Zamieszczone przez milkyway33
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszkodzona szyba przednia
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez lukazs Zobacz postaSzyba naprawiona w NORDGLASS. Generalnie szybko w cenie 140 zł. Pod światło lekko widoczne miejsce po naprawie ale da się z tym żyć.
Comment
-
Zamieszczone przez milkyway33 Zobacz postaAuto Szyba obejmuje wymianę tylko na część nieoryginalną.
Nie wiem jak w X ale do Tourera w ramach sportu, bezskutecznie, próbowałem poszukać fizycznie dostępnej szyby tylnej zamiennej i poznać jej cenę.
Nordglass też próbował
Comment
-
Ostatnio ...pech
Tego naprawić się nie da
Pytanie...czy po wymianie szyby przedniej są jakieś mankamenty - chodzi mi głównie o spasowanie uszczelek wokół szyby, samo doleganie całości. Czy ktoś z Was zauważył coś nie tak?
Proszę o info bo czekam na wymianę szyby.
20180908_195156.jpgLast edited by Theo74; 16-09-2018, 14:52.
Comment
-
Zamieszczone przez Theo74 Zobacz postaOstatnio ...pech
Tego naprawić się nie daZamieszczone przez pksred Zobacz postaJa tez mam pekniecie ale w rogu i nie jest widoczne, wymieniac czy czekac?
Comment
-
-
Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz postaWarta i Pzu ubezpiecza szyby dookoła auta za 80 zł na rok , i tak mi wymienili na nową gdy strzelił kamyczek
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Zamieszczone przez pksred Zobacz postaW gorynm rogu, siedzac w aucie jest niewidocznaPająk będzie się powiększał. ie uciekniesz przed wymianą. Czasami wystarczy wpaść w kilka dziur z rzędu, żeby to poleciało. Ostatnio moja mama wracała z wycieczki i autobus wycieczkowy dostał strzała z kamienia. Wyglądało przez 5 minut OK, potem, z każdym wstrząsem pająk się powiększał. Kierowca zatrzymywał się, obklejał, ale w końcu i tak wszystko jebło zanim dojechali do celu i trzeba by.o drugi autokar podstawić.
Tak jak patrzę, to bym to wymienił. Policaj się przyczepi, no i niebezpiecznie.
Comment
-
Wymienili w sieci Norglass gdzie mają umowę z nimi , szyba Pilkington ale bez znaczka OPEL , te szyby montują w fabryce Astry .
Ubezpieczenie szyb jest jako dodatkowe i nie zgłaszałem z AC , czyli zniżki nie poleciały
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zjadło mi poprzednia wiadomość. Czyli tak: auto nadal na gwarancji, poszło pęknięcie przez szybę po kamieniu. Ubezpieczyciel Allianz chce to naprawić w ramach ubezpieczenia Autoszyba, ale w sieci Nordglass, Honda twierdzi że powinienem to zrobić w serwisie Hondy, bo takie działanie poza nimi naruszy warunki gwarancji importera, że ten produkt Autoszyba nie jest objęty autoryzacja, czy jakoś tak. Nie ma problemu, mogę to zrobić w Hondzie, ale już raczej z własnego AC. Ale czy rzeczywiście tak jest? Rozumiem, że wymiana szyby to nie problem, ale tam są przecież te wszystkie elementy od systemów monitorujacych i może faktycznie Nordglass tego nie ogarnie? Ktoś coś wie?
Comment
-
Wymieniałem szybę w Nordglass w ramach ubezpieczenia leasingowego. Niestety jakość szyby odbiegała od tej fabrycznej - Golf VII. Brak powłoki, pofalowana powierzchnia.
Jeżeli chcesz mieć dobrą szybę to omijaj wynalazki i bierz w ASO. Jeżeli zależy Ci tylko na kosztach, to rób z ubezpieczenia
Comment
-
Jeśli sie da to wez kase z ubezpieczenia, a szybe wymień w ASO z AC. Najmniej na tym stracisz.4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip
If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
Its better to have it and not need it, then need it and not have it.
Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ
Comment
Comment