Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzona szyba przednia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
    To jest fajna rzecz, ale trzeba się zapoznać z warunkami. Bo z tego co się dowiedziałam od agenta PZU jak ubezpieczałam swoje auto, Auto Szyba obejmuje wymianę tylko na część nieoryginalną. Jeśli chcemy oryginalną, musimy naprawić szkodę z "normalnego" AC. Piszą to wprost w OWU: https://www.pzu.pl/dla-ciebie-i-rodz...pzu-auto-szyba

To jest tak jak z ochroną zniżek - działa, ale pod warunkiem kontynuacji polisy u tego samego ubezpieczyciela. Jeśli chcesz po roku zmienić TU, widniejesz w innych towarzystwach normalnie jako klient po szkodzie i masz zwyżkę składki. Interesowałam się tym ostatnio, bo zrobiłam mojej Hondzie małe obdarcie na progu i mam wykupioną ochronę zniżek AC, ale nie wiem czy opłaca mi się z niej korzystać i zgłaszać tę szkodę, bo za rok mogę chcieć innego (tańszego) ubezpieczyciela i szkoda na taką pierdołę tracić zniżki. Alternatywą jest poczekać do końca okresu ubezpieczenia, jeśli nie będę mieć innych szkód i będę widzieć, że dalej opłaca mi się kontynuować polisę w PZU, to wtedy zgłoszę. Tylko wkurza mnie jeżdżenie z tą rysą
    Ano widzisz, ja też zastanawiałem się czy brać ubezpiszenie na szyby, ale stwierdziłem ubezpieczalnie i tak na każdym kroku nas dymają i pewnie jakby poszła szyba to i tak by znaleźli preteskt by nie wypłacic kasy. Całe szczescie, że tego nie wziąlem, bo w takiej formie w jakiej to opisujesz to mogą sobie taki ubezpieczenie wsadzić w... To już wolę zgłosić zwykłą szkode z AC i nastepne ubezpiczenie zaplacic pare stowek wiecej - nawet mając pecha raczej co roku szyby zmieniać nie będę, a te ubezpieczenie po 2-3latach wyjdzie tyle samo co jedna zniżka po szkodzie z AC.
    www.simple-events.pl

Comment

Szyba naprawiona w NORDGLASS. Generalnie szybko w cenie 140 zł. Pod światło lekko widoczne miejsce po naprawie ale da się z tym żyć.

Comment

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
        Szyba naprawiona w NORDGLASS. Generalnie szybko w cenie 140 zł. Pod światło lekko widoczne miejsce po naprawie ale da się z tym żyć.
        No to super. Ty będziesz widział. Ważne, żeby policja nie widziała, bo uszkodzona przednia szyba to od razu dowód leci.

Comment

Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz posta
          Auto Szyba obejmuje wymianę tylko na część nieoryginalną.
          Akurat z naszymi autami to proponuję znaleźć szybę , która jest nieoryginalna
          Nie wiem jak w X ale do Tourera w ramach sportu, bezskutecznie, próbowałem poszukać fizycznie dostępnej szyby tylnej zamiennej i poznać jej cenę.
          Nordglass też próbował

Comment

Właśnie też miałem to pisać, że mocno wątpię by były zaminniki szyb. W ogóle części zamiennych pewnie za dużo nie ma, bo to jednak zbyt nowy samochód.
            www.simple-events.pl

Comment

Ostatnio ...pech
              Tego naprawić się nie da

Pytanie...czy po wymianie szyby przedniej są jakieś mankamenty - chodzi mi głównie o spasowanie uszczelek wokół szyby, samo doleganie całości. Czy ktoś z Was zauważył coś nie tak?
              Proszę o info bo czekam na wymianę szyby.

20180908_195156.jpg
              Last edited by Theo74; 16-09-2018, 14:52.

Comment

Ja tez mam pekniecie ale w rogu i nie jest widoczne, wymieniac czy czekac?

