Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zawsze włączony Brake Hold w Civic X

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zawsze włączony Brake Hold w Civic X

Kupiłem na znanym chińskim portalu na A. adapter, który aktywuje Brake Hold automatycznie po zapięciu pasów oraz odwraca funkcję Auto stop silnika (przycisk aktywuje a nie dezaktywuje Auto stop). Efekt też jest taki, że po zatrzymaniu sam nam załącza postojowy bo Brake Hold jest aktywny.
    Polecam, dwa kabelki, prosty montaż, cena około 200 zł.

Podrzuć linka mam już moduł do start-stop a przydałoby się też do brakeholda znalazłem jeden 2 funkcyjny ale bez opinii - i wręcz jedną o straconych pieniądzach (bez szczegółów czy nie działa czy nie dostał towaru).

Zamieszczone przez jakubiaktomasz Zobacz posta
    sam nam załącza postojowy bo Brake Hold jest aktywny.
    Brake hold nie zaciaga recznego, tylko trzyma cisnienie w układzie hydraulicznym
    Last edited by filipfm; 13-11-2024, 18:47.

Comment

A czy ten kabelek nie jest czasem jedynie do wersji ze skrzynią CVT?
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
        A czy ten kabelek nie jest czasem jedynie do wersji ze skrzynią CVT?
        Do wersji z CVT byl zaciagajacy reczny po wbiciu P.

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
          Podrzuć linka
          Brake hold nie zaciaga recznego, tylko trzyma cisnienie w układzie hydraulicznym
          a jaka jest różnica? pytam tak serio bo ręczny jak mi się wydaje działa na tym silniczku tylnym i myślałem, że podczas działania Brakeholda stając tez ten silniczek przytrzymuje tylną oś. Jest inaczej?
          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Fajna sprawa. A będzie to działało z manualem? I gdzie i jak to się instaluje?

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
              a jaka jest różnica? pytam tak serio bo ręczny jak mi się wydaje działa na tym silniczku tylnym i myślałem, że podczas działania Brakeholda stając tez ten silniczek przytrzymuje tylną oś. Jest inaczej?

Tłoczek zaciska tarcze ale na przedniej osi.
              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez jakubiaktomasz Zobacz posta
                Kupiłem na znanym chińskim portalu na A. adapter, który aktywuje Brake Hold automatycznie po zapięciu pasów oraz odwraca funkcję Auto stop silnika (przycisk aktywuje a nie dezaktywuje Auto stop). Efekt też jest taki, że po zatrzymaniu sam nam załącza postojowy bo Brake Hold jest aktywny.
                Polecam, dwa kabelki, prosty montaż, cena około 200 zł.
                Masz manuala czy CVT? podrzuć linka Wszystkie, ktore znajduje mają 3 wiązki do podpięcia.

To chyba w takim razie takie coś
                https://a.aliexpress.com/_EJah73j
                o, to taniej niz ja znalazłem https://www.aliexpress.com/item/1005003696833580.html

No wlasnie, pokazują wersje CVT i 3 przejsciowki - mysle, ze tam tez jest cos z recznym grane (?).
                I troche niepewnosc czy to podejdzie do manuala. Z tymi Start-Stop killerami na początku było jakies zamieszanie, ze sa rozne wtyczki w wiązce w zaleznosci od rynku, i sam miałem troche stracha czy to podejdzie do mnie - ale to były bardzo dobrze wydane pieniądze - razem z honda hack - brak wyłączania S/S i klikania OK na connect

Comment

To chyba w takim razie takie coś
                  https://a.aliexpress.com/_EJah73j
                  To jest pod wyłączenie funkcji start/stop?

Comment

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
                    To jest pod wyłączenie funkcji start/stop?
                    tak mam od blisko 3 lat. Polecam odwraca działanie klawisza. Po odpaleniu jakbys nacisnal klawisz. Na desce swieci sie symbol. Ale mozesz klawiszem włączyć ponownie system - mi się zdarzyło raz skorzystać z tej opcji

Comment

Dobra rozumiem, a ten drugi z aukcji to niby będzie dezaktywować system start/ stop oraz załączy automatycznie funkcję brake hold. Tylko czekamy czy to działa pod maunala Napisałem do maj frienda

Comment

Zamieszczone przez Zibi_PL_ Zobacz posta
                        Tylko czekamy czy to działa pod maunala Napisałem do maj frienda
                        Musi działąć bo to nie wchodzi w reakcje z elektronika tylko "cyfrowo" wciska przycisk.
                        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Spoko, zobaczymy co odpisze. Wolę się upewnić. Jak będzie ok to wezmę i sprawdzę czy działa- chyba że auto spali

Comment

Ja zamówiłem, najwyżej oddam
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Working...
                            X