Zamieszczone przez Paluch
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szybkie pytanie- Szybka odpowiedź.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaNie udało się dzisiaj do samego końca ale jest prawie pewność, że mam tak jak u Ciebie. Na aktywnym tempomacie wrzuciłem na luz. Obroty natychmiast wzrosły ponad 5000 obr/min, rozłączyło tempomat i pojawił się sygnał dźwiękowy. Niestety sytuacja na drodze spowodowała, że musiałem wrzucić bieg i nie zdążyłem usłyszeć komunikatu głosowego. Później nie miałem okazji już sprawdzić.to nie będzie komunikat głosowy tylko napis z ikoną na liczniku.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
To nie pytanie lecz szybka informacja.
Na stronie Garmin są już dostępne aktualizacje map na 2020.
Link: https://honda.garmin.com/honda/site/...tructions2019b
Comment
-
Zamieszczone przez radex99 Zobacz postaHej ile jest rezerwy tj ile litrów mam w baku kiedy komputer wskazuje 0 ?Last edited by wolkas; 23-09-2019, 02:45.
Comment
-
@radex99, na 0 przejechałem około 10 km do najbliższej stacji. Według tego co zatankowałem i ile ma pojemności bak zostały niecałe 2 litry, ale moja pamięć bywa zawodna. Powiedzmy, że 4 litry od wskazania "0". Niestety musiałem to przetestować na A2, okazało się że przez 80 km nie ma żadnej stacji(aż do granicy). Teraz już wiem, że jak pokazuje 100-120 km na autostradzie to lepiej szukać stacji, niż później się stresować.
Last edited by Mad_86; 22-09-2019, 21:58.
Comment
-
Zamieszczone przez Mad_86 Zobacz posta@radex99, na 0 przejechałem około 10 km do najbliższej stacji. Według tego co zatankowałem i ile ma pojemności bak zostały niecałe 2 litry, ale moja pamięć bywa zawodna. Powiedzmy, że 4 litry od wskazania "0". Niestety musiałem to przetestować na A2, okazało się że przez 80 km nie ma żadnej stacji(aż do granicy). Teraz już wiem, że jak pokazuje 100-120 km na autostradzie to lepiej szukać stacji, niż później się stresować.
Comment
-
U mnie dzisiaj pokazywało zasięg 10 km, do baku weszło dokładnie 40,14L czyli rezerwa rezerwy to jakieś 100 km mojej jazdy. Zdarzało mi się na 0 robić kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt km.
Comment
-
Zamieszczone przez hellhax Zobacz postaKrótkie pytanie, krótka odpowiedz - 6 postów poki co
słuszna uwaga kolegi.
takie tematy istnieją tylko dla tych co niechce się poszukać odpowiedniego tematu. A nie chce się szukać - bo jest bajzel. Czy na CF jest bajzel ...nie sądzę.
Temat istnieje od 3 dni nie przykul mojej uwagi co do jakości wypowiedzi.
moim zdaniem aby funkcjonował taki temat musiałby być ktoś Alfą i Omegą.
Dodaj jeszcze że obserwując inne fora ten temat istnieje tylko dlatego że jest POTĘŻNY burdel na forum. Znaleźć nic nie idzie więc powstaje taki temat "o wszystkim i o niczym" a wypowiedzi merytorycznych to i tak nie ma.
Musiałbym tylko dla tego tematu zatrudnić kolejnego funkcyjnego tylko po to aby odsiewał "jałowe" wpisy. Ma być przecież pytanie - odpowiedź.
Idea słuszna ale pod warunkiem że spełniona jest co do zasady, a ta zasada jest tylko w tytule w treści już tak nie jest.
Mamy 3 dni i 3 strony jak będzie rok to będzie 17500 wpisów i nikt tego nigdy nie przeczyta nie wróci, pytania będą padać w kółko i w kółko te same.
Taki temat cechuje fora w których jest po prostu bajzel nad którym nikt nie panuje. To forum cechuje moim daniem to że jednak jest ono pookładane.
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaWidzę, że moje pytanie nie stało się krótkim ale nadal jestem za utworzeniem i podpięciem takiego wątku
jak sam widzisz ...
generalne jestem przeciw takim tematom.
dodam jeszcze że mamy coś takiego jak Shoutbox aktywny i działający. Można tam zadać pytanie i pisać, do tego to służy.Last edited by rambo7; 23-09-2019, 08:41.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Skoro tak uważasz, to wywal ten wątek. Na wielu forach coś takiego fajnie działa i nie ma milionów wątków z 2 odpowiedziami przykładowo. Ludzie nauczyli się z tego korzystać i jest porządek. Ale decyzja należy do Ciebie [emoji106]
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
chciałbym być dobrze zrozumiany, że nie torpeduję ten pomysł bez powodu, po prostu nie jest to dobre rozwiązanie. zerknij tu http://forum.toyotaklub.org.pl/index...,31979.15.html
303 stron. Pewnie tam są ciekawe informacje tylko nikt absolutnie nikt nie znajdzie tam potrzebnych informacji które pewnie są. Tylko jak są zaszyte na 189 stronie to lepiej zadać 20 raz to same pytanie niż ..odszukać temat obejrzeć i przeczytać zawartość 3-4 stron od a do z w tym temacie co akurat nas interesuje.
Mówię tak bo znaleźć coś na takich forach jest naprawdę trudno, mech widły i powiodły, to się idzie na łatwiznę i ciągnie takiego tasiemca. Taki wpis "szybkie pytanie" to jest wtedy gdy user daje sobie spokój po 15 min szukania tematu. U nas niektórzy Nowi nabyli złe nawyki i temat na wierzchu dziś pisany ...a pisze nowy temat zadając identyko pytanie. Taki Temat "szybkie pytanie - odpowiedź" zachęca do takiej postawy, przyszedłem zapytałem dostałem i tyle mnie widzieli ...reszta niech się martwi sama, ważne że ja dostałem info.
Idea podpowiedzi dla jednego z problemem jest słabą ideą forum Lepiej jest jak pytający dostanie odpowiedź a 1500 innych użytkowników może to poczytać.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment