Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawsze włączony Brake Hold w Civic X

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja wezme ten z brake-holdem, jak zadziala to na swoj tylko na start-stop bede szukal amatora
    Inna sprawa, ze start-stop moge wyciac hondata wiec w sumie tak czy siak moge sie z nim pozegnac

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
      Ja wezme ten z brake-holdem, jak zadziala to na swoj tylko na start-stop bede szukal amatora
      Inna sprawa, ze start-stop moge wyciac hondata wiec w sumie tak czy siak moge sie z nim pozegnac
      Brakowało mi podtrzymywania brake-holdu w X-genie, w ZR-V pomyśleli i na szczęście pamięta ostatnią pozycję

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
      Spoko, zobaczymy co odpisze. Wolę się upewnić. Jak będzie ok to wezmę i sprawdzę czy działa- chyba że auto spali
      Nie spali, nie spali...ja deaktywację start-stop 5 lat używałem i wszystko działało.
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Dobra, kupione. Akurat jest troche promek na ali, wiec wyszło korzystnie cenowo. Zobaczymy co to warte jak przyjdzie i zamontuje

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
          Dobra, kupione. Akurat jest troche promek na ali, wiec wyszło korzystnie cenowo. Zobaczymy co to warte jak przyjdzie i zamontuje

to już nie wiem. Będzie działał brake hold i dezaktywacja autostop ze skrzynią manualną?

Comment

Kurde wszyscy biorą to ja tez wezmę Koledze coś wolno idzie odpisywanie, prosi o zdjęcia konsoli i zadaje dodatkowe pytania.

Comment

Zamieszczone przez tomi333 Zobacz posta
              to już nie wiem. Będzie działał brake hold i dezaktywacja autostop ze skrzynią manualną?
              dezaktywacja SS na pewno - bo już taki mam od 3 lat (BTW automat nie ma Start/Stop) a z brake holdem zobaczymy jak nie to będzie spór ze sprzedawca na aliexpress

Comment

W razie co to odpisał, że sprawdzi na samochodzie ( ) i da znać.

P.S. Odpisał, że POWINNO DZIAŁAĆ i dodał właśnie żeby kupić tę opcję z aukcji o której pisaliśmy. Też wziąłem, najwyżej będą masowe zwroty

Comment

Tam nie ma specjalnej filozofii jezeli chodzi o mechanizm funkcjonowania. Jak wtyczki beda pasowac to powinno byc dobrze
                  No to czekamy na przesylke

Comment

Montował już ktoś? Moj dzisiaj ma trafic do paczkomatu.

edit. odebrane. Są 3 przejsciowki. Zobaczymy gdzie pasują. Zakładam, ze jedna do SS, droga do BH, a trzecia? do ręcznego?

edit2. ręczny nie - ma dwurzędową wtyczkę

pogooglalem te wtyczki

5 pinów to SS
                    4 piny to BH

więc zostaje do zagospodarkowania 2pinowa na długim kablu. Czujnik zapiętych pasów? wstępnie się zgadza z fotkami w necie - i fakt, ze ma długi kabelek. Chyba napiszę do Majfrienda - ale w innej ofercie znalazłem potwierdzenie
                    Connect one cable behind auto hold button, one cable behind A OFF button, another to the socket under driver's seat.
                    Last edited by filipfm; 25-11-2024, 15:41.

Comment

U mnie w doręczeniu, powinna dziś się pojawić

To trzecią wtyczkę podpiąłeś czy czekasz za odpowiedzią od sprzedawcy?

Comment

;
                        Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
                        U mnie w doręczeniu, powinna dziś się pojawić

To trzecią wtyczkę podpiąłeś czy czekasz za odpowiedzią od sprzedawcy?
                        Na razie zadnej nie podpiąłem bo cos mi to pachnie większą rozbiórką konsoli chyba, ze ktos wie którędy leci wiązka od klamry pasów

Capture.JPG

Comment

Ja wczoraj podłączyłem, działa ale tylko po ponownym odpaleniu silnika, nie działa jeśli silnik chodzi a my wyjdziemy na chwile i znowu zapniemy pas. Przynajmniej u mnie, też zostały 2 wtyczki 2pin damska i męska. Chińczyk jeszcze nie odpisał.
                          Moja Honda
                          https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                            Ja wczoraj podłączyłem, działa ale tylko po ponownym odpaleniu silnika, nie działa jeśli silnik chodzi a my wyjdziemy na chwile i znowu zapniemy pas. Przynajmniej u mnie, co ciekawe zostały 2 wtyczki 2pin dama i męska. Chińczyk jeszcze nie odpisał.
                            Mozliwe, ze wlasnie dlatego nie działa, bo nie wpiąłeś się w wiązkę pasów

Comment

Może, no zobaczymy co odpiszą.
                              Ta wiązka chyba musi być pod fotelem gdzieś, bo kabla raczej dalej nie wystarczy.
                              Last edited by malina84; 26-11-2024, 10:04.
                              Moja Honda
                              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Do mnie Chinol już napisał, zeby mu podac model auta - a teraz chce zdjecie konsoli środkowej.

Trochę poszperałem - civicx jak zwykle pomógł. Znalazłem foty wiązki - trzeba się przebić pod wykładziną z tunelu środkowego pod fotel, bo tam idzie wiązka z klamry pasa

IMG_20200315_172832.jpg

Comment

Working...
                                X