Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie dot. tapicerki materiałowej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie dot. tapicerki materiałowej

Witam. Impregnował ktoś? Proszę o namiary na dobry i skuteczny środek. Autko odebrałem parę dni temu, mam hehe... całe 150km przebiegu (mam jeszcze UFO i póki co- nim jeżdzę zanim sprzedam). Wiem że materiał się brudzi. Chciałbym na spokojnie zaimpregnować, póki mam czas, sposobność i drugie auto. Planuję pryskać dywaniki i tapicerkę.

Używam tego środka. Działa bardzo dobrze.
    Sklep internetowy z kosmetykami samochodowymi. Oferujemy najlepszej jakości woski do lakieru, szampony do mycia auta, powłoki ceramiczne, pasty polerskie.

Comment

Czy do wygrzania używałeś opalarki ?

Comment

Nie. Wygrzałem suszarką do włosów. Opalarka przy materiale to chwila nieuwagi

Comment

Zamieszczone przez xroma Zobacz posta
          Nie. Wygrzałem suszarką do włosów. Opalarka przy materiale to chwila nieuwagi
          Tak też myślałem, ale w opisie było napisane, że należy podgrzać do minimum 140 st.C.

Comment

Robiłem to 2 razy w dwóch samochodach. Dobra suszarka blisko materiału jest w zupełności wystarczająca. Materiał nawet po kilku miesiącach zachowywał się podobnie jak dach cabrio z filmiku zamieszczonego pod linkiem produktu. Obecnie czekam na trochę lepszą pogodę i będę aplikował ten produkt w nowym aucie.

Comment

Kurde... Suszarka, opalarka... 140 stopni... A nie ma środka bez konieczności życia na krawędzi?

Comment

Ciekawe jak się będziecie pocili siedząc na folii

Comment

Absolutnie nic takiego nie ma miejsca. Ani w dotyku ani w oddychalności nie ma różnicy.

Comment

Zamieszczone przez Piotr123456 Zobacz posta
                    Witam. Impregnował ktoś? Proszę o namiary na dobry i skuteczny środek. Autko odebrałem parę dni temu, mam hehe... całe 150km przebiegu (mam jeszcze UFO i póki co- nim jeżdzę zanim sprzedam). Wiem że materiał się brudzi. Chciałbym na spokojnie zaimpregnować, póki mam czas, sposobność i drugie auto. Planuję pryskać dywaniki i tapicerkę.
                    Ja jeżdżę X genem od ponad roku. Nakręciłem już ponad 80t km. Tapicerki niczym nie impregnowalem. Co ok. 1-2 miesiace przecieram fotel kierowcy popularnym preparatem do tapicerki K2 Tapis. Próbowałem też droższych wynalazków ale nie widziałem różnicy. Tapicerka dobrze znosi intensywną eksploatację. W zasadzie, fotel kierowcy po kilkunastu czyszczeniach niewiele różni się od nieużywanej tylnej kanapy.
                    To tyle na pocieszenie. Życzę Ci udanej eksploatacji.

Comment

Witam, skoro już tak Koledzy wypowiadacie się na temat odpowiednich preparatów, to może podzielicie się przy okazji swoją wiedzą w temacie sprawdzonych impregnatów do alcantary?

Comment

Kup nanoscape do tapicerek 75 zł za 0,5 L. Patrz co jest najtańsze w przeliczeniu na 100ml. Wszyscy mają dokładnie tą samą substancję tylko dorabiają do tego marketingowy bełkot auto detailingu.

Za artykułu w Internecie
                        Głównym składnikiem powłok hydrofobowych są nanocząsteczki, czyli niewielkie cząstki materii. W powłokach hydrofobowych wykorzystywane są cząstki krzemu.
                        Krzem = silikony potocznie.

Zapewne spryskanie silikonem w sprayu da ten same efekt.
                        Last edited by pablo_see; 08-04-2019, 15:27.
                        Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                        Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Dzięki za podpowiedź. Zadam może dość naiwne pytanie, ale czy wskazany przez Ciebie preparat służy także do czyszczenia zabrudzonej alcantary? Z jednej strony chcę zabezpieczyć alcantarę wew. auta, z drugiej mieć możliwość efektywnego jej czyszczenia.

Comment

Ja kupiłem jakieś tam Tenzi do impregnacji dachów cabrio. Wypróbuję na UFO, które. jeszcze posiadam i potem w nowej Civic X. Myślicie że się nada?

Comment

Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
                              Dzięki za podpowiedź. Zadam może dość naiwne pytanie, ale czy wskazany przez Ciebie preparat służy także do czyszczenia zabrudzonej alcantary? Z jednej strony chcę zabezpieczyć alcantarę wew. auta, z drugiej mieć możliwość efektywnego jej czyszczenia.
                              Tornador, APC, szczotka, woda, mikrofibra, odkurzacz i jedziesz z tematem. Co do impregnacji to szukaj impregnatów do sprzętu turystycznego (kurtki soft shell, namioty). Pierwszy z brzegu sklep z sprzętem outdoor:
                              Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                              Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Working...
                              X