Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podczas tankowania wylewa się paliwo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Trzeba poczekać aby dodatkowo nie ciekło z pistoletu po wyjęciu.

Comment

Cześć,
      U mnie również występuje czasami dziwne wylewanie paliwa podczas tankowania. 5s odczekuje zawsze, a mimo to , nie zawsze ale wylewa się. I co mnie zastanawia, tam jest taka dziurka która to paliwo spływa gdzieś, ale gdzie to nie wiem. I śmiem twierdzić, że ten efekt wylewania następuje również przez tą dziurkę... Ale to tylko moje podejrzenie. Przyjrzę się dokładnie jeszcze temu.
      Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez michonda Zobacz posta
        I śmiem twierdzić, że ten efekt wylewania następuje również przez tą dziurkę.
        Sprawdź proszę.
        Ja mały otwór wykluczam, bo się przyjrzałem. Odprowadza benzyną gdzieś po nadkolu i na glebę.
        Wypływ paliwa jest ewidentny z wlewu pomimo włożonego pistoletu.

Comment

Dzisiaj tankowałem i zgadza się, ta mała dziurka służy tylko do odpływu, jak kolega wyżej napisał. A paliwo które się pojawia to nie bezpośrednio z otworu gdzie wchodzi pistolet tylko trochę poniżej tak mi się wydaje. Panowie looknijcie tam jest takie wyżłobienie. Odczekać 5 sek i co dziwne to paliwo nie pojawiło się odrazu po zakończenie wlewania a bardziej w momencie jak wyciągałem pistolet. Kurcze to coś związane z ciśnieniem chyba ale to dziwne ogólnie

Comment

Od ostatniego wpisu tankowałam dwa razy, tak jak wskazywał katana. Za pierwszym razem, ku mojemu zaskoczeniu, paliwo nie wypłynęło (magia?). Za drugim razem - dzisiaj - poleciało jak zawsze i to solidniej, jakby chciało zadośćuczynić poprawności - trochę wypłynęło na lakier.
            Nie ma rady, jadę z tematem do ASO.

Comment

Może pistolet za płytko wkładasz, u mnie ani kropla nie wypływa.

Comment

Ja po odbiciu automatu czekam ok. 5-10 s i jak wyciągam pistolet to nie ma nawet kropelki. Jak wyciągnąłem za szybko to trochę paliwa wypłynęło.

Comment

Też już prawie rok z X i ani razu mi się nie ulało A zawsze leje do oporu

Comment

Dziękuję za odzew, utwierdza mnie to w przekonaniu, że temat występuje wyłącznie u mnie.

Comment

Zamieszczone przez MonoBlock Zobacz posta
                      Dziękuję za odzew, utwierdza mnie to w przekonaniu, że temat występuje wyłącznie u mnie.
                      Proponuję sprawdzić, czy jak będziesz wlewał paliwo, ale nie naciskając pistolet na maksa, tylko z trochę mniejszą siłą, to też paliwo wycieknie. Ciśnienie w zbiorniku musi się wyrównać. Może masz coś z odpowietrzeniem.

Comment

Jak tankujesz to nie dociskaj pistoletu do dołu/nie dotykaj mocno tej plastikowej, lekko ruchomej obudowy. U siebie zauważyłem, że jak opieram pistolet na plastikowej obudowie, to w momencie odbicia od razu wycieknie trochę paliwa, ale kiedy trzymam pistolet tak aby tylko lekko dotykał plastikowej obudowy, to nic się nie dzieje. Odkąd tak zacząłem robić, to nie mam problemu z wyciekiem, potem czekam te 5s i wokół wlewu mam sucho.

Comment

Wg mnie tankowanie to jest podstawowa czynność a nie jakieś „rocket science”. Co jak co ale żeby była konieczność doktoryzacji z tego? Jezeli jest problem to sprawdzenie w serwisie z czego wynika jest najlepszym rozwiązaniem. Wybaczcie, ale żeby posiłkować się instrukcją w celu prawidłowego tankowania? Tego chyba nie da się zle zrobić (pomijam zatankowanie oleju zamiast benzyny lub na odwrót).

Comment

Proponuje, żeby koledze ktoś z forum zatankował. Może zwyczajnie coś źle robi.

Comment

Co można zrobić źle przy tankowaniu? Poza nalaniem złego paliwa

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                                Co można zrobić źle przy tankowaniu?
                                Odjechać nie płacąc ? A tak serio, ze źródła dasweltauto:
                                Tankując współczesny samochód "pod korek" zalewamy elementy systemu odpowietrzania oraz rurę nalewową.
                                I jeszcze:
                                Samochód można uszkodzić na różne sposoby. Czasami zupełnie nieświadomie. Jedną z czynności, których należy się wystrzegać jest tankowanie pod korek.

Okazuje się ,że można źle tankować

Comment

Working...
                                X