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                  Ostatnio ...pech
                  Tego naprawić się nie da
                  Ale gadałeś z jakimś warsztatem zajmującym się szybami i oni powiedzieli, że się nie da? Wygląda nieciekawie rzeczywiście.
                  Zamieszczone przez pksred Zobacz posta
                  Ja tez mam pekniecie ale w rogu i nie jest widoczne, wymieniac czy czekac?
                  Musisz sam zdecydować. Jak mała dziurka, to ja bym nie robił. Miałem tak w poprzednim aucie i nawet na przeglądzie nie zauważyli. Ale to była dziurka wielkości kropli wody. Najgorzej jak policja się dopatrzy, ale jak jest małe i w rogu, to szansa jest, że nie zwrócą uwagi. A nie da się skleić? Bliżej od brzegu szyby niż 10 cm?

Comment

Warta i Pzu ubezpiecza szyby dookoła auta za 80 zł na rok , i tak mi wymienili na nową gdy strzelił kamyczek

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

Comment

20180902_192054.jpg
                      W gorynm rogu, siedzac w aucie jest niewidoczna

Comment

Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
                        Warta i Pzu ubezpiecza szyby dookoła auta za 80 zł na rok , i tak mi wymienili na nową gdy strzelił kamyczek

Ale wstawili oryginał czy zamiennik? Bo niektóre ubezpieczalnie tak się wycwaniaczyły, że w ramach AC można wstawić tylko tańszy zamiennik.

Zamieszczone przez pksred Zobacz posta
                        W gorynm rogu, siedzac w aucie jest niewidoczna
                        Fatalnie Pająk będzie się powiększał. ie uciekniesz przed wymianą. Czasami wystarczy wpaść w kilka dziur z rzędu, żeby to poleciało. Ostatnio moja mama wracała z wycieczki i autobus wycieczkowy dostał strzała z kamienia. Wyglądało przez 5 minut OK, potem, z każdym wstrząsem pająk się powiększał. Kierowca zatrzymywał się, obklejał, ale w końcu i tak wszystko jebło zanim dojechali do celu i trzeba by.o drugi autokar podstawić.
                        Tak jak patrzę, to bym to wymienił. Policaj się przyczepi, no i niebezpiecznie.
                        Last edited by chromaticall; 16-09-2018, 21:47. Powód: łączenie postów

Comment

Wymienili w sieci Norglass gdzie mają umowę z nimi , szyba Pilkington ale bez znaczka OPEL , te szyby montują w fabryce Astry .
                          Ubezpieczenie szyb jest jako dodatkowe i nie zgłaszałem z AC , czyli zniżki nie poleciały

Comment

Zjadło mi poprzednia wiadomość. Czyli tak: auto nadal na gwarancji, poszło pęknięcie przez szybę po kamieniu. Ubezpieczyciel Allianz chce to naprawić w ramach ubezpieczenia Autoszyba, ale w sieci Nordglass, Honda twierdzi że powinienem to zrobić w serwisie Hondy, bo takie działanie poza nimi naruszy warunki gwarancji importera, że ten produkt Autoszyba nie jest objęty autoryzacja, czy jakoś tak. Nie ma problemu, mogę to zrobić w Hondzie, ale już raczej z własnego AC. Ale czy rzeczywiście tak jest? Rozumiem, że wymiana szyby to nie problem, ale tam są przecież te wszystkie elementy od systemów monitorujacych i może faktycznie Nordglass tego nie ogarnie? Ktoś coś wie?

Comment

Wymieniałem szybę w Nordglass w ramach ubezpieczenia leasingowego. Niestety jakość szyby odbiegała od tej fabrycznej - Golf VII. Brak powłoki, pofalowana powierzchnia.
                              Jeżeli chcesz mieć dobrą szybę to omijaj wynalazki i bierz w ASO. Jeżeli zależy Ci tylko na kosztach, to rób z ubezpieczenia

Comment

Jeśli sie da to wez kase z ubezpieczenia, a szybe wymień w ASO z AC. Najmniej na tym stracisz.
                                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                                X