Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Powłoka ochronna lakieru.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
    Z myjni mam bardzo blisko do garażu, w garażu wycieram do sucha i nakładam powłokę utrwalającą ceramikę.
    Ja robię dokładnie tak samo, tyle że pod domem. Po umyciu suszenie i albo sealant, a najczęściej QD. Jeden i drugi środek przedłuża działanie powłoki ceramicznej, a dodatkowo daje większy poślizg. W moim wypadku (czarny lakier) poprawia szklistość. Wodę mam mocno zakamienioną i nawet po wytarciu ręcznikiem zostaje taka wodna mgiełka. Po wyschnięciu robi się takie lekko białe. Po zastosowaniu QD efekt znika. Auto jest piękne.
    Tylko nie wiedziałem, że to jest detailongowe mycie Ja bym powiedział, mycie jak powinno się robić, albo ochlastanie auta.... tak na szybko..... zeby największy brud zmyć.

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
    Ale ja to robię tak, że wcześnie rano jak nie ma praktycznie żadnego ruchu na myjni bezdotykowej
    Myslę, że spokojnie można wszystko zrobić na tej myjni jak nie ma kolejki. Razem z dosuszeniem i jakimś dodatkowym środkiem. Każda jazda powoduje osiadanie kurzu na lakierze i ryzyko uszkodzenia przy wcieraniu.
    Pozdrawiam Czarodziej
    Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
      Tylko nie wiedziałem, że to jest detailongowe mycie
      Prawie detailingowe, bo bo w detailingowym jest jeszcze nałożenie aktywnej piany. Nawet się nad tym kiedyś zastanawiałem i chciałem kupić pianownicę ale to dobre dla tych co myją na własnym podwórku.

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
      Myslę, że spokojnie można wszystko zrobić na tej myjni jak nie ma kolejki.
      Pewnie że można tylko zawsze stresuje mnie napis: "Zakaz używania wody z obiegu zamkniętego"

Comment

Working...
      X