etc. Same obijanie tzn. oklejanie to już prosta i zasadniczo krótka czynność (ok. 2 dni).
Comment
-
A nie było problemów ze złożeniem tego po obszyciu? Zwłaszcza banany przy konsoli środkowej i wyświetlaczu? Bo jednak trochę nabrały "grubości" ....
Comment
-
Zamieszczone przez marart Zobacz postaA nie było problemów ze złożeniem tego po obszyciu? Zwłaszcza banany przy konsoli środkowej i wyświetlaczu? Bo jednak trochę nabrały "grubości" ....
Comment
-
Zamieszczone przez xroma Zobacz postaPrzeZar, w jakim mieście operuje ten tapicer?
Comment
-
A ja się pochwalę jak ja to zrobiłem. Wykorzystałem dostawę od chińczyka. Wyrób jest solidny i mocny a zarazem bardzo miły w dotyku. A efekty? Sami oceńcie. W każdym bądź razie wnętrze nabrało naprawdę eleganckiego wyglądu. Już nie jest w nim tak jak to ciągle miałem wrażenie - brudno. Robiłem to 3 dni ale nie żałuję
Comment
-
Zamieszczone przez Darecki* Zobacz postaA ja się pochwalę jak ja to zrobiłem.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaWyszło to całkiem fajnie. I wyeliminowałeś najgorszą rzecz w tej tapicerce. Ciągle brudzące się podłokietniki w drzwiach i podłokietnik środkowy, zwłaszcza naskórkiem z rąk.
Comment
-
Wg mnie można było zostawić oryginalną tapicerkę drzwi i wymienić tylko podłokietnik.
Widać nierówności powstające w miejscu przeszycia - pod "karbonową" wstawką. Jak dla mnie nie jest to profi. Widać, że nie jest to oryginał.
Same zaś podłokietniki - całkiem fajnie (zarówno drzwiowe jak i ten centralny - choć ten ma coś nie tak ze szwami).
Comment
-
No nie jest to ideal fabryka ale na żywo wygląda według mnie dobrze. Wiadomo esteci zawsze coś zauwaza, mam świadomość niedoróbek i krzywizn ale nie jestem tapicerem. Brudu w każdym bądź razie nie ma. A tak to wyglądało z samym podłokietnikiem, według mnie wyglądało to zle
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment