Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akcja serwisowa - Honda Civic X-gen - pompa paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

ważne info dla posiadaczy Hond z USA. w skrócie w grudniu 2023 honda america ogłosiła obowiązkową wymianę pomp paliwa do praktycznie wszystkich modeli w swojej ofercie (accord, civic,crv itp)
    Jako posiadacz auta importowanego (Civic X Gen Coupe Si) miałem małą zagwozdkę co z tym zrobić i czy w PL otrzymam bezpłatne wsparcie serwisowe. A poniżej cały opis.
    a wszystko całościowo opisane tu:
    Jakiś czas temu wrzucałem info o akcji serwisowej dla Hond z USA odnośnie obowiązkowej wymiany pompy paliwa. Jako posiadacz 10generacji Civica importowanego ze stanów najpierw kontaktowałem się z...

Comment

Dzięki za info, mój się łapie.

Comment

nie wiem czy było wrzucane ale dla posiadaczy aut z USA przydatna strona gdzie można sprawdzić czy auto się łapie na jakąś akcje serwisową
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Dzisiaj otrzymałem kurierem pismo odnośnie akcji serwisowej pompy paliwa, zgłosiłem się do ASO (załączona tabelka z 25 ASO do wyboru), wypełniłem formularz i czekam na termin wymiany (do 3 tygodni)
          Last edited by maku123; 29-11-2024, 16:25.

Comment

To samo u mnie, dostałem ładną kopertę

20241130_113048.jpg

Auto ma już nowego właściciela, info przekazałem do strony sprzedającej, aby poinformowali nowego właściciela. Natomiast jeśli nowy Właściciel czerwonego Sport+ 2017 kupionego niedawno w HONDA D&D WROCŁAW jest gdzieś tutaj na Forum to proszę o kontakt.
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Zamieszczone przez maku123 Zobacz posta
              wypełniłem formularz i czekam na termin wymiany (do 3 tygodni)
              Jaki formularz? Ja zadzwoniłem do ASO, zamówili pompę, jak otrzymają to zadzwonią do mnie i umówią termin.

Comment

Dzisiaj otrzymałem pismo, zadzwoniłem do Aries Motor w Warszawie. Zamówili pompę i mają dzwonić jak będzie u nich w celu wymiany. Zastanawiam się czy podczas wizyty nie wspomnieć o tej rurce od klimatyzacji, którą czasami słychać (świszczenie, piszczenie), na którą chyba też kiedyś była akcja serwisowa w UK - może uda się coś zrobić w temacie.
                Last edited by Kopik; 30-11-2024, 13:27.

Comment

formularz z ich strony do wypełnienia, czy byłem klientem, nr VIN, uwagi i to wszystko

Comment

Takie samo pismo dostałem

Comment

Witam,
                      W związku z akcją wymiany pomp myślę, że chyba warto wymienić filtr paliwa.
                      Dzwoniłem już do serwisu - powiedzieli, że zrobią to bez dodatkowych kosztów.
                      Czy znacie numer części takiego filtra?
                      Nie wiem czy ma to znaczenie ale chodzi mi o silnik 1.5T.

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                        Witam,
                        W związku z akcją wymiany pomp myślę, że chyba warto wymienić filtr paliwa.
                        Dzwoniłem już do serwisu - powiedzieli, że zrobią to bez dodatkowych kosztów.
                        Czy znacie numer części takiego filtra?
                        Nie wiem czy ma to znaczenie ale chodzi mi o silnik 1.5T.
                        Jeżeli piszesz o tym w baku to jest zintegrowany z pompą raczej jak w poprzednich generacjach wiec stąd może zaproponowali to jako gratis
                        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Mam rozumieć, że wymiana pompy = wymiana pompy i filtra?
                          Gościu mi mówił, że robocizna gratis, nie mówił nic o tym, że filtr jest gratis. Myślałem, że poszukam tego filtra i kupię przed wymianą.

Comment

Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                            Mam rozumieć, że wymiana pompy = wymiana pompy i filtra?
                            Gościu mi mówił, że robocizna gratis, nie mówił nic o tym, że filtr jest gratis. Myślałem, że poszukam tego filtra i kupię przed wymianą.
                            zależy o którym filtrze mówi - przecież pisze... pompa ma tzw. filtr wstepny
                            jeżeli traktuje filtr ten który jest przy pompie jako ten gratis to jasne - pompa jest w "komplecie" z pierwszym/ostatnim filtrem
                            tutaj masz jak to wygląda https://www.hondapartsnow.com/genuin...5-tba-a02.html
                            ale jest chyba jeszcze jeden w komorze silnika (ostatnio o tym pisaliśmy na forum) https://www.civicforum.pl/showthread...alon-PL/page43
                            nie wiem więc, o który mu chodzi bo to nie jest jednoznaczne - musisz dopytać jaki filtr ma na myśli mówiąc o gratisie

EDIT: to ja dopowiedziałem o gratisie - sorki rozpędziłem sie
                            Last edited by Lcfr; 02-12-2024, 18:10.

Comment

W moim samochodzie wymieniłem to już wieki temu w serwisie w Rzeszowie.
                              Numer oryginału to 06170-TBA-305. Dodam jeszcze, ze ten numer oryginału dotyczy zestawu naprawczego, a nie samej pompy.
                              Załączam link do angielskiego Ebay gdzie znajdują się zdjęcia, których nawiasem mówiąc, nie ma zbyt wiele w sieci. https://www.ebay.co.uk/p/26062862022
                              Last edited by Sintesi; 02-12-2024, 20:25.

Comment

Też dostałem pismo... ale na razie czasu brak. Mam do najbliższego dobrego serwisu 120km bo ten w mojej okolicy to ... strach auto oddać

Comment

Working...
                                X