Mam pytanie do kolegów bardziej obeznanych w X generacji. Poszukiwałem autka i natrafiłem na takie ogłoszenie https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6CTqIW.html? . Telefonicznie gość zapewnił mnie, że auto absolutnie bezwypadkowe, pytałem o grubość lakieru i usłyszałem, że 60 mikronów. Czy to możliwe, że tak cienka warstwa wyszła z fabryki, czy raczej jakiś rzeźnik robił mu polerkę? Czy gdyby faktycznie tak było to czy waszym zdaniem warto sobie zawracać głowę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
X gen - jakość lakieru
Collapse
X
-
Wiesz co teraz samochody z fabryki wychodzą w takim właśnie przedziale od 60 do 80 mikronów, chociaż to wszystko zależy jaki miernik przyłożysz bo nie oszukujmy się ale miernik za 200zł to ma dość spore odchylenie
Jeżeli chodzi o samo autko z ogłoszenia to na pewno jest nawoskowane lub nałożony jest jakiś QD a w środku nie wiem czy taka jakoś zdjęć czy tak mocno wyplakowane bo u mnie środek trochę inaczej wygląda.
Na pewno warto auto zobaczyć i nie przejmować się tak bardzo mikronami i odczytami mierników, za bardzo ludzie świrują na tym punkcie
Comment
-
Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz postaMam pytanie do kolegów bardziej obeznanych w X generacji. Poszukiwałem autka i natrafiłem na takie ogłoszenie https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...ID6CTqIW.html? . Telefonicznie gość zapewnił mnie, że auto absolutnie bezwypadkowe, pytałem o grubość lakieru i usłyszałem, że 60 mikronów. Czy to możliwe, że tak cienka warstwa wyszła z fabryki, czy raczej jakiś rzeźnik robił mu polerkę? Czy gdyby faktycznie tak było to czy waszym zdaniem warto sobie zawracać głowę.
Comment
-
byłem niedawno na przeglądzie po 2 latach (A i B) ale przed wizytą w ASO umyłem auto i nawoskowałem (fusco) myjąc zauważyłem dwa malutkie odpryski na masce i jeden na drzwiach kierowcy są to ślady średnicy od około pół mm do milimetra (widać biały podkład) więc żeby je zauważyć trzeba porządnie obejrzeć auto, przed oddaniem do serwisu zapytałem czy robią przegląd nadwozia odpowiedzieli że oczywiście jak odebrałem auto w opisie było 0 uwag co do lakieru i zastanawiam się czy to taśmówka czy te odpryski są nieistotne bo jest podkład ? pytanie czy trzeba coś z tym zrobić czy ta konserwacja jest tak delikatna że trzeba koniecznie coś z tym zrobić / ktoś może podpowiedzieć ?
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz postaopisie było 0 uwag co do lakieru
Tak jak napisał Paluch, kup w serwisie lakier zaprawkowy. Mają w takich małych buteleczkach lakiery dobrane pod kolor auta. Ja też takie coś nabyłem. Płaciłem kiedyś 60 zł. Jedna butelka to lakier bazowy, druga klar. Jeśli masz oczywiście taki lakier.
Comment
-
Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta..... używałeś już tej (zaprawki) lakieru ? chodzi o to czy są jakieś znaczące różnice .
Comment
-
Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz postaczy te odpryski są nieistotne bo jest podkład ? pytanie czy trzeba coś z tym zrobić czy ta konserwacja jest tak delikatna że trzeba koniecznie coś z tym zrobić / ktoś może podpowiedzieć ?
Comment
Comment