Może siłowniki które można kupić na ali by usztywniły maskę i zmniejszyły falowanie? Zdaje się, że ktoś na forum ma je zainstalowane, może podzieli się spostrzeżeniami?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Falująca maska
Collapse
X
-
U mnie nie lata tak jak tu opisują. Minimalnie drga podczas jazdy szybszej, ale to chyba normalne.
Comment
-
Zamieszczone przez S-CHARGER Zobacz postata jazda 180-200 przez 2h to na oleju 0w20?.
Akurat jechałem na świeżym po wymianie Motul 5W30 C2/C3, który od dawna stosuje.
Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz postaChyba bardzo się spieszyłeś, że przez 2h jechałeś prawie z maksymalną prędkością.Zamieszczone przez fishdick Zobacz postaPewnie przed kwarantanna chcial wrocic
Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta@Lysek_81
Gdzie udało Ci się znaleźć 400-to kilometrowy odcinek bez ograniczenia prędkości do 130km/h lub mniej?
Pytam bo często jeżdżę przez Niemcy więc sam chętnie skorzystam z takiej ekspresowej trasy..
Przyznam szczerze - obawiałem się czy silnik i skrzynia zniosą takie obciążenie, ale odpukać jak dotąd (przejechane ponad 3 tys km od tamtego momentu) nic nie puka i nie dzwoni w silniku ani w skrzyni
Jechałem z Kołbaskowa do Hamburga przez Lübeck.
Zazwyczaj jadę przez Niemcy mając na zegarze 140-160 km/h i nigdy przy tych prędkościach nie dostrzegłem falowania maski. Tamtego dnia widoczne falowanie zaczynało się od ok. 170-175 km/h.
Pogoda tamtego dnia było nieco niestabilna, tak jak sam kierunek i siła wiatru.
W 8. i 9. generacji nie widziałem takiego czegoś, mimo że też zdarzało mi się je cisnąć. W tamtych autach jednak maski są mniejsze i w innym kształcie.Last edited by maniaco; 17-04-2020, 14:45.
Comment
-
U mnie w sedanie też faluje, ASO podkręciło odbojniki ale nie wiele to dało. Chyba trzeba czekać by odpadająca maska kogoś zabiła :P Odgrzałem bo właśnie przede mną ostatni przegląd gwarancyjny w ASO i jak przy każdym zgłaszam, jak działa ASO każdy wie... Dodam że mój Civic to wersja po liftingowa 19/20
Comment
Comment