Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parujące reflektory

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

I tak i nie, już mercedes po w124 wypuścił korodujace w210,później problematyczne w211, ludzie zaczęli narzekać, krytykować, ciągle wspominać stare dobre balerony i w końcu nadszedł znów prawdziwy mercedes w212. Poza tym po to się Hondę wybiera żeby jeździła i się nie psuła i mimo kiepskich plastików czy innych dupereli, to jednak główne kryterium przy wyborze aut tej marki to niezawodność i trwałość z nutką zaciecia sportowego.

Comment

Zgadza się. Łańcuszek pokarmowy wygląda tak, że my narzekamy na problemy w ASO. Diler\importer zbiera statystyki dla producenta i na tej podstawie Honda wie co się dzieję z produktem. Jak nie będziemy zgłaszać wad to za szybko ich nie wyeliminują.

Comment

Myślę, że NORMALNIE w tym wypadku i ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ oznacza ni mniej ni więcej tylko tyle, że możecie sobie pogadać, podyskutować, ale za friko tego nikt nie naprawi. Amen.

Comment

U mnie tylne w 5d również paruja ale opuszczają po jakimś czasie
          U kolegi w tusconie pasuje przód ale tylko na bocznych krawędziach i serwis powiedział że to normalne zjawisko
          U mnie zbiera się woda w bocznej lewej obrysowce niestety nieodparowuje od 2 miesięcy

Comment

Zamieszczone przez mapmen Zobacz posta
            U mnie zbiera się woda w bocznej lewej obrysowce niestety nieodparowuje od 2 miesięcy
            Idź z tym do serwisu. Przecież masz auto nówkę sztukę i takie jaja? Ja tak miałem w mondeo ale po 5 latach. Jakby znikała to pół biedy ale stojąca woda do fatalna rzecz.

Comment

Informacja w instrukcji, że jest to dopuszczalne - i mamy nie czepiać się gwarancji...

W Accordzie VII w przednich lampach było podobnie - parowały. Przy pierwszych rocznikach zakładali w ramach gwarancji jakieś zaciski/klamry żeby uszczelnić lampy. Później gwarant wymyślił, żeby do środka wkładać woreczki z substancją pochłaniającą wilgoć i to robili na gwarancji. W końcu od 2016 woreczki wkładano już w fabryce i do czasu zakończenia gwarancji był spokój. Później zaczynały parować. Użytkownicy na własną rękę wkładali takie "osuszacze" i było OK.
              Ale... w instrukcji Acco VII nie było zapisu, że parowanie jest dopuszczalne/normalne.... W instrukcji Civica Honda naprawiła ten błąd
              był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
              jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
              sigpic
              http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Czyli załatwili to po naszemu. Zamiast załatać drogę to postawili znak, że droga jest z wybojami .

Comment

Znalazłem sposób na parujące lampy. Żarówki ledowe zamontowane i koniec z parowaniem.

Comment

Zamieszczone przez david4 Zobacz posta
                    Znalazłem sposób na parujące lampy. Żarówki ledowe zamontowane i koniec z parowaniem.
                    Pokaz jakie

Comment

Mi się poci jeden kierunkowskaz w moim ej9 zimą, latem nie było problemów, nawet po ulewie. Zdemontowałem lampę, wysuszyłem dobrze, wymieniłem gąbki w otworkach. Po próbnej jeździe zauważyłem minimalną ledwo widoczną parę w środku, która po pewnym czasie znikła. Już nie mam problemu od 2tyg. Więc wystarczy wymiana gąbek i problem z głowy, jeśli nie ma nieszczelności

Comment

Ja mówię o przednich lampach halogenowych a Ty nas z przodu ledy ?

Comment

Ja mówię o przednich lampach halogenowych a Ty nas z przodu ledy ?
                          Jakie wsadziłeś Ledy zamiast h10 ?

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                            Jakie wsadziłeś Ledy zamiast h10 ?
                            Jakie h10 ? H11 wymieniłem na ledowy zamiennik.https://www.sklepledowy.pl/pl/search.../5?url=Civic,x
                            Last edited by david4; 24-02-2018, 16:10.

Comment

Jakie h10 ? H11 wymieniłem na ledowy zamiennik.https://www.sklepledowy.pl/pl/search.../5?url=Civic,x
                              Masz racje h11 , jak oceniasz jakość tych ledow? Duża różnica w nocy ?
                              Myśle osobiście o tych

Comment

Zamieszczone przez Redpradnik Zobacz posta
                                Masz racje h11 , jak oceniasz jakość tych ledow? Duża różnica w nocy ?
                                Myśle osobiście o tych
                                https://www.amazon.com/OPT7-Fluxbeam...WPK?th=1&psc=1
                                Bardzo fajnie świecą. Różnica między tymi oryginalnymi a Led spora, ja też włożyłem za drogowe hb3 ledy i działa fajnie. 4control wpisz na Youtube to znajdziesz gościa co je założył .

Comment

Working...
                                X