Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akcja serwisowa - Honda Civic X-gen - pompa paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja też już czekam na pompę, zamowili

Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz posta
      Oddzwonili, na części trzeba czekać 1-2 tygodnie. Jestem pierwszą osobą, dla której będą zamawiać - nie wiem czy to dobrze
      Ja juz tydzień temu miałem wymienianą :-) Demontują tylną kanapę, wymieniają pompę i to tyle trudności. Nie ma co się martwić.

Comment

U mnie dzisiaj wymienili pompę w ramach gwarancji. Zleciłem też przy okazji wymianę oleju i cała operacja oscylowała w granicach dwóch godzin. Jeszcze raz dziękuje Paluchowi za informację.

Comment

Mój Civic się niestety łapie na tę akcję, kolejny minus dla Hondy.

Comment

Moj według listy na forum się łapie ale według strony hondy nie. Dzwonić do nich?

Comment

Możesz zadzwonić, sprawdzą w swojej bazie czy podlega naprawie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Tak z ciekawości, ktoś wie jaki jest powód wymiany tych pomp?

Comment

Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz posta
                  Tak z ciekawości, ktoś wie jaki jest powód wymiany tych pomp?
                  Wadliwe wirniki w pompie paliwa.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

byłem umówiony na przegląd po dwóch latach (listopad 2018) na dzień przed wizytą pani dzwoni żeby potwierdzić i pyta czy będę na przeglądzie i wymianie pompy , chwilka zastanowienia i mówię że na przeglądzie tak ale żadnej pompy nie wymieniam to pomyłka i wówczas mówi mi o akcji HONDY dotyczącej pomp paliwa że konieczna jest darmowa wymiana. Muszą powiedzieć że zarówno serwis w Gdańsku jak i w Gdyni mnie nie zawiódł choć pracownik z Gdyni to niestety mam wrażenie nieudacznik któremu ciągle trzeba było wszystko przypominać jeśli chodzi o ustalenia robione z nim przed wizytą zrezygnowałem więc z jego usług i przeniosłem się do nowopowstałego serwisu w Gdańsku w którym odmłodzili załogę i wszystko gra choć i tu znajdzie się zamulak ale póki co do niego nie chodzę natomiast kierownik serwisu jest jeden zarówno w Gdańsku jak i w Gdyni i tego chłopa trzeba pochwalić z pewnością nie ma miażdżycy i pamięta ustalenia z przed 1,5 roku gratuluję pamięci. W trzy godziny uwinęli się ze wszystkim i po temacie muszę zaznaczyć że to jedna z nielicznych wizyt która przebiegła zgodnie z ustaleniami a ładna pani z recepcji umiliła całą akcję serwisową.
                    Last edited by IGNACJOSZ; 18-10-2020, 05:28.

Comment

U mnie podobnie jak u kolegów, wg VINow z listy się łapie, A wg strony już nie
                      Ktoś wie skąd ta różnica?

Comment

Najlepszym sposobem jest sprawdzenie u źródła, czyli na stronie UOKiK

Comment

Ja dziś dzwoniłem do serwisu umówić się na przegląd A. Civic 2018, produkcja bodajże wrzesień, kupiony w 2019. Pani mi grzecznie powiedziała że jest dla mojego auta akcja serwisowa wymiany pompy paliwa i żebym jedynie nie miał więcej niż połowę zbiornika paliwa, bo to znacznie ułatwi pracę. Zobaczymy. Mam wizytę 29.12.

Comment

No więc jest po. Zmieniłem datę wizyty na dzisiaj. Operacja trwała 70 minut, włącznie z przeglądem A. Szybko, sprawnie bezproblemowo. Koszt- 530 brutto, włączając w to cenę komponentów jak olej etc. Zaleli mi Castrol Edge Prof H 0W20. Mam auto z GPF.

Comment

Zamieszczone przez Piotr123456 Zobacz posta
                              Zaleli mi Castrol Edge Prof H 0W20.
                              Czyli ciąg dalszy indywidualnej interpretacji przez ASO zalewania silników X gen olejami które mają na stanie pomimo wyraźnych zapisów w IO.

Comment

Mam to na fakturze, więc jak się coś będzie działo niepokojącego z GPF to jest dowód.

Comment

Working...
                                X