Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzona szyba przednia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszkodzona szyba przednia

Niestety na skutek uderzenia kamienia mam uszkodzoną szybę przednią (dziurka/odprysk). Mam do Was pytanie czy ktoś ma doświadczenie z takimi rzeczami tj. czy to można jakoś naprawić, czy ASO Hondy to naprawia, czy trzeba wymieniać szybę???

U mnie ostatnio skończyło się wymianą szyby na nową, bo z niedużej gwiazdki poszło dalej pęknięcie :/

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

Upss. Udało się to zrobić z ubezpieczenia?

Comment

Na pewno znajdziesz zakład który wymienia szyby i naprawia takie ubytki. Zakleją i nawet śladu nie będzie
        Dużo taniej i powinno wystarczyć na lata. Nie polecę nic Tobie, bo ja jestem z Krakowa.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Gdzieś w Piasecznie czy okolicach jest zakład, który ponoć całkiem ładnie robi. Piszę podobno, bo słyszałem opinie, ale sam nie robiłem u nich nic. Trzy lata temu w Mondeo miałem mały odprysk - ostatecznie nie zrobiłem tego, sprzedałem z dziurą - stąd zainteresowanie. Ważne jest miejsce dziurki czy pajączka - nie może być bliżej niż 10 cm do krawędzi szyby. Jeśli robi Ci się więc pająk i się powiększa, to zwijaj się z tym. Za kilka dni może być za późno. Impreza nie jest droga, coś ok 200 zł jeśli uszkodzenie nie jest duże.

Comment

Ja w trzech autach naprawiałem szybę po kamieniu koszt od 80 do 150 zł. Jeśli tylko jest to odprysk, lub pęcherzyk w środku bez pajęczynki to naprawią bez problemu. Po naprawie dają gwarancję że jak szyba pójdzie w naprawianym miejscu wymieniają na nową szybę gratis. Naprawa polega na tym, że malutkim wiertłem nawieracją szybę i wstrzykują w to miejsce przezroczysty klej utwardzany UV. Po naprawie punkt jest mało widoczny i w żadnym stopniu nie przeszkadza (trzeba się wpatrzeć pod światło by dostrzec naprawiane miejsce )
            www.simple-events.pl

Comment

zależy jaki to odprysk, mi 3 tyg temu kamień walnął w szybę powstało powierzchowne zarysowanie - na razie nie ruszam nic się nie dzieje

Comment

Zamieszczone przez plastik1989 Zobacz posta
                Ja w trzech autach naprawiałem szybę po kamieniu koszt od 80 do 150 zł. Jeśli tylko jest to odprysk, lub pęcherzyk w środku bez pajęczynki to naprawią bez problemu. Po naprawie dają gwarancję że jak szyba pójdzie w naprawianym miejscu wymieniają na nową szybę gratis. Naprawa polega na tym, że malutkim wiertłem nawieracją szybę i wstrzykują w to miejsce przezroczysty klej utwardzany UV. Po naprawie punkt jest mało widoczny i w żadnym stopniu nie przeszkadza (trzeba się wpatrzeć pod światło by dostrzec naprawiane miejsce )
                A podasz mi jakiś namiar na ta firmę?

Comment

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
                  A podasz mi jakiś namiar na ta firmę?
                  Z nich korzystałem kilka razy, w Krakowie i raz w Poznaniu jak kamyczek spadł w trasie, https://www.nordglass.pl/pl/samochod...erwis,a13.html

Ważne by jak najszybciej się zgłosić, bo mając odprysk w każdej chwili może pójść dalej.
                  Oby udało się bez wymiany szyby, bo na pewno nie będzie to tanie i jeszcze wymaga kalibracji kamery przedniej, ktoś na forum miał problem z tym bo ASO w Polsce jeszcze nie miały urządzeń potrzebnych do tego, a wtedy nie ma tempomatu, automatycznych świateł, czujnika przed kolizją i w zasadzie każdy system korzysta jacy z kamery jest wyłączony...
                  www.simple-events.pl

Comment

Kurcze, coś może z tymi szybami jest. Ja już miałem wymienianą szybę z ubezpieczenia, bo mi pękła jak auto stało w garażu i przy oględzinach w serwisie znaleźli, że był mały odprysk blisko krawędzi przez który szyba pękła całkiem. Było to jakoś w lato 2017, czekałem 1,5 miesiąca, aż dostarczą nową szybę, bo nie mieli na stanie. Naprawa była wykonana w AutoPlaza w Warszawie.

