Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak wyłączyć system KEYLESS Civic X 2017

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak wyłączyć system KEYLESS Civic X 2017

Witam drogich forumowiczów. Chciałbym zapytać o sposobność całkowitego wyłączenia systemu dostępu bezkluczykowego. Czy takowa istnieje, jeżeli tak jak ową procedurę uskutecznić no i jak w tej sytuacji odbywać będzie się uruchomienie pojazdu, w którym jest przycisk zamiast stacyjki ?
    Cel - uniemożlwienie przechwycenia kodowanego sygnału. Chciałbym samochód otwierać tylko fizycznym przyciskiem.

Niestety nie jest to możliwe z pokładu samochodu. Pytałem kiedyś w serwisie i nie ma opcji wyłączenia dostępu bezkluczykowego przy pomocy ich urządzeń więc pozostaje dobrej jakości pokrowiec z klatką Faradaya.

Comment

Zrobiłem właśnie ze sreberka i taśmy. Jeden do małej kieszeni w spodniach, drugi do kieszeni w kurtce na stałe. No nic. Bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Comment

A wystarczy osiągnąć sreberkiem sam kluczyk, sprawdzałem kiedyś chyba z dwiema warstwami i drzwi otwierały się jak kluczyk był przy samych drzwiach.
        Moja Honda
        https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Gdzieś doczytałem, że można zrobić to mechaniczne, ale procedura wymaga rozebrania drzwi po obu stronach jak i klapy bagażnika i fizycznego odłączenia czujników. Oj szkoda, że nie ma takiej funkcji z systemu, powinna być by użytkownik mógł sam wybrać. Myślałem, że chociaż jakiś "hakerski" sposób istnieje
          Sreberko zdaje egzamin.

REGULAMIN PKT 2
          Last edited by Paluch; 19-11-2020, 08:34.

Comment

podejrzewam, że u mnie w opcjach jest możliwość wyłączenia tego ustrojstwa. Przy chwili czasu się obawie
            Civic X 2.0 USA

Comment

Można dołożyć immobilizer który wymaga naciśnięcia przycisku kluczyka do otwarcia drzwi. To wyłącza keyless z otwierania drzwi, a po rozbrojeniu przyciskiem (oryginalnego kluczyka) możliwe jest odpalenie samochodu jak i zamknięcie/ponowne otwarcie z klamki.

Comment

Można też zaopatrzyć się w takie urządzenie (keylessprotector), które po zrobieniu kilku kroków wyłącza keyless w kluczyku. Posiadam to cudo prawie rok i muszę stwierdzić że sprawuje się zgodnie z opisem.

Comment

W chinskich internetach jest przejściówka za parę dolarów montowana koło lewarka pod osłoną

Comment

Zamieszczone przez hondaa88 Zobacz posta
                    W chinskich internetach jest przejściówka za parę dolarów montowana koło lewarka pod osłoną
                    Chyba chodziło Ci o odwrotne podłączenie systemu Start-Stop.
                    Po podłączeniu tej przejściówki od razu system SS jest odłączany i nie trzeba wciskać przycisku aby auto nie gasło po zatrzymaniu.

Comment

Przepraszam , że odgrzewam kotleta ale robi się nie ciekawie , trzeba jakoś wyłączyć nadawanie sygnału przez nasze auta bo jest już metoda na gameboy i dają radę rozkodować keyless które miało być nie rozkodowalne .
                      To nie reklama, film tylko dla zobrazowania

Comment

A co da samo wylaczenie keylessa, nie da sie wtedy auta ukrasc? Chyba jedynym sensownym zabezpieczeniem jest jakiś dedykowany/własny patent, wszystko co jest ogólnodostępne na rynku zlodzieje maja (lub beda mieli wkrótce) rozpracowane

Comment

Zwykłe etui na kluczyk keyless kosztuje ok. 50 zł.
                          Jeśli będzie się zawsze stosować praktycznie zabezpiecza w 100%.

Comment

Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
                            Zwykłe etui na kluczyk keyless kosztuje ok. 50 zł.
                            Jeśli będzie się zawsze stosować praktycznie zabezpiecza w 100%.
                            Nie zrozumiałeś , ma ktoś takiego gameboy'a i nie potrzebny mu Twój kluczyk czy walizka i szukanie twojego sygnału podchodzi do auta łapie za klamkę minuta i odjazd bo ma Twój kod i odjedza jak z kluczykiem gasi i zapała gdzie chce

Comment

Zamieszczone przez Shield Zobacz posta
                              Nie zrozumiałeś , ma ktoś takiego gameboy'a i nie potrzebny mu Twój kluczyk czy walizka i szukanie twojego sygnału podchodzi do auta łapie za klamkę minuta i odjazd bo ma Twój kod i odjedza jak z kluczykiem gasi i zapała gdzie chce
                              ten film to reklama, zeby sobie kupić jakieś dodatkowe zabezpieczenie od nich, zero konkretów

że niby skąd złodziej z gameboyem będzie miał mój kod bez przechwycenia sygnału z kluczyka ? w nr vin jest zawarty ? albo na oponach napisany ? wybiera z menu gameboya markę, model, typ i już ma kod ? taki sam do każdego civica ? bez jaj
                              Last edited by krzychoo; 14-09-2021, 11:18.

Comment

Working...
                              X