Witam. Impregnował ktoś? Proszę o namiary na dobry i skuteczny środek. Autko odebrałem parę dni temu, mam hehe... całe 150km przebiegu (mam jeszcze UFO i póki co- nim jeżdzę zanim sprzedam). Wiem że materiał się brudzi. Chciałbym na spokojnie zaimpregnować, póki mam czas, sposobność i drugie auto. Planuję pryskać dywaniki i tapicerkę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pytanie dot. tapicerki materiałowej
Collapse
X
-
Zamieszczone przez xroma Zobacz postaNie. Wygrzałem suszarką do włosów. Opalarka przy materiale to chwila nieuwagi
Comment
-
Robiłem to 2 razy w dwóch samochodach. Dobra suszarka blisko materiału jest w zupełności wystarczająca. Materiał nawet po kilku miesiącach zachowywał się podobnie jak dach cabrio z filmiku zamieszczonego pod linkiem produktu. Obecnie czekam na trochę lepszą pogodę i będę aplikował ten produkt w nowym aucie.
Comment
-
Zamieszczone przez Piotr123456 Zobacz postaWitam. Impregnował ktoś? Proszę o namiary na dobry i skuteczny środek. Autko odebrałem parę dni temu, mam hehe... całe 150km przebiegu (mam jeszcze UFO i póki co- nim jeżdzę zanim sprzedam). Wiem że materiał się brudzi. Chciałbym na spokojnie zaimpregnować, póki mam czas, sposobność i drugie auto. Planuję pryskać dywaniki i tapicerkę.
To tyle na pocieszenie. Życzę Ci udanej eksploatacji.
Comment
-
Kup nanoscape do tapicerek 75 zł za 0,5 L. Patrz co jest najtańsze w przeliczeniu na 100ml. Wszyscy mają dokładnie tą samą substancję tylko dorabiają do tego marketingowy bełkot auto detailingu.
Za artykułu w Internecie
Głównym składnikiem powłok hydrofobowych są nanocząsteczki, czyli niewielkie cząstki materii. W powłokach hydrofobowych wykorzystywane są cząstki krzemu.
Zapewne spryskanie silikonem w sprayu da ten same efekt.Last edited by pablo_see; 08-04-2019, 15:27.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Dzięki za podpowiedź. Zadam może dość naiwne pytanie, ale czy wskazany przez Ciebie preparat służy także do czyszczenia zabrudzonej alcantary? Z jednej strony chcę zabezpieczyć alcantarę wew. auta, z drugiej mieć możliwość efektywnego jej czyszczenia.
Comment
-
Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz postaDzięki za podpowiedź. Zadam może dość naiwne pytanie, ale czy wskazany przez Ciebie preparat służy także do czyszczenia zabrudzonej alcantary? Z jednej strony chcę zabezpieczyć alcantarę wew. auta, z drugiej mieć możliwość efektywnego jej czyszczenia.
Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
Comment