Wczoraj umyłem auto i znalazłem 2 małe odpryski na przedniej szybie na środku :/ Już nie dam rady ich naprawić w najbliższych dniach, bo jutro wylatuję za granicę. Może nic się nie stanie przez ten czas jak auto będzie stało w garażu.

Po drodze do pracy mam serwis szyb samochodowych NordGlass, przy wyjeździe z Raszyna do Warszawy na al. Krakowskiej, podjadę do nich jak wrócę i najwyżej dam znać.

W poprzednich autach, w tym w Civicu VIII nigdy nie maiłem odprysku na szybie. Może kwestia szczęścia. Zomiren z tego co pamiętam też już miał pękniętą szybę.

Comment

Zamieszczone przez lukazs Zobacz posta
                      Upss. Udało się to zrobić z ubezpieczenia?
                      Z AC zrobiłem [emoji53]

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

Można dokupić sobie w AC opcję, że pęknięcie szyby, odpryski naprawia się z AC i nie podnosi to skladek. Koło 100zl do ubezpiecznia trzeba doplacic.
                        www.simple-events.pl

Comment

Mój Tourer dostał kamieniem w przednią szybę i był mały pajączek, jak pojechałem do warsztatu to naprawiać to powiedzieli, że jest w takim miejscu, że naprężenia na szybie spowodują rozejście się tego i mogą zakleić ale przy klejeniu może się rozejść, kazali pojeździć i zobaczyć. Po tygodniu przyszła temperatura +30 i pająk poszedł na całą szybę.
                          Wymiana z AC w ASO Hondy, w 3 dni załatwili szybę od zgłoszenia.

Natomiast tylna szyba pękła mi sama od siebie, wyszedłem rano z domu a tu dziura w bagażniku, tak wiem samo nie pęka ale na 100% nikt jej nie pomógł. Wymiana w nordglass też z AC i też w 3 dni załatwione.

Teraz dopłacam do ubezpieczenia Auto Szyba ... wychodziło ostatnio 60zł za każdy 1000zł na szyby.

Comment

Ubezpieczenie szyb zdecydowanie warto wykupić A to gałąź, a to kamyczek, a to złodziej. Koszty ubezpieczenia niewielkie a z szybami problem duży i koszty też duże.

Comment

To jest fajna rzecz, ale trzeba się zapoznać z warunkami. Bo z tego co się dowiedziałam od agenta PZU jak ubezpieczałam swoje auto, Auto Szyba obejmuje wymianę tylko na część nieoryginalną. Jeśli chcemy oryginalną, musimy naprawić szkodę z "normalnego" AC. Piszą to wprost w OWU: https://www.pzu.pl/dla-ciebie-i-rodz...pzu-auto-szyba

To jest tak jak z ochroną zniżek - działa, ale pod warunkiem kontynuacji polisy u tego samego ubezpieczyciela. Jeśli chcesz po roku zmienić TU, widniejesz w innych towarzystwach normalnie jako klient po szkodzie i masz zwyżkę składki. Interesowałam się tym ostatnio, bo zrobiłam mojej Hondzie małe obdarcie na progu i mam wykupioną ochronę zniżek AC, ale nie wiem czy opłaca mi się z niej korzystać i zgłaszać tę szkodę, bo za rok mogę chcieć innego (tańszego) ubezpieczyciela i szkoda na taką pierdołę tracić zniżki. Alternatywą jest poczekać do końca okresu ubezpieczenia, jeśli nie będę mieć innych szkód i będę widzieć, że dalej opłaca mi się kontynuować polisę w PZU, to wtedy zgłoszę. Tylko wkurza mnie jeżdżenie z tą rysą

Comment

Working...
                              X