Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parujące reflektory

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez david4 Zobacz posta
    Bardzo fajnie świecą. Różnica między tymi oryginalnymi a Led spora, ja też włożyłem za drogowe hb3 ledy i działa fajnie. 4control wpisz na Youtube to znajdziesz gościa co je założył .
    A jak wygląda to formalnie? Cos się zmieniło na korzyść użytkownika? Bo kiedyś jak się do tego przymierzałem wyszło mi, że można mieć problemy przy przeglądzie, podczas kontroli i z ubezpieczeniem w razie wypadku...

Comment

Zamieszczone przez Kurian Zobacz posta
      A jak wygląda to formalnie? Cos się zmieniło na korzyść użytkownika? Bo kiedyś jak się do tego przymierzałem wyszło mi, że można mieć problemy przy przeglądzie, podczas kontroli i z ubezpieczeniem w razie wypadku...
      W przepisach narazie nic się nie zmieniło .Same żarówki mają homologacje CE i nieoślepiają stwierdzone na stacji diagnostycznej. To nie zestawy kasenonowe które oślepiały Ale nie do końca jeszcze legalne.

Comment

Jeśli parowanie masz w przednim na świetle jazdy nie po boku to bez problemu to uwzględnia

Comment

Teraz wszystko paruje ale w oryginale na przodzie bym się ubiegał o wymianę ja ostatnio kupiłem zamiennik znanej firmy do Kangoo i paruja całe porażka
          Jeśli chodzi o tył jeśli odparowuja w jakim czasie to dupa nic nie zrobisz
          U mnie w x genie stała woda skroplona w obrysowce i wymienili to wszystko zależy od dealera

Comment

Mi parujące reflektory z przodu wymienili na nowe.

Comment

Witajcie. Z ciekawości spojrzałem na temat i WOW. Od jakiegoś czasu przeglądam i zostałem forumowiczem. Jestem na etapie odbioru Civic X. Co do lamp Acco VII potwierdzam bo mam. Parowały i były wymieniane na gwarancji przedliftowe. Potem woreczki absorbujące wilgoć. Inna sprawa z odsyłaniem klienta na przysłowiowe drzewo. Nie jest tak do końca, że jest napisane w instrukcji. A kto ją czytał przed zakupem? Pytałem w ASO o możliwość . Odmówili. Fakt nie mam na piśmie. W necie tylko po angielsku. Więc sprawa nie jest taka oczywista. Gdybym wiedział przed zakupem o tej dolegliwości być może wybór byłby inny. I tak też należy rozmawiać z ASO. To jest oczywiście dla prawników (nie jestem) ale do wygrania. Pytanie komu się chce?

Comment

Nie wiem jak u innych użytkowników ale przy ledowych światłach przednie lampy nie parują (przynajmniej u mnie).
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

U mnie też ledy i też nie parują.

Comment

Ledy i nie ma parowania w moim egzemplarzu.

Comment

u mnie w LEDach też nie ma parowania, ale tył paruje

Comment

bo z tyłu jest zawsze ta sama technologia, tył jest zawsze do zrobienia, zresztą kto by się tyłem przejmował , jak nowy to tylko parują lampy a za parę lat woda w lampach albo w bagażniku: Znów woda w bagażniku
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez chrissb12 Zobacz posta
                          u mnie w LEDach też nie ma parowania, ale tył paruje
                          Tył to i u mnie paruje - natomiast przednie ledy bez zastrzeżeń.
                          Moja Hania
                          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                            Tył to i u mnie paruje - natomiast przednie ledy bez zastrzeżeń.
                            U mnie identycznie, ale to pewnie tak ma być, nawet w IO gdzieś podają ,że to nie jest wada.

Comment

Parowanie tylnych świateł

witam czy ktoś zauważył w swoim aucie x-gen parowanie tylnych lamp od góry?? i czy to normalne?? czy lampy nie powinny być szczelne (hermetyczne)?? auto z 11-2018 hatchback[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]45773
                              Załączone pliki

Comment

jest to normalne w tym modelu i masz też o tym wzmiankę w instrukcji obsługi.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                